• (bkz: tamam)
  • (bkz: aferin)
  • (bkz: sen de çal seni de sanalım)

    edit: güzel kardeşim burası türkiye, o kadar piyanist yazmışsın kendi ülkenin değeri olan en iyi piyano sanatçımıza dirsek gösterip burun kıvırıyorsun. ne yapıyım onun hayatını, çaldığı orkestraları, aldığı ödülleri mi yazıyım? sen bunları bilmeyip burada yazdıysan senin müzik ve sanata bakış açın ve yaklaşımını en ağır şekilde eleştirebilirim ancak gerek yok. sen git onlarla övün...

    edit2: fazıl say ' istanbul senfonisi' eseri ile avrupa 'nın en büyük ve en prestijli müzik ödülü olan echo ödülünü kazandı. seçici kurul, açıklamasında ödülün "doğu ve batı arasında oluşturduğu sanatsal köprüdeki başarısı" gerekçesiyle say'a verildiğini söylemiştir. büyük ödüle layık görülen cd'de 'istanbul senfonisi'ni, borusan istanbul filarmoni orkestrası ve şef gürer aykal icra etmişti. fazıl say daha önce, 2001 yılında stravinski 'bahar ayini' kaydı icrası ile en iyi yorumcu ve 2008 yılında kemancı patricia kopatchinskaja ile yaptığı cd ile en iyi oda müziği ödülüne layık görülmüştü. say, 2013 yılında bu kez besteci olarak 'istanbul senfonisi' eseri ile en iyi beste özel ödülünün sahibi oldu. istanbul senfonisi eseri 2009 yılında bestelendi. yedi bölümden oluşan eser 45 dakika uzunluğunda. eserde türk enstrümanları ney, kanun ve kudüm orkestranın solistleri. dortmund'daki ilk seslendirilişinden sonra 'istanbul senfonisi' hakkında çıkan ilk eleştirilerde "21. yüzyılın ilk başyapıtı" denilmişti. 'istanbul senfonisi' kısa bir süre içinde 12 ülkede, 50'den fazla konserde seslendirildi.

    edit3: fazıl say'ı tanıyalım

    edit4:fazıl say’ın yurtdışında yaptığı beste çalışmaları; warner-teldec için ürettiği mozart, bach, gershwin, stravinski cd'leri "bestseller" olmasının yanı sıra, almanya, fransa ve avusturya'da "yılın cd'si" ödülünü almıştır. ayrıca 13 ödüle daha layık görülmüştür. dünyanın önemli şirketlerinden colombia sanatçımızın konser menejerliğini yapmaktadır. warner-teldecşirketleri sanatçımızın bir çok eserinin cd kaydını yapmıştır. 1998’de ürettiği mozart/fazıl say, 1999’ yılında bach/fazıl say cd’leri fransa’da liste başı olmuştur. 1999 yılında ise teldec firmasının ürettiği kurt mansur yönetimindeki new york filarmoni orkestrası ile verdiği konserden yapılan kayıt, ”gershwin/fazıl say” cd kaydı dünya müzik piyasasında liste birinciliğine oturmuştur. sanatçı son cd'sinde, tchaikovsky'nin piyano konçertosu ve liszt'in si minör sonat'ını seslendirmiştir (, klasikmüzik.boun./fazıl.htm).
    dünyanın başlıca müzik dergileri olan diapason, repertoire ve rondo, sanatçımızı kapak konusu yapmış, günümüze kadar dış basında fazıl say hakkında 600'den fazla yazı yayımlanmıştır. 2 ekim 2003 tarihinde “fazıl say fotoğrafları” sergisi açılmıştır. kendisi için üretilen bösendorfer marka "bilgisayara endeksli" konser piyanosu ile tek başına dört el seslendirmesini uygulayan piyanistimiz, bu projeyle bir dünya turnesi gerçekleştirmiştir. milliyet gazetesinde 50 haftalık müzik makalesi yazmıştır. 1999 yılında "uçak notları" adlı kitabını yayınlamıştır.

    edit5: fazıl say’ın sayısız ödüle layık görülen piyanistliği, doğunun yöresel ezgilerini büyük bestecilerin müziğine oturturken çokça takdir topladı. le figaro’nun “o sadece dahi bir piyanist değil, şüphesiz ki 21. yüzyılın en değerli sanatçılarından biri olacaktır.” yorumu kadar fazıl say’ı sahnelerine davet eden st. petersburg filarmoni, viyana filarmoni ve tokyo senfoni orkestrası gibi saygıdeğer topluluklar da sanatçının dünya sahnesinde ne denli öneme sahip olduğunun göstergesi.

    edit6:bir o kadar da mütevazi
  • adamın başarısı ,böyle bir toplumun içinden piyanist olarak çıkması ve şöhret sahibi olması zaten.dünyanın gıpta ile baktığı bir sanatçı veya üst düzey bir piyanist olmasına gerek yok bence.bu bile üstün bir başarı.
  • (bkz: la bu fazıl say sana naptı)

    yüklü miktarda alacağı ver herhalde..
  • fazıl say'ı çekememiş adamın, gelip buraya kusması olayıdır.
  • (bkz: aynen)
  • fazıl say'dan sonrasını okumadım.
    ayrca (bkz: okuyamadım kardeş durumumuz yoktu)
  • arkadaş bu kadar yazacağına piyano dersi alda fazıl say'dan daha iyi ol :) hey allam ya ne deliler var..
hesabın var mı? giriş yap