• fender american deluxe stratocaster hss'nin alt modelidir. abisi amerikan yapımıyken bu kardeşi meksika yapımıdır. ayrıntılı bilgi için:

    http://www.tahinpekmez.org/?m=show&sa=6677
  • fender'in meksika tesislerinde üretilen bir fender stratocaster modeli.

    ağacı her fender gibi alder. benimkinin sapı ise maple. meksika yapımı olduğu için malzemelerin çok ahım şahım olmasını beklemeyin tabii, ama yeterli ve modifiyeye açık. manyetik yerleşimi h-s-s üstünde gelen manyetikleri fena değil ama çok da bir şey beklememek lazım açıkçası. ben sapı lindy fralin blues special ile, köprüyü ise eski gitarımdaki seymour duncan sh-4 ile değiştirdim böyle güzel oldu işte. üstünde 1 volume 2 tane de ton potansı var, bence onları da değiştirmeye gerek yok. tek sıkıntısı bridge manyetiğinin ton ayarı olmaması ordan sesler biraz cırtlamıyor değil.

    genel olarak çok sert şeylere hitap eden bi gitar değil ama yine manyetik değişimiyle yapılmayacak iş yok. pop a gider, rock a gider, blues a gider ve hatta zorlarsanız iron maiden da çalarsınız ama devamını kurtarmaz. 1800 lira gibi fiyatlara alınabilecek iyi bi gitar bana sorarsanız. tabii 2. el 2000 küsürlere dağılmış amerikan fender de bulabilirsiniz ama ben çok taraftarı değilim. velhasıl kelam güzel gitar.

    2019 edişın : asfgdhajsd 2000'e amerikan strat mı? hele hele yarram.
  • çaldığınız tarza göre, 3 tane single coil'dense 1 humbucker olması işinize yarayabilir. 3 single coil'li gitarla distortion efekti tam istediğiniz tonu ulaşmanıza yetmez. rahatsız edici bi' boğukluk hissedersiniz tonda, humbucker'lı gitar gibi yırtıcı bi' tonu yoktur.
  • fender'in alışmış olduğumuz single/single/single manyetikli standart stratocasterinden farklı olarak humbucker/single/single manyetiklerinin kullanıldığı modeldir. humbucker manyetiğin ise single manyetiklere göre daha parlak ve sert bir sesi vardır.
  • artık sahibi olduğum gitar türü.özellikle maple klavyesi çok hoşuma gitti.humbucker manyetik ile belirli bir seviyeye kadar metal şarkılar,ya da gary moore tarzı humbucker manyetikle daha iyi yorumlanan şarkılar çalabilirsiniz.gain kısarak da bridge manyetiğinde single tonlarına yakın tonlar elde edebilirsiniz.kısaca çok amaçlı bir gitardır güzeldir.
hesabın var mı? giriş yap