• valla ilgniçmiş ,elektrikçiylede konuşmak lazım tabi.
  • "yoğ aplacım sen anlamassın bu işlerden. pi tahakine hic uğraşma, bizi çağır hemen hallederiz" demek için yol yapan elektrikçidir ama yemezler canım.
  • şantiyede sağdan soldan ne renk baret bulursa onu giyen adamla aynı kişidir. adam bi gün yeşil bir gün beyaz öteki gün kırmızı baretle geziyor.

    görevin neyse ona uygun baret giy sikicem belanı, delirtmeyin ulan beni :(

    edit: şimdi tekrar düşündüm de hiç olmazsa baret takıyor, bazılarına taktıramıyoruz da.
  • sarı-yeşil kablo* ile faz çeken* elektrikçiden daha az cana kasteden elektrikçidir. en azından olayda bir karışıklık olduğunu anlayıp kontrol ediyorsun.

    yoksa alıştık aynı renk kablo ile döşeyenlere, klemenssiz bağlantı yapanlara, siyah ve kahverengi kablo varken siyaha faz verenlere. adam uğraşmıyor eline hangi kablo geçerse döşeyip gidiyor, "ne olacak benden sonra gelecek elektrikçi çözsün amk" diyor, alıp parasını gidiyor, hatta çoğu işi çırağı yapıyor kontrol etmiyor bile. almanlar gelip bizim yeni binalardaki * elektrik tesisatlarını görse kalpten giderler.
  • şaka değil, 220 volt'tan bahsediyoruz. iyisi mi siz yine de işi bilene bırakın.

    öte yandan, ölçü aleti veya en basitinden kontrol kalemi kullanmayı bilseniz yine sıkıntısız bulursunuz.

    zira meslek hastalığı, hiçbir zaman faz(lar)ı ve nötrü kontrol etmeden hiçbir kabloyu bağlatmam. yatırım tavsiyesidir.

    bonus: kontrol kalemini kablo uçlarına değdirdiğinizde, faz'da parlak ışık, nötr'de de sönük ışık görürsünüz. basit bir mantıkla, en ufak bir ışık belirtisi varsa, bu iki kabloya da çıplak elle dokunmamakta fayda var.
  • kontrol kalemi nedir , ne işe yarar?
    epi topu 5 tl. gidin alın bir adet. evinizde bulundurun gençler. yazık günah sizin gibi canlara. telef olmayın.
  • (bkz: kontrol kalemi) kullanmayan bünyelere dert olan elektrikçidir. ben elektrikçi değilim, ama yaşadığınız ülkenin türkiye olduğunu unutmadan kendinizi garantiye almak hayatta kalmanıza yarayacaktır.

    zira türkiye'de elektrikçiler de diğer meslek grupları gibi işlerinde bir standartizasyon belirlemezler.

    kimisi sarı-yeşil kabloyu faz yaparken, diğeri nötr hatta toprak dahi yapabilir. genelde kahverengi kablo faz olarak döşenmesine karşın, siz yine de tüm kabloları kontrol kalemi ile kontrol etmeden iş yapmayın.

    ayrıca kablo renginden ziyade tesisatınızda kısa devre gibi bir problem olabilme ihtimaline karşı tüm kabloları mutlaka teker teker kontrol edin ki, ertesi gün sabahına şahsınızın "elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi" haberleri ile uyanmayalım.
  • onların ben anasının amına trifaze döşeyeyim. rst karışık bağlantı yapayım geçmişini sikeyim. sülalesinin içinde kontrol kalemi gezdirip klemenssiz birbirine uçtan uca dolaştırayım. bir tane şerefsize şimdi oturduğum dairenin tesisatını yeniletmişti babam . ben işteyim daha taşınmamışım uğrayamıyorum iş yapılırken eve. bu piç üç gün gelmez bir gün gelir. iki günlük iş zaten 3 hafta da bitmiş. lan evde süpürge açıyoruz. mutfak ışıkları kararıyor. şofben kapanıyor. lan nedir diye bir giriştim panolara ana koca daireye iki tane sigorta koymuş amına koyduğumun dış gebelik ürünü. söktüm herşeyi toprak moprak hepsini yeniden yaptım yumurta gibi oldu. be amına koyduğum üç tane farklı renk kabloyu döşeyip buatlarda bunu uç uca ekleyeceksin. evi bölümlere ayıracaksın göt. salonda lamba bozulunca ben komple evin sigortasını niye kapatayım dimi karaktersiz. amperi uygun sigorta kullanacaksın. topraklamayı bağlayacaksın. piç lambaları bile üşenmiş sik gibi bağlamış. amına koyduğumu dövecektim ama piç aletlerini almaya bile gelemedi ondan sonra sülalesine trafo diktiğimin evladı.biz nasıl yapmışız zamanında bak
  • görseldeki çalışma ahlakıdır.
  • tasindigim yeni binada, her ikisine de faz verilmis prizim vardi. bulsam mahalle ortasinda sikerim ibne elektrikciyi.
hesabın var mı? giriş yap