• fem+speak. (bkz: derogatory)
    feminazilerin ve feminazi söylemin kendine has; istihfafkâr ya da muhalif dili, jargonu. günümüz feminazilerin* kuşandıkları kılıç, başlarından eksik etmedikleri miğfer ya da kusursuz endoktrinasyonlarına verilen tepkilerden korunmalarına yarayan bir kalkan, bir çeşit düşünce yalıtım cihazı.*

    düzenleme: (bkz: ukte)
  • "eril" dille savaşmak adına uydurulan kısa süre içerisinde de her feminist aktivite gibi erkeği şeytanlaştırmak, aşağılamak ve utandırarak sindirmek gibi bir amaca hizmet ettiğini anladığımız dil.

    feministlerin şuanki dil yapısını beğenmemesini anlayabiliyorum. iki cinsiyet için de rol biçen yeri geldiğinde aşağılayıcı olabilen bir dil yapımız var. bu durumda kullandığımız dili "cinsiyetçi" dil olarak adlandırıp cinsiyetçi olmayan bir yaratmaya çalışmak gayet yerinde olabilirdi. fakat gelin feministlerin yaptıklarına bakalım;

    öncelikle beğenmedikleri, tü kaka dili "eril" olarak adlandırıyorlar yani erkekle bağdaştırmaya çalışıyorlar. istedikleri, güzelledikleri dil olarak ortaya attıkları şey ise "femspeak" bu da kadınla bağdaştırılıyor. bununla da kalmıyorlar, cinsiyetçi olmayan bir dil oluşturmak yerine. şuan kullandığımız dilden daha cinsiyetçi bir dil oluşturmaya çalışıyorlar. bunu yaparken de 2 yöntemleri var;
    1- çeşitli sözcüklerin başına veya sonuna "man" ekleyerek kötü anlamlı sözcükler türetmek.
    2- kötü anlamlı fiillerin başına veya sonuna "man" ekleyerek bu fiilleri erkek ile bağdaştırmak.

    örnek vermek gerekirse; mansplainig burada anlam yukarıdan bakarak bir konuyu açıklamak. peki bununla ilgili "kibirli" diye bir sözcüğümüz varken ve bu şekilde konuşmayı kadınlar da yapabiliyorken bu sözcüğe ne gerek vardı? eğer kadına, sen kadınsın anlamazsın denilerek yapılan bir açıklama şekliyse mansplaining aynı durum çeşitli konularda kadınlar tarafından erkeklere de yapılabiliyor bu neden görmezden geliniyor.

    bir diğer kelime eril şiddet. bakın şiddet kötüdür yazmak yerine eril şiddet kötüdür diye enrty yazan gördü bu gözler. kadınlar o kadar melekleştirilmiş ki şiddet uygulayabileceği görmezden geliniyor veya kadının uygulayacağı şiddet haklı görülüyor. erkeklere uygulanan şiddeti veya psikolojik şiddeti geçtim, çocuğuna şiddet uygulayan anneyi nasıl görmezden geliyorsunuz?

    kadına şiddet sözcüğü var bir de. her fırsatta kadına şiddeti lanetlemekten, şiddet diye bir kelime olduğunu unutuyoruz hatta erkekleri geçtim, şiddetin hedefinde çocukların olabileceğini bile görmezden geliyoruz bu vesileyle.

    benzer şekilde kadın cinayetleri diye bir
    sözcük türetildi hatta bu sözcüğü cinayet sonucu ölen tüm kadınların sayısını ifade etmek için kullandığımda da linç edilmeye çalışıldım. buradaki problem de şu; cinayetler sebebi ne olursa olsun, hedefinde kim olursa olsun kötüdür bile diyemiyoruz. papağan gibi tekrarladığımız şey kadının cinayeti kötüdür. hem de erkek cinayetleri %78 oranlarında iken... (bkz: #72397163)

    son olarak bir de ataerkil-anaerkil olayı var. anaerkil durum sürekli övülürken her bokun altından da ataerkillik çıkarılmaya çalışılıyor. (bkz: feminist) sözcüğünün de kadından geldiğini söylememe gerek bile yok. bu şartlar altında feminizmin kadın-erkek eşitliği için çalıştığını iddia etmek ancak aptallık olur.

    feminizm ancak kadın-erkek hakları konusundaki davada karşı tarafı ezmeye oynayan bir avukat ordusu olabilir. yani feminizmin derdi eşitlik değil, tarafsızlık hiç değil. dolayısıyla feminizm, kadın düşürürüm umuduyla feminizm güzellemesi yapan iki yüzlü meriçler dışında erkekler tarafından asla kabul görmeyecek. diğer yandan feminizmin yalanlarını görmüş olan kadınlar da kendilerini feminist olarak adlandırmayı yavaş yavaş bırakıyor.
  • (bkz: femsplaining)
hesabın var mı? giriş yap