• kürt dili ve edebiyatı kitabının yazarlarındandır. kitap ile ilgili açıklaması, daha önce kürtçe öğreniyorum serisinin yayınlandığı ercisnet com sitesinde de çıktı.
  • çarşamba akşamları hayat tv'de çandiyar programını yapan, güzel insan.
  • her çarşamba evrensel gazetesi'ndeki 'hevra' adlı köşesinden okurlarına seslenmektedir.
  • kürt dili ve edebiyatı kitabından özgeçmişi:

    "1961 yılında diyarbakır’da doğdu. ilk ve ortaöğrenimini diyarbakır’da tamamladı. 1988 yılında dicle üniversitesi fen
    edebiyat fakültesi biyoloji bölümü’nü bitirdikten sonra kısa bir dönem batman’da öğretmenlik yaptı. 1989 yılında gazeteciliğe başladı. aynı yıl yayınlanan bir yazısı nedeniyle 2 yıl cezaevinde kalan ışık, gazeteciliği 2000 yılına kadar sürdürdü. ışık en son, kürtçe-türkçe yayınlanan haftalık ronahi ve hêvi adlı gazetelerin genel yayın yönetmenliğini üstlendi.

    1992 yılında kurulan kürt kültür ve araştırma vakfı’nın (kürt-kav) üyesi olan ışık, 2002 yılından sonra aralıklarla bu kurumun yöneticiliğini de yaptı. ışık’ın kürt kültürü, tarihi ve edebiyatı alanında kaleme alınmış inceleme ve araştırmaları bulunmaktadır.

    türkçe ve kürtçe kaleme aldığı araştırma ve makaleleri, inceleme ve araştırma dergileri ile gazetelerin yanı sıra çeşitli internet sitelerinde de yayınlanan ışık’ın hem kürtçeden türkçeye hem de türkçeden kürtçeye çevirdiği kitapları da bulunmaktadır. 2000 yılında yeniden öğretmenliğe dönen ışık, halen istanbul’da biyoloji öğretmeni olarak görev yapmaktadır. evli olan ışık’ın dört çocuğu vardır"
  • programına davet ettiği müzisyenler (mehmet atlı, kerem gerdenzeri) çalmaya başladıklarında acayip bir şekilde iç çeken, can abimiz.
  • milliyetçi değil ağır ırkçı birey.
  • fidel castro hakkında "kürtlerin katillerini seviyor" anlamında tweet atmış ve ağzının payını bu ülkenin sosyalistleri tarafından almış olan kişidir.
  • gerçek sezgilere sahip iyi bir gazeteci. afrin harekatı esnasında öso denen örgütü deşifre etti diyebilirim. yine kürtlerin afrine bakışını çok iyi özetledi valla ben olsam korkar o kadar ileri gidemezdim hayranlıkla izliyoruz.
  • yıllarca kürt milliyetçilerini devrimci solcu gibi pazarlanmasına uğraşıldı. ama alışmadık kıç da, don durmazmış. bu ve bunun gibi kemiksizler işine geldiğinde amerika suriye yi aman terk etmesin diye beyaz saray da imza kampanyasına destek vermeye devam başladılar.
    ben bu kürt milliyetçilerinin abd den yardım istediklerine ve kendilerine yardım edeceklerine inanmalarına çok gülüyorum. abd yi himayesine girip de, sonradan karlı çıkmış bir ülke oldu mu. bir tek açıkgöz siz misiniz.
    ha adamların yapacağı çok bir şey yok. aşağı tükürse sakal, yukarı tükürse bıyık. türkiye deki iktidarın ne olduğu belli bir halt olmaz bu adamlardan. ama yine de amerikan korumasına girmekten iyidir. mumla ararlar türkiyeyi.
hesabın var mı? giriş yap