• ışu ana kadar başlığının açılmadığına şaşırdığım.
    fenerbahçe stadını ve müzesini gezebileceğiniz turdur.
    tur maç olmayan günlerde 45 dakikada bir, bir rehber eşliğinde yapılıyor.
    ön rezervasyon yok, stada gidip, boşsa ilk tura kaydoluyorsunuz.
    nou camp stadını ve müzesini de gezmiş birisi olarak diyebilirim ki organizasyon olarak hiç bir eksiği yok.
    ilk olarak en üst tribünde olan basın tribünü ve locası geziliyor.
    sonra bir alt kattaki 1907 tribünü ve locası gezdiriliyor.
    tabi bu arada duvarlarda harika posterleri ve anıları görüyorsunuz.
    sonra çimlere iniyor, ve soyunma odalarına gidiyorsunuz. maç sonu röportajların verildiği basın locasını da görüyorsunuz. her noktada selfie çekiliyorsunuz.
    son olarak fenerbahçe müzesi'ne giriyor ve tüm kupaları görüyorsunuz.
    basketbol köşesinde artık yer kalmamış, euroleague kupası baş rolde tabii.
    futbol şampiyonluk kupalarımız ise çok, hepsi bir yerde.
    103 gollü şampiyonluğa ise ayrı bir yer ayrılmış müzede.
    işgal günlerinde ingiliz işgalcilere karşı kazanılan general harrington kupası ise en baş köşede.
    mutlaka geziniz. görünüz.

    (bkz: https://www.fenerbahceefsanesi.com/)
    (bkz: https://www.youtube.com/watch?v=7iombz0pbxm)
  • (bkz: statyum)
  • locanın koltuklarına oturmanın zevkine varıyorsunuz. soyunma odasına girerek futbolcuların yaşadığı duyguya ortak oluyorsunuz. çıkış koridorundan yeşil zemine uzanan o kısacık yolda taraftarın tezahüratı kulaklarınızda çınlıyor. fb tarihini doruklarınıza kadar hissediyorsunuz.

    yeşil zemine dokunamıyorsun ama. çimlere dokunamamak üzüyor insanı. çim üzerinde iki-üç adım atabilmek daha kılabilirdi bu organizasyonu.
  • kurulduğu günden beri kazanılan kupaları sayınca futbolda en çok kupası olan takım fenerbahçe'dir. amatör branşları da katınca en çok kupası olan takım açık ara fenerbahçe'dir. en önemlisi de hiçbirisi fetö sayesinde alınmamıştır.

    içlerinde bir kaç tanesinin çok büyük manevi değeri vardır. general harrington kupası mesela. kurtuluş savaşı için anadoluya silah kaçırdığı gerekçesiyle bu ingiliz general tarafından tam 3 defa kapatılmaya çalışılmış kulüp, ülke işgalden kurtulup ingilizler siktir olup gidecekken generalin intikam amacıyla düzenlediği turnuvada ingiliz karmasını sike sike yenmiş generalin titreyen ellerinden alıp kaldırmıştır kupayı. bu dönemlerde henüz himmetçiliğe geçiş yapmayan fransız yosmaları napıyordu. tabi ki okullarında fransız işgal komutanlarını ağırlayıp yalakalık yapıyordu.

    2010-2011 lig kupası var mesela, önce sahada tüm rakiplerini teker teker sikmiş, sonra da saha dışında o ana kadar ülkede her oluşumu dize getiren fetöcülere karşı tek yürek olarak hadlerini bildirmiştir. bugün fetönün herkes karşısında ve karşısında olmak kolay ama o gün fetöye tek bir laf söyletilmiyordu. fenerbahçe bu şanlı direnişiyle sahada alın teriyle kazandığı kupa tek saplı olup diğer sapı hamsi beyinlilere götlerine soksunlar deyü hediye edilmiştir.

    fenerbahçe kuva-yi milliyedir, fenerbahçe direniştir, fenerbahçe yavşak düzene başkaldırıdır. döneminin hakim gücü ister işgal kuvvetleri olsun, ister dahili iç mihrak vatan haini fetöcüler olsun her daim karşısında olup direnmiştir. bu nedenle de gururla sergileyebileceği kupaları vardır. işgal dönemi fransız yosmalığı yapmış, yakın dönemde himmetçilik yapan, her devrin hakim gücünün baş yalakası olmaktan hiç bir zaman utanmamış, kupa posterlerini koymaya götü yemeyen, utanç abidelerinin sahibi vergi hırsızları ile karıştırmayın.

    atatürk'ün takımıdır fenerbahçe, bu nedenle fetö piçi fenerbahçe için " biraz sert biraz katı" derken galatasaray için " dua ve himmetle ayağa kaldırmamız lazım " demiştir. her devrin yalamalarının aldığı haram şampiyonluklar değil tertemiz alın teriyle kazanılmış şampiyonlukları vardır. gidin dolaşın müzede gurur vardır, alın teri kokar ama kesinlikle virüs hastalık arsızlık yoktur.
hesabın var mı? giriş yap