• gurur, ihtiras, hırs, sevinç,ızdırap,aşk gibi duyguları ve daha bir çoğunu içinde bulunduran olgu.
    yasamayan bilemez.
  • cok saglam bi ki$ilik isteyen, hastalikta saglikta, olumde kalimda, hatta reglken bile bu yuke gogus gerebilmeyi gerektiren bi ugras.
  • arada bir keşke olmasaydım dedirten, pis birşeydir. adamı ağlatır kahreder. sadece kazandığın ve mutlu olman gerektiği zamanda anlarsın bu işteki saçmalığı ve sevinmeyi bırakırsın. kaybettiğinde ise bunları düşünecek halin kalmaz, haftan zehir olur. acıdır, bol bol yenir.
  • oyledir boyledir denilemeyecek kadar değişik hadise, kalp atışı, tuy dikelmesi..
  • (bkz: #7354593)
  • bir sürü kisinin abuk sabuk laflarini dinlemek, "he evet haklisin deyip" geçmeye çalismak. takimini çok sevip kulaklarini baska herseye tikamak. herseyden önce takiminin her halinde arkasinda durmak, kötüye kötülükle karsilik vermemek...

    bir çok rakip taraftar asilli asilsiz yükleniyor fenerbahçeye. belki haklilar belki haksiz ama dönüp su koca türkiye ligine bakildiginda fenerbahçe nin tek sivrilen dal olmadigini göremiyorlar, görmek istemiyorlar. tuttuklari takimin, fenetbahçenin lekesinden fazla lekesi olsa bile hala devam ediyorlar. ben demiyorum ki insanlar gördükleri yanlislara sessiz kalsinlar, dönüp bir zahmet birde arkalarina baksinlar.

    çuvaldiz diyorum, özelestiri diyorum; ama nafile, görüyorum...
  • - yaşanan bir derbi malubiyetinden sonra gelen 1500 alaycı maile katlanmaktır.

    - işyerinin kapısında bekleyen sırıtkan personele tahammül etmektir.

    - ofis bilgisayarının üzerine asılan galatasaray bayrağını gülümseyerek kaldırabilmektir.

    - öğlen yemeğinde tabağa konulan 5 adet muşmula ve 1 adet eriği boğazına kaçırmadan yiyebilmektir.
  • turkiyeyi futbol anlaminda ikiye ayiran cizgilerden en netinin bir tarafinda olmaktir.
    artik cok net ortaya cikti ki;

    3 buyuk yok fenerbahce ve antifenerbahce var!

    aslinda bu acidan bakinca azinlikta olmaktir.
    bu i$in dogrusu yanli$i yok. fener iyi, antifener iyi degil olay.
    ama gelinen nokta yukaridaki gercektir.

    bunu en net $uradan goruyorum, 3-5 sene oncesine kadar boyle degildi:
    her maci minimum 50 ki$i ile izliyorum. her fener macinda, mac kimle olursa olsun, be$ikta$lilar, galatasaraylilar komple orada. fener gol atinca uzulmeler, rakip kimse artik atarsa sevinmeler. fenerli olan olmayan herkesin derdi fenerbahce. bir de galatasaray macinda ugradim ayni mekana, sadece galatasarayli, be$ikta$ macinda sadece be$ikta$li. (gozumden kacan sessiz sessiz izleyen bikac piskopat vardir elbet) en gecici ama en sik rastlanan birle$meler, fener yenilgisinde galatasaray, be$ikta$ ve trabzonspor taraftari arasinda.
    kamplar artik belli.

    farkinda olmadan diger buyuklerin ba$kanlari da bu durumu kabul ediyorlar. bir oyuncu alip, ya da aldiklarinin mevcut durumunu degerlendirirken, fenerbahce'nin yildizlarina gore iyi/kotu diyorlar. her haksizligin ima edilen kiyas standardi direk taraf olsun olmasin, fenerbahce. stad diyorsun referans gene fenerbahce stadi, kapasitesi, kombisi vs... forma satiliyor referans gene fenerbahcenin forma sati$lari... bilet satiliyor, fener kac tane satmi$, kaci kombi falan dert bu.

    not: bu yazi objektif bir saptama yazisidir. dogru olmak kaygisi yoktur. fenerbahce buyuklugu, ya da diger x takim(lar) kucuklugu propagandasi falan degildir. o yuzden antifener kotuleyebilir ama lutfen fenerbahceliler $ukelalamasin. bu yazi sadece taraftarliktan siyrilip, bu saptamaya katilacaklar veya okuyup $oyle bir sorgulayacak arkada$lar icin yazilmi$tir.

    fenerbahce bu noktaya nasil geldi, bu iyi bir $ey mi falan gibi bir yazi cok uzun surer. belki ba$ka zaman. gerci isterseniz sonucu soyleyeyim cok kotu bir $ey. nasili sonra...

    edit: $ukela basmayin diyorum. rica ediyorum.
hesabın var mı? giriş yap