şükela:  tümü | bugün sorunsallar (7)
44992 entry daha
  • sevilla'ya ilk maçta 2 hatalı golle yenilmişken, ikinci maçta hoca inadını sürdürmedi ve üstün oyunu galibiyetle taçlandırdı. 22/23 sezonunu avrupa'da 14 maçta 2 mağlubiyetle, avrupa ligi son 16 turuna kalarak tamamlayan takım.

kendisini eleştirenler de avrupa'daki son 52 maçında 12 galibiyet alan ümraniyespor fatihi, konyaspor gazisi ligibitirtmeyenspor taraftarı. #150462554

patlayacaksak böyle patlayalım ya. ikinci taraf...
    ikinci taraf.. nasıl söyleyeyim...
    ikinci taraf çok akp. *

edit: kaçmış.
  • aziz yıldırım döneminde fenerbahçe'nin kendi evinde galatasaray'ı sürekli yenmesi kulüpte cumhuriyetçi bir tavır olarak gelişmişti. galatasaray'a yenilmenin imralı'da ve pensilvanya'da birilerini sevindireceği, türk oyunculara cumhuriyetçi bir kaygı olarak iletiliyordu. askerin fenerbahçe'ye yakınlığı ve kulübün kültüründe var olan kemalist anlayış şükrü saraçoğlu stadyumunu cumhuriyetin kalesi olarak zihinlerde inşa ediyordu. bu sebepten fenerbahçe galatasaray'a uzun bir dönem yenilmemiştir. yenilmediği bu dönemde türkiye'nin siyasi atmosferinde ulusçu bir dip dalga söz konusuydu. bu dip dalga gezi'ye yol açtı. fenerbahçe taraftarı "ali ismail korkmaz, fenerbahçe yıkılmaz!" sloganıyla maçları bitiriyordu. akp ve cemaat ittifakının en güçlü olduğu bu dönemde aziz yıldırım taraftarın arkasında durmuştu.
  • bok gibi futboluyla canım kulübüm bugün alanyaya kaybederken şampiyonluk yarışına da havluyu atacaktır.
  • chatgbt'ye sorduğum soru ve cevabı.
    yardım talebi.

selam

merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?

fenerbahçe'nin şampiyon olabilmesi için fenerbahçe yönetiminin neler yapması gerekir?

fenerbahçe'nin şampiyon olabilmesi için birçok faktörün bir araya gelmesi gerekiyor. bunlar arasında takımın kalitesi, teknik direktörün stratejisi, oyuncuların performansı, takımın motivasyonu ve tabii ki yönetimin aldığı kararlar gibi etmenler yer alıyor.

işte fenerbahçe yönetiminin yapabileceği bazı şeyler:

iyi bir kadro kurmak: fenerbahçe yönetimi, takımın başarısı için iyi bir kadro kurmak için doğru oyuncuları transfer etmelidir. transferlerde sadece oyuncuların kalitesine değil, aynı zamanda takıma uyum sağlamalarına da dikkat edilmelidir.

teknik direktör seçimi: fenerbahçe yönetimi, takımın ihtiyaçlarına uygun bir teknik direktör seçmelidir. iyi bir teknik direktör, takımın potansiyelini en üst düzeye çıkaracak stratejiler geliştirmelidir.

oyuncuların motivasyonu: yönetim, oyuncuların motivasyonunu yüksek tutmak için çalışmalıdır. oyunculara destek olmalı ve onların ihtiyaçlarını karşılamalıdır.

altyapıya yatırım yapmak: fenerbahçe yönetimi, uzun vadede başarılı olmak için altyapıya yatırım yapmalıdır. iyi bir altyapı sistemi, kulübün geleceği için önemlidir.

finansal yönetim: fenerbahçe yönetimi, kulübün finansal durumunu kontrol etmeli ve sürdürülebilir bir mali yapı oluşturmalıdır. iyi bir finansal yönetim, kulübün başarısı için önemlidir.

taraftar desteği: son olarak, yönetim taraftarlarla iyi bir iletişim kurmalı ve takıma desteklerini sağlamalıdır. taraftar desteği, takımın motivasyonu için önemlidir ve takımın başarısına katkıda bulunabilir.

tüm bu faktörlerin bir araya gelmesi, fenerbahçe'nin şampiyon olması için önemlidir. ancak unutulmamalıdır ki, futbol bir takım oyunudur ve tüm bu faktörlerin yanı sıra oyuncuların sahada mücadelesi de önemlidir.
  • aziz yıldırım döneminde galatasaray'ı yenmek cumhuriyetçi bir duruşmuş da türk futbolcular bu şekilde gaza geliyormuş muş muş da.

dönemin türk futbolcularına bakalım;

gökçek wederson (ankara ülkü ocakları başkanı)

mehmet aurellio (trabzon kuvayi milliye komutanı)

mert nobre (atatürkçü düşünce derneği başkanı)

önder turacı (belçika ataşesi not: türkçe bilmez)
  • jorge jesus'tan sonra amerika birleşik devletlerinden avrupa futbolunu yakın tanıyan bir teknik adamla anlaşarak ferdi, osayi, altay, eğribayat, szalai, jayden, crespo, rossi, mor, batsuayi'nin içerisinde bulunacakları kaliteli, orta ayar transferlerle oluşacak kadroyla hem avrupada hem ligde iş yapılabileceğini düşünüyorum. amerika dememin nedeni amerikalıların hem dinamik, değişken hem de profesyonel ve disiplinli hem de enerjik olmalarıdır. tam ihtiyacımız olan şey aslında bu. bir değişiklik gerekiyor artık.
  • bu iktidar varken imkansız şampiyon olamazsın.
  • son iki üç yıldır (ismail kartal dönemi hariç) 4-2-3-1 taktiği dışında taktikler ile oynayan ama tek başarılı dönemini yine bu taktiği oynadığı dönemde yakalayan takımdır. ben taktik varyasyonları seven bir futbolseverim. yani teknik direktörün rakibe göre ya da oyunun seyrine göre sahadaki dizilimi değiştirmesi benim hoşuma gidiyor. fakat bir şey olmuyorsa olmuyordur. fazla kasmaya gerek yok. aşağıya kurtuluş reçetesini yazıyorum. umarım birileri görür de görmesi gereken birilerine iletir.

bekler - atak özellikleri defansif özelliklerinden daha iyi olmalı. hızlı, çalım atabilen, iyi orta kesebilen futbolcular olmalılar.
    defans göbek - ikisi de kazma olmalı. ayağı iyi olsun filan gerek yok. registalar bu işi yapmak için sahadalar. bunlar defans yapsın yeter. biri hızlı, diğeri yavaş olursa olur.
    defansif ortasahalar - ikisi de box-to-box oynayabilen (zajc-ismail) gibi futbolcular olmalı. uzaktan şutları olacak, yeri geldiğinde sırayla ceza sahasına sarkacaklar.
    kanat forvetler - her iki kanatın da en az 10 golu olacak. defansa yardıma gelecekler, fizikleri sağlam olacak, hızlı olsalar iyi olur ama olmasa da olur. yeter ki gol atabilsinler. sow-kuyt gibi. gol atamayanı devre arası gönder yenisini getir dünyada en kolay bulunan futbolcu bunlar. 5 milyon tane emre var, rossi var.
    forvet arkası - arda. arda olmadığı zaman irfan ya da zajc oynayabilir. atakta opsiyon yaratacak, ara pas atacak, uzaktan şut çekecek, ceza sahasına girecek. en az 10-15 gol atması gerekiyor.
    forvet - sörloth gibi hedef forvet olarak oynayabilecek. 10 numaraya yakın oynayacak. aralarında mıknatıs varmış gibi birbirini çekecekler. verkaç yapacaklar, ortasahadan gelenlere alan açacaklar.

bu taktiğin türkiye'de tutmamasına imkan yok. bakın gs'ye, bjk'ye, başakşehir'e, geçen sene ki trabzon'a, aykut dönemi konya'ya. yani bu taktiği doğru uygulayıp da, kaliteli oyuncular ile güçlendirip de başarısız olan takım yok. sırf bu sebeple artık fenerbahçe'nin garantiye gitmesi gerekiyor.
  • 23 maç 17 penaltıya rağmen en çok ağlayan takımdır.

edit: 18 oldu.
  • şampiyon olursak valencia'nın heykelini dikelim.
113 entry daha
hesabın var mı? giriş yap