• önsöz; kendilerine olan ilginin artacağını düşünemediler herhalde, yoksa bir çoğunda kırbaç vardır ancak kırbaç dedik diye seviyeyi fazla yükseltmesinler.

    feministlerin feministlerle ilgili ve feministlerin söz konusu oldukları başlıklara kırbaçla gelip şöyle, şlap, şlup.....

    yeşillendir yeşillendir. *
  • eğer bir başlıkta bir feminist yoksa mutlaka bir meriç vardır.

    erwin schrödinger
  • insan ölümlerinde cinsiyet ayrımı yapan, kadın öldüğünde duyar kasıp erkek öldüğünde kahkahalarla sapık öldü diye sevinen, ortada herhangi karar yok iken bir kişinin şerefini haysiyetini yok sayıp ifşa etmekte beis görmeyen feministlerin çoğunlukla erkeklerin bir şekilde ezildiği veya haksızlığa uğradığı başlıklarda olmamalarıdır.

    2002 yılından beri iktidarın yaptığını, bu akım sürekli mağduriyete uğradığını ballandırırak ve pozitif ayrımcılık*kisvesinde erkeklerin sömürülmesini isteyen gruptur. gencecik insanların öldürülmesinde sesi çıkmayan, erkeklerin haksızca öldürüldüğü anlatılan başlıkta cinsiyetçiliğin alasını yapan 'insan'cıklardır. maalesef duyarlılıkları sadece kadınla ilgili olup, diğer varlıkların yaşamını sürdürmesini önemsediklerini düşünmüyorum. genelde popülist yaklaşım sergileyerek bu gerçekleşen şiddete karşı tepkiden yararlanarak popülaritelerini artırmak ve diğer yandan kendilerinin toplumca kayırılmalarını istemektedirler. bu aşamada diğer eğitimi düşük ve sosyoekonomik seviyeleri düşük kadınlar için herhangi çabaları yoktur. hatta ortamlarda aşağılayarak eğlenmeye çalışırlar ve sömürüyü görmezlerden gelir.

    vasa inania multum strepunt...

    toplumun bir kesimini baskılayarak veya eşit hakları istemekten ziyade iş yerlerinde kadın kotaları ile, kadınlara has kanun ve yönetmelikler çıkarılarak, mahkeme takdir haklarını kadından yana kullanmasını sağlayarak toplumdaki dengeyi kötüleştirmeye çalıştırmaktalar. aslında bu duruma baktığınızda kendilerini konumlandırmalarını eşitlikten ziyade zayıf olduklarını kabul edip ve buna göre stratejilerini oluşturmuş görünüyorlar.

    çözümün daha çok fırsat eşitliği ve ekonomik özgürlük olması gerektiğini kaçırıyorlar. en basiti bu düşüncedekiler erkekten ömür boyu nafakasını almakta beis görmeyen ve devlet ödevlerindeki*ayrımcı yaklaşımı ret etmeyip devamı konusunda görüşlerini ikrar ederek göstermişlerdir. şimdi bunu eşitlik yaklaşımı olarak mı algılamalıyım? devlet aracılığıyla sağladıkları bu ekonomik ve ayrımcı uygulamalarla erkekleri hırçınlaştırmaktan ve ötekileştirmekten başka işe yaramamaktadır. bu gibi uç akımlar toplumun cinsiyetler arası iletişimi yok etmektedir ve önü alınmaz ön yargı oluşturmaktadır.

    çoğu kez mesajlaştığım kendini feminist tanımlayanlarla karşılıkları genelde feministlik böyle değil demek oluyor. kendilerinden örnek veriyorlar. yazdıkları farklı, söyledikleri farklı ama uygulamaları çok çok farklı ve peki bunları nasıl görmemiz gerekiyor? sizin o bakınız eleştirisi yaptığınız 'çomar' veya 'muhafazakar'ların sürekli söylediği 'gerçek islam bu değil' kavramından kurtulamamış görünüyorsunuz. tezatlıklarla örülmüş fikirden başka bir şey değil.

    bu akımın altında yatan çok net ayrımcılık ve cinsiyet üstünlüğü sağlama görülmektedir. zaten sağlıklı bir kadının*bunun gibi akımlarda yer aldığını görmedim. insan olan şiddetin her türlüsüne ve mağduru kim olursa olsun tepki göstermelidir. fakat maalesef kadınlara şiddet başlıklarında daha çok bu tipleri görüyoruz ve her seferinde erkekleri cani ve sapık olarak niteleyip olayın özelinde bakmayı beceremeyip erkeklerin toptan yok edilmesi olarak entiri girip fav ve şuku alanlar gördü bu gözler. bu tipler ayrıca gündemde yeteri süre kalan bu gibi başlıklar gündemden düşünce tutmamış entirileri siliyorlar. nereden baksan tutarsızlık.

    bu sebeple kendileri için popülarite ve çıkar sağlamayacak başlıklardan uzak dururlar. fikir ve bilim açısından sözlüğü zenginleştirmekten çok laf ebeliği ve ilgi çekmek için cambazlık yaparlar.

    ben kadın ve erkeğin ne zaman sağlıklı, sömürüden uzak ilişkiler geliştirince toplum olarak ileri olacağımızı düşünüyorum. yoksa meriçlik yaparak feministlik yaparak sömürüye ve çatışmaya zemin hazırlıyor. kadınlar değersiz görülmekten, erkekler laçkalaşmış sömürü ilişkilerinden sıkıldı.

    bayanlar ve beyler palavra yazan kafaları seks yapmakla bozulmuş sözlük meriçlerine ve diğer palavra yazan ilgi budalası olmuş fenomen sözlük yazarı feminist kezbanlara bakmayın, gelecek sağduyulu ve samimi ilişkilerdedir. onlar hep kötü şeylerden beslenecekler sizler bilgiyi, güzeli okuyun.

    "öküzlerle domuzlar konuşabilselerdi, konuları hep ot ve yem olurdu. mideleri için yaşayan insanlar da onlardan farksızdır."

    epictetos

    karar sizin...

    bizim hayatımız mı?
    integer vitae scelerisque purus!!!

    not: bol takipçili azılı feminist yazarların nick altlarına bakınca fuckbuddylerinin güzellemelerine nail olduğunu görürsünüz.*yoksa neden gidip bu tiplerin altına normal insan yazsın. aslında bunlar çok az bir güruh diye düşünüyorum. sürekli aynı yazarları duyar kastığı başlıklarda görünce bunlar grup olarak ve organize olduklarını düşünüyorum. çoğunuzun bu satırları okurken zaten isimleri aklınıza gelecektir. zaten farklı görüşleri dile getirirseniz veya eleştiri sununca ya kadın düşmanı oluyorsunuz ya da asosyal iletişimsiz insan yapıyorlar.*
  • (bkz: eşinin sevglisi tarafından öldürülen koca)

    yazık olmuş...

    hem aldatılmış ol hem de canından ol...
  • kirsalda varosta eziyet goren katledilen aysenin fatmanin haticenin naasina, anisina basip sehirde kendi gunluk hayatlarindaki ikiyuzluluklerini yalanlarini suistimallerini manipulasyonlarini sadakatsizliklerini orten pelinsu profiline feminist denir dostlar.

    feministlerin bu maskelerini dusuren basliklara ugramamasi hadisesidir.

    (bkz: eşinin sevgilisi tarafından öldürülen koca)
  • (bkz: 2020 yılı kadınlar tarafından öldürülen erkekler)

    feministlerin çarpıttığı istatistikler işe çelişen başlıklardır.

    uluslararası feminist literatürde olup da türkiyeye -bile isteye- getirilmeyen bazı sözcükler ve tanımlamalar da buna dahildir.
    (bkz: toksik kadınlık)
    kadının beyanı esastır orjinal çeviri
  • hepsi değil ama her şeyin temeline kadın - erkek çelişkisini koyan kimlikçiler,
    ahanda budur.
    (bkz: güler sabancı'nın berat albayrak açıklaması yorumu)

    şunu anlamadınız gitti.
    hayatta her şey sınıfsaldır

    zengin kadın, zengin kürt, zengin eşcinsel, zengin çocuk, zenginin hayvanı, zenginin ağacı mağdur olmuyor sevgili feministler.

    yoksul kadın, yoksul kürt, yoksul eşcinsel, yoksul çocuk, yoksul semtteki hayvan mağdur oluyor.
  • yoo uğruyorlar. ancak tepkileri katil ve maktulun cinsiyetleri değiştiğinde değişiyor. misal bir kadın katledildiğinde aklı başında her insan buna karşı bir tavır sergiliyor. sadece bununla da kalınmamalı esasen. katillere öyle ceza verilmeli ki potansiyel katiller yapamasın bir şey.

    ve fakat, bir kadın kocasını öldürdüğünde bunu haklı bir gerekçeye bağlıyorlar. adalet yok, baskılar, dayak vb. halbuki cinsiyetçiliğe en çok bunlar karşı çıkıyor. iddianame dahi yokken kadından bir kahraman yaratıyorlar. iş kadınların işlediği cinayete gelince kadının arkasında saf tutuyor çoğu. bu nedir yahu.

    böyle yazanlara da etmedik laf bırakmıyorlar köftehorlar. keşke feminizmin kadın ve erkeğin denk/eşit olduğunu gerçeğinin mücadelesi olduğunu bilseler.

    katil, tecavüzcü değilim/değiliz az sakin olun olur mu.

    au revoir.
hesabın var mı? giriş yap