• bir brezilya yemeği. fasülye anlamına gelen feijoada salçalı domuz, sığır eti ve barbunya fasülyesi ile pişiriliyor. alex de souza 'nın favori yemeklerinden.
  • brezilya'nın geleneksel yemeği. kölelık sisteminin olduğu dönemlerde ortaya çıkmıştır. toprak sahibi efendiler yemedikleri domuz ve sığır eti parçalarını kölelerine verir, köleler de bunları fasülye ile birlikte güveçlerde pişirip pilav ile yerlermiş. bu şekilde ortaya çıkmış ve sonralarda ülkenin milli yemeği haline gelmiş. her çarşamba ve cumartesi ülkenin bütününde feijoada günüdür.
  • domuz (kuyruk, paça, kulak dahil), tuzlanmış ve taze sığır etinden yapılan bir fasulye yemeği. bahia'da barbunya, güneyde ise siyah fasulye kullanılırmış. pilav ve feijoda brezilya'nın ulusal yemeğiymiş.
  • sao paulo’da her cumartesi restoranlarda servis edilen milli yemek. yemeği sipariş ettiğinizde size yemek öncesi garson tarafından ikram edilen fejioada suyunuzu her ne kadar görüntüsü pek cezbedici olmasa da yudumlamayı ihmal etmeyin.
  • brezilya mutfağında, ülkenin bütün bölgelerinde bilinen ve her evde haftada en az bir kez pişen yemekler vardır. bunlardan biri olan ve fasulye anlamına gelen “feijoada”, brezilya’nın farklı bölgelerinde farklı alışkanlıklarla yenilir ve genelde 2 farklı şekilde sunulur. “feijoada carioca” cuma günleri, “feijoada paulista” ise çarşamba ve cumartesi günlerinde yenilir. et yemekleri arasında sayabileceğimiz bu yemeğin gerçek tarifi, siyah fasulye, domuz eti ve farofanın bir araya gelmesi ile oluşur. farofa, manyok ununun yumurta ile birlikte tereyağda kavrulması ile yapılır. isteğe göre muz püresi eklenerek karışıma farklı bir tat verilebilir. farofa, feijoada’nın ayrılmaz bir parçasıdır ve pirinç pilavı ile birlikte sunulur
  • bu ara her perşembe günü yaptığım yemek. yaşadığım ülke de brezilyalı çok var. cuma günü teslimatlarını yapıyorum. burada domuz yasak olduğu için helal feijoada yapıyorum ama yine de beğeniliyor ve iyi satıyor. bu yemeği yapmayı kayınpederimden öğrendim. o domuzla yapıyor ve iki gün sürüyor. eti tuzlayıp pişiriyor önce. ben dana kaburgadan yapıyorum 4 saat sürüyor. yanında pilav, farofa ve kale ile yenen bir yemek.
hesabın var mı? giriş yap