• 1998 doğumlu uruguaylı futbolcu. ülkesinin liginde penarol'de oynamaktadır.

    2015 güney amerika 17 yaş altı kupası'nda 7 gole imza atmıştır.
  • real madrid bonservisini almış gözüküyor hala aynı takımda oynamakta galatasarayda satın alma opsiyonlu kiralasa mantıklı bi hamle olur
  • 2017 u20 dünya kupasında uruguay formasıyla gözlerimizin pasını silen 18 yaşındaki merkez orta saha. 17 yaşında penarol'den 5 milyon €'ya real madrid'e gelmişti, 1 sene b takımda* oynadı. şimdi de 1 seneliğine deportivo la coruna'ya kiralandı. umuyorum ki sıkça forma şansı bulur, biz de la coruna'yı daha sıkı takip ederiz.
  • 22 temmuz 1998 doğumlu uruguaylı futbolcu. merkez orta saha olarak oynamakta ve modern futbolun gerekliliklerini iyi bir şekilde yerine getirebilmektedir. bu bağlamda ileride futbol endüstrisinin en çok aranan isimlerden biri olacaktır.

    tam adı (bkz: federico santiago valverde dipetta) olan bu eleman ülkesinin altyapı milli takımlarında uzun yıllar oynadıktan sonra terfi alıp uruguay milli futbol takımı'na yükselmiş ve ilk defa 19 yaşında a milli olmuş. bu entry'nin yazıldığı gün itibarıyla geçtiğimiz ay giymeye başladığı milli forma ile de 3 maçta 1 golü mevcut.

    real madrid'in alt takımı real madrid castilla'nın formasını giyen bu genç arkadaş 2017-2018 la liga sezonu için deportivo la coruna takımında kiralık olarak oynayarak üst düzey futbol piyasasına yavaş yavaş ısınıyor.

    aslında seneye şartları sonuna kadar zorlayıp (bkz: atiba hutchinson)'un yanına alsak süper olur. atiba başkan önümüzdeki sene bu çocukla değişmeli oynar, onu takıma monte eder ama işte bu çocuk bu sezon eline geçen fırsatı çok iyi değerlendiriyor. bir aksilik olmazsa 2018 rusya dünya kupası'nda da forma giyecektir. bu şartlar arasında transfer etmemiz inanılmaz zor görünüyor ama allahtan ümit kesilmez. transfermarkt'a göre şimdilik 3 milyon euro değerinde.

    bizimkilerin bu çocuktan haberi var mı bilmiyorum ama bildiğim tek bir şey var. dediğim gibi bu çocuk büyük topçu olup büyük takımların değişmez isimlerinden olacak.

    not: demişti dersiniz.
  • bu sene, real madrid'te baya bi' forma şansı bulan orta saha oyuncusu.
  • bence zidane modric sonrası doğacak boşluğa hiç pogba'yı düşünmemeli, bu adam orayı fazlasıyla idare edecek potansiyele sahip. kaldı ki casemiro-valverde-kroos'lu orta saha sistemindeki uyum şu anlık mükemmel ilerliyor. burada tekniği falan sıfır denilmiş, allah çarpar be adamı. adam eksiltme var, topla dikine gidebilme var, top kapma var, pas yeteneği de fena değil. üstelik artık güzel oyununu gollerle süslemeye başladı. zidane'ın verdiği forma şansını oldukça iyi değerlendirdi ve 11'in vazgeçilmez ismi oldu. umarım gelişimini devam ettirir çünkü madrid taraftarları kendisini çok seviyor.
  • 18 aralık 2019 barcelona real madrid maçı'nda dikkat çeken futbolcu. ne zamandır maç izlemediğim için denk gelmemişim demek. ilk yarıda dönen topları topladı, dikine de oynayabiliyor. ayağı çok sağlam. havadan düşen 2 topa çok güzel vuruşlar yaptı. benim diyen futbolcular oturtamaz o topları kolay kolay ayağına.
  • ersun yanal'ın devre arasında alınmasını istediği oyuncu.
  • bu sezona felaket başlayan real madrid'in son aylarda fena ilerlememesinde çok büyük payı var ve real madrid'e paul pogba'nın yazıldığı şu günlerde real madrid'in bu transferi kesinlikle gerçekleştirmemesi gerektiğini sahadaki performansıyla gösteriyor. 2 sene öncesinin belki en iyi iki merkez orta saha oyuncusu olan kroos ile modric'in yaşlarının ilerlemesiyle takımda oluşan atletizm eksikliğini müthiş kapattı. genellikle yanındaki oyuncu değişiyor ama son 2 ayda federico valverde takımın ilk 11'ine ilk yazılan bir futbolcu haline geldi ve ilk 11'e girdiği günden bu yana takımına çok önemli şeyler katıyor. kendisini hiç canlı izlemeyen biri, youtube'daki bir videosunu açıp izlerse "ne var bunda, iki adam geçiyor sonra bir pas atıyor" deyip burun kıvırabilir ama bu futbolcuda o videolardaki görüntülerden çok daha fazlası olduğu kesin.

    çünkü o videolarda bulamayacağınız şeyler olan topsuz oyunda yaptığı hareketlenmelerle arkadaşlarına pas açısı ve boş alan yaratma gibi konulardaki başarısıyla takımına büyük bir taktiksel esneklik kattı. sezonun başlarında fede valverde ilk 11'de değilken real madrid'in sahada yerleşme, rakibini karşılama ve topu kaptırdığı anda defans hattıyla orta saha arasında ciddi boşluklar bıraktığı için sürekli tehlikeli kontra atak yeme gibi sorunları vardı, valverde'nin takıma eklendiği günden bu yana bu defoların üstünü örtülmesinde çok çok büyük bir payı var. bazı maçlarda 4-3-3'ün merkezinden rakibi karşılıyorken sağ kanada yerleşip dizilişi kolayca 4-2-3-1'e, önde baskı yapıldığı bölümlerde karşısındaki merkez oyuncusuyla bire bir oynayıp 4-3-1-2'ye kaydırabilen taktiksel zekasıyla real madrid'e 15-20 dakikalık bölümlerde, hatta bazen pozisyon pozisyon saha içinde yerleşimi değiştirme şansı sağlıyor. ayrıca top kapmada da vücudunu iyi kullanarak kendisini oldukça geliştirdi.

    tabi sadece bunları yapmıyor. atletizmi, çalışkanlığı ve topsuz oyununun yanına önemli derecede bir kalite eklemeyi de başardı. ayağına aldığı her topu en optimum noktaya aktarıyor ve bu becerisi sayesinde hem baskı altındayken topun takımında kalmasına katkı sağlıyor, hem de geçişlerde tek paslarla köprü görevi görüyor. ayakları çok düzgün, hem pas hem şut olarak çok temiz vuruşlar çıkarmışlığı var. top kontrolü ve dribblingi de bu fizikteki bir futbolcuya göre bayağı iyi. ayrıca mesafe bulunca iyi hizlanabilmesiyle de ilerleyen dönemde fark yaratabilir.

    belki tek tek bakıldığında elit seviyede bir pas ustası değil, top kapma konusunda spesiyalist değil, marco verratti gibi topu ayağına yapıştırarak yardıran bir orta saha oyuncusu da değil ama hepsini oldukça iyi düzeyde yapabilen bir futbolcu ve sürekli üzerine koyarak hızla gelişiyor, yaşı da henüz 21. vadettiği seviyeye ulaşabilirse real madrid'in yeni toni kroos'u olabilecek bir potansiyeli var, hatta kroos'a göre teknik olarak biraz geride de olsa kroos'ta bulunmayan artıları da mevcut. gelişimini dikkatle takip etmekte fayda var.
  • penaltıları real madrid kazanırsa. kupayı kazandıran oyuncu kendisi olacaktır.

    yaptıgı sportmenliğe aykırı faul sayesinde gölü yemekten kurtardı takımı.

    edit : sayesinde real madrid süper kupayı kazandı. helal olsun.*
hesabın var mı? giriş yap