• dindarlarla hiçbir alıp veremediğim yok. aksine inandıkları şeye saygı duyuyorum. benim sorunum dincilerle. hayatımın her alanında mücadele ettim. etmeye devam edeceğim. ben doğuştan bir ateisttim. hiç inanmadım.
    bir süre önce konuşmalarına denk düştüm fehmi ilkay çeçen'in. tamamiyle aynı düşündüğümüzü görmek beni çok mutlu etti. böylesine aydın dindarlarla birlikte, aynı ülkede, barış içinde yaşamak keyif verirdi bana. (ha o ister miydi bilmem)
    kafası karışık bir dindarsanız ve inancınız sarsılsın istemiyorsanız, ya da bir tarikat mensubuysanız lütfen okuyun bu arkadaşın kitaplarını.
  • ara ara youtube'de videolarına denk geldiğim kişi..

    kendisinin savunduğu din anlayışı bu ülkede 1400'lerden beri geçerli olsaydı modern ülkeler düzeyinde bir ülke olurduk. anladığım kadarıyla aklı ön plana çıkaran bir din anlayışına sahip...

    ama her ne kadar kendisinin düşüncelerini çok olumlu bulsam da, din anlayışı biraz ütopya gibi geliyor bana...

    bunlara rağmen savunduğu görüşü sonuna kadar savunup videolar yapmalı. taassupcular üzerinde pozitivist kişilerin çok etkisi yok ama kendisi gibi bu camiadaki insanlar taassupçu normal vatandaşa göre daha dikkate alınır, sözleri dinlenir kişiler bence.
  • din bezirganlarına amansızca küsküyü veren vatandaş.
  • atatürk videosunu şuna istinaden çektiğini söylüyor. kemalistler, atatürk'ün çok dindar olduğunu iddia ediyormuş. öyle olmadığını kanıtlamak da bu videonun amacı oluyormuş. bir de diyor ki "sana ne" diyemezsiniz çünkü adam devlet adamı. yani düşüncesi ile nesiller yetişiyor, politikalar oluşuyor.
    madem öyle bir de aynayı kendi tarafına çevirmek lazım. "elhamdülillah müslümanım" diyen devlet adamlarına da bir bakmak, yaptıkları ile müslümanlık ile demeçleri uyuşuyor mu incelemek ve video çekmek gerek. allah'tan başkasına eğilmeyen adamın, en azından adil olmak için bunu yapması gerek bence.

    dediği gibi atatürk'ün delilleri kitaplar. ateistlerin "sağduyu" kitabı gibi islam alimleri de islamı ve muhammed'i anlatan kitap/lar hediye etselerdi onları da okurdu atatürk. ama bunu yapan yok. gerçi en basitinden o dönemde "kadını dövmeyin demiyor, çocuklarla evlilik yasak" diyebilen bile yok. kaldı ki din eksenli milyon tane isyanla uğraşırken, bu isyanların kitabın hiç okunmaması, okunsa da anlaşılmaması (apaçık indirilmiş olması?) anlaşılsa da şiddet içermesi gibi bilgiler varken körükörüne inanması imkansız gibi.

    hatta şöyle düşünün hiç kur an ı kerim okumadınız direkt olarak elmalılı'dan aldınız okudunuz inanır mıydınız yoksa bu ne saçmalık mı derdiniz? elmalılı'nın tefsirinin ne kadar sıkıntılı olduğunu herhalde artık herkes biliyor. elinizdeki veriler etrafınızdaki müslümanların rezillikleri ve ipe sapa gelmez şeyler anlatan hadis kitapları. hak dinidir diyebilir miydiniz? tevhid inancı olması için önce bir idrak etmek gerekmez mi?

    ha bu kadar yazdım ama videonun tamamen atatürk'ü gömmekle alakalı olduğunu düşünüyorum. "dinden ayıralım aynı cümlede olmasın bu adam" delirmeleri. ama hep dert atatürk. onlarca sapık dinle aynı cümlede, aynı camiide olunca onlar için video olmuyor tabi. kemalist zırvalarını da kılıf olarak kullanmış o kadar. zira kemalistleri bir genelleme olarak kullanıyorsan size ışid militanı diyene de kızmamanız gerek.

    videoyu arayın bulun.
  • kemal paşa'nın islam dini hakkında ve hazreti peygamber hakkında fikirleri ile alakalı videosunu (burada) beğenmekle beraber kendisinin "desinler dini" mensubu olduğunu düşünüyorum. fetullah gülen'in 70'li yıllarda kemal paşa aleyhtarı söylemlerle başlayıp sonra darbe şakşakçısı hale dönüşmesi ve nihayetinde ecevit'in şefaatçisi olması bir ibret tablosu olarak ortada duruyor. bu adamın geleceği nihai nokta da "atatürk o kadar adamı haksız yere asmadı" olacak çünkü buna göre de asılanlar müslüman değil değişik bir şirk dininin mensupları çıkacak. dediydi dersiniz.
  • tarikatlara, tasavvuf şirkine, hurafelere ve din tüccarlarına karşı hakikatı savunan araştırmacı. sayıları artar inşallah. youtube sayfası takip edilebilir:

    link
  • vaiz bir adam.

    adam sadece elindeki kitapla * neyin doğru neyin yanlış olduğunu görüyor ve ona göre konuşuyor. çekemeyenlerin anten takması dileğiyle..
  • atatürk hakkında onlarca araştırma yapmış, yüzlerce kitap okumuş, görüşlerinin ve söylevlerinin temel dayanağına kadar inmiş birinden bugün, atatürk'ün
    tee o zamanlar ortaya koymuş olduğu ideolojisinin, söylev ve görüşlerinin ne kadar doğru, aydınlatıcı ve bilimsel olduğunu görmüş olmasını ve onları takdirle karşılayıp minnetle anmasini beklersiniz öyle değil mi? ortalama bir zekâya sahip, yanlı olmayan ve sadece hakikati arayan birinden ben bunu beklerim şahsen, ama adam hakkında o kadar araştırma yapmış olmasına ve zamanın atatürk'ü haklı çıkarmış olmasına rağmen tam tersi yönde konumlanıyor, hayret..
    bittabi görüşlerine saygım var, herkes aynı minvalde
    düşünecek de değil; lakin ben anlamakta cidden zorluk çekiyorum.
  • tarafsız olması en güzel özelliklerinden, tanırım, severim.
  • dinlerken "evet adam burada haklı " dediginiz yerler oluyor ama izledikce adamın neredeyse herkesi eleştirdiğini fark ediyorsunuz. bazen kendince kesin hükümler verip son noktayı koyuyor ama arada öz eleştiri yapmakta da fayda var!
hesabın var mı? giriş yap