• bu ozelligi barindiran kisi ehil olmayan ellere duserse cok aci ceker
  • kanımca artık çoğu insanın haketmediği, eski bir insan geleneği.
  • niyetinizden bağımsız olarak, konforunuzdan kaybettirip, konumunuza kazandıran kavram.
    demode erdem.
    insanlaşma adımı.
  • birseylerin feda edilmesi sonucu mutsuz olmamak adına kar beklentisi olusur. bu ikili iliski feda-karlık olarak isimlendirilmistir. feda ve kar oranları kisilerin beklentilerine gore degisir. bazen kar bir tesekkur, bazen yuklu bir zam v.s. olabilir. her ne kadar kabul edinilmek istenmesede her fedanın altında kar beklentisi olusur, sanıldıgı gibi karsılıksız sarfedilen emek, caba, para degildir.
  • "dünya yüzünde olan her insan tarafından zaman zaman yapılan, ama kimilerince sadece kendilerinde bulunan ulaşılmaz bir özellikmiş gibi sunulan davranış biçimi" kısmen katılıyorum bu cümlelere.
    fedakarlık, bir insanın bir başka insan için - onun böyle bir talebi olmadığı halde, kendi isteğiyle- emek vermesi ,çaba sarf etmesi,güzellikler yapmasıysa eğer:
    fedakarlık yapan, yaptığı şeylerin hiç unutulmamasını isteyerek yapıyorsa ve eğer beklentileri yükseliyorsa fedakarlık yaptıkça ,fedakarlığı karşısındakine acı vermekten ve yaptıklarını ona zehir etmekten başka bir şeye yaramayacaktır kanımca.
    fedakarlık yapanın ,yaptığı her neyse unutsun mümkünse , ya da vazgeçsin gerekenden fazlasını yapmaktan. sürekli yaptıklarından bahsedenlerin fedakarlığı değerini yitirir ya da bir süre sonra yitirecektir .karşındaki insan değer biliyorsa ne ala,bilmiyorsa da yapmaz ve susarsın diyor başka da bir şey demiyorum...
  • karşılık beklenerek yapılmayan yok illa karşılık beklendiğinde hayal kırıklığından öteye gidemeyen kendi kendine işkence yapma metodudur.
  • uzun bir iliskide en onemli sartlardan biri
  • ilişkilerin katili olan kavramdır,

    vermek/yapmak istemediğinizi, sırf karşınızdaki istiyor vermeniz/yapmanız bilinçli veya bilinçsiz öfkelere, kırgınlıklara neden olacaktır. bununla kalsa iyi, bir de bunun üstüne üstlük ödeşmek isteyip beklentilere girmeniz kaçınılmazdır. ilişkide köşebaşında bekleyen siyahi nöbetçilere dönüşür fedakarlıklar, ortaya çıkmaya sizin ilişki için ne çok çabaladığınız göstererek kendinizi karşınızdaki nezdinde yüceltmeye, dengeyi bozup, karşınızdakini ezmeye her daim hazır nöbetçilere.

    (ara: senin için)

    ama ötesinde sizin kendi istediğinizi yapmamanız ile karşınızdaki insanı mutlu etmenini sizde vereceği mutluluğu kıyasalayıp, onun mutluluğunu ya da başka bi deyişle kendi mutluluğunun peşinden gitmek fedakarlık değildir. tercihdir. ben kıyafetinden birazcık sıyrılıp, önceliklerinizi belirlemektir.
  • zorunluluğu olmamasına rağmen insanın kendinden verebileceği, bazen iyi, bazen kötü olabilecek herşeyin bütünü. birşey yapıldığında karşılığında beklenenler maddiyattan öteyse ancak bu kavramdan bahsedilebilir. öncesi sadece alış veriştir, ötesiyse yoktur zaten o yüzden saf insancadır, karışılık bulunca en mutlu olunan şeydir. yaşanılması, yaşatılması gerekir.
hesabın var mı? giriş yap