• feng shuide bahsedilen yöntemler ile yapılan dekorasyon türüdür.. bu dekorasyona göre;

    giriş kapisi

    evin giriş kapısının yönünü belirlemek için, kapıdan dışarıya çıkış pozisyonu esas alarak yüzünüzün baktığı yön sokak kapınızın yönü olacaktır. eğer apartmanda yaşıyorsanız, kendi oturduğunuz dairenin giriş kapısının sizin yönünüzdür.

    giriş kapısının karşısında tuvalet olmamalı. eğer varsa evinize giren herhangi bir şans, tuvaletin sifonunu kullanışınız gibi akıp gidecektir. bu durumda en doğru çözüm tuvaleti kullanmamaktır. eğer tuvalet giriş kapısının tam karşısında değilse en doğru çözüm tuvaletin kapısını dışardan ayna ile kaplamak. böylece sembolik bir şekilde tuvaletin olmadığını varsayarız.

    iki katlı müstakil evlerde giriş kapısının üzerinde tuvalet olmamalı. eğer varsa; giriş kapısının yeri değiştirilmeli veya yukarı kattaki tuvalet kullanılmamalı. giriş kapısının karşısında merdiven olmamalı. en iyi çözüm merdivenin görüntüsünü bloke etmektir. bunu da bitki veya paravanla yapabiliriz.

    giriş kapısı karşısında başka kapı olmamalı. çünkü enerjinin akışı hızlı, dik olarak gelir ve diğer kapıdan çıkar. böyle durumlarda kapı devamlı kapalı tutulmalı veya iki kapı arasına rüzgar çanı asılmalı.

    giriş kapısının karşısında ayna olmamalı. içeri giren enerji aynadan yansıyarak tekrar dışarı çıkacaktır. bunu önlemek için ayna yan duvarlarda kullanılmalıdır. giriş kapısı ile aynı hat üzerinde üç veya daha fazla kapının olmaması gerekir.

    bu kural koridorlar içinde geçerlidir. enerjinin dik ve hızlı giden akışını önlemek için iki kapı arasını paravan ile bloke edip akışı yumuşatmak gerekir. rüzgar çanı veya bambu flüt asmakta bir çözüm ama paravan gibi etkili bir çözüm değildir. eğer üç tane kapı birbiri üzerine açılıyorsa o mekanda her zaman kavga, münakaşa problemi olacaktır. çözüm için üçgenin ortasına tavandan rüzgar çanı asarak negatif enerjiyi önlemiş oluruz.

    sokak kapısı karşısında sivri köşe, kolon olmamalı. bunun çözümü bitki ile köşe veya kolonu kamufle etmektir. giriş kapısı karşısında cam olmamalı. içeri giren enerjinin evin içinde yayılma şansı olmayacaktır, tekrar dışarı çıkacaktır.

    çalişma odasi

    çalışma masası

    -merdiven veya asansör giriş/çıkış karşısında olmamalı

    -enerji akışı dik(negatif), önlemek için canlı bitki/yapay bitki veya paravanla bloke edilmeli. koridor sonunda olmamalı.

    -negatif enerji akışını önlemek için koridor üzerinde canlı veya yapay bitkiler kullanılmalı.

    koridor

    -yeterli derecede aydınlatılıp enerjinin yukarı yönde hareket etmesi sağlanmalı.

    -koridor duvarlarına enerji akışını yavaşlatmak için resimler asılmalı.

    -negatif enerjiyi bastırmak için 5 çubuklu rüzgar çanı asılmalı. çalışma odası kapısının direk olarak karşısında başka bir çalışma odası kapısı varsa kapı üzerine rüzgar çanı veya kırmızı renk kurdela ile bağlanmış bambu fülütler asılarak negatif enerji akışı önlenebilir.

    kapı üzerinde rüzgar çanı

    -kapı üzerinde 2 adet bambu fülüt kapı karşısında dik konumda olmamalıdır. dik hareket eden enerji hızlı ve kuvvetli olduğu için oturan kişide negatif etki yaratacaktır. koridor karşısında yerleştirilmiş çalışma masası koridor karşısında ise kapı devamlı kapalı tutulmalı ve masanın üzerinde doğal kristal taş kullanılmalı. böylece negatif enerji akışının hızı engellenmiş olur veya masanın konumu değiştirilmelidir.

    -sivri köşe (çıkıntılı duvar), kolon, açık raf karşısında veya arkasında oturulmamalıdır. önlemek için masanızın üzerinde taze çiçek kullanabilirsiniz. sivri köşeleri doğal veya yapay bitkilerle bloke etmelisiniz. 5 çubuklu rüzgar çanı asabilirsiniz. 2 adet bambu fülüt sivri köşelerden asabilirsiniz.

    -tavan kirişleri veya direk spot ışıkları altında oturulmamalı. arkanızı kapıya dönük pozisyonda oturmayın. arkamız duvara, yüzünüz kapıyı görecek pozisyonda oturmalısınız. arkamızda pencere olmamalı. eğer varsa kalın perde veya jaluzi ile devamlı kapalı tutmalısınız. tuvalet kapısı karşısında oturulmamalı. ftuvaletten gelecek negatif enerji akımı şansınızı olumsuz yönde etkileyecektir.

    mutfak

    -mutfak insanların şansını doğrudan etkileyen bir mekandır. bu mekanı düzenlerken dikkat edilecek en önemli noktalardan biri elementlerin dengesidir.

    -ateş elementini temsil eden ocak veya fırın; su elementini temsil eden lavabo, buzdolabı ve bulaşık makinaları ile yanyana veya karşılıklı olmamalıdır.

    -ateş ve su kesinlikle karşı karşıya gelmemelidir. lavabo (su) ve ocak (ateş) yanyana yokedici döngüdür.

    -mutfak kapısı tuvalet kapısı karşısında olmamalı.

    -ocağın bulunduğu duvarın üzerinde pencere olmamalı.

    -yemek pişirirken arkanız mutfak kapısına dönük pozisyonda olmamalı.

    -mutfak salon veya yemek odasından aşağı seviyede olmamalı.

    -yemek, yiyecek bereketi sembolize eder. mutfak giriş kapısı (evin ön cephesi) yönünde olmamalı. bereketiniz kolayca kaybolacaktır.

    -mutfak evin arka cephesinde olmalı.

    -ocak, tuvalet ile aynı duvarda olmamalı. tuvalet sifonunu her çekişinizde bereketiniz kalmayacaktır.

    -mutfak kapısı veya ocak karşısında merdiven olmamalı.

    yemek odasi

    yemek masası

    -giriş kapısından görülebilen konumda veya karşısında olmamalıdır.

    -tuvalet kapısı karşısında olmamalı.

    -iki kapı arasında olmamalı. dik olarak hareket eden chi (enerji) bereket şansımızı yokedecektir. mekanda dolaşma şansı olmadan bir kapıdan girip diğer kapıdan çıkacaktır. önlemek için kapı ile masa arasında paravan veya rüzgar çanı kullanılmalıdır.

    -yemek odası oturma odasından alçak seviyede olmamalıdır. merdiven veya basamak ile inilmeli.

    -eğer oturma grubu ile yemek masasının konumunu değiştirme imkanımız yoksa, yemek masası üzerindeki tavanı ayna ile kaplayıp enerjinin hareketi yukarı çekilmelidir.

    -tavan kirişi veya sivri köşe olmamalı. kiriş altına bambu fülüt veya rüzgar çanı asılmalı. sivri köşe, karşısında bitki kullanılarak bloke edilmeli.

    -sandalye sayısı 6, 8 veya 12 adet olmalıdır. 4 adet sandalye çin geleneklerine ve feng shui esaslarına göre olumsuzdur.

    -yemek masasının bulunduğu duvara asılan ayna bereketinizi arttıracaktır. dar bir köşede yerleştirilmiş yemek masası feng shui bakımından olumlu değildir. bereketiniz azalacaktır. bunu önlemek için köşe duvarı ayna ile kaplayarak mekanı genişletip denge sağlanır.

    -iki kolon arasında olmamalıdır. kazancınız iki arada sıkışıp kalacaktır. kolonların üzerine ikişer adet bambu fülüt asarak negatif enerjiyi bastırabilirsiniz.

    oturma odasi

    -sivri köşeleri, duvar çıkıntılarını ayna, yapay/doğal bitkiler, paravan veya dolaplarla kamufle etmelisiniz.

    -tavan veya yerlerde kullanılan dekoratif süslemeler sivri köşeli şekiller olmamalı.

    -mobilyalarda düz hatlar tercih edilmeli.

    -koltukların arkası yüksek olmalı, böylece arkanıza destek sağlamış olursunuz.

    -büyük dolaplar kapaklı olmalı, açık raflar tercih edilmemelidir. yüksek dolaplar duvara dayalı pozisyonda yerleştirilmelidir.

    -mobilyalar, salona girişi, enerji akışını engelleyici pozisyonda yerleştirilmemelidir.

    -oturma grubu ve sehpalar kare veya dikdörtgen olacak şekilde yerleştirilmeli, en iyi yerleştirme bagu (pa kua), sekizgen şeklidir. l şeklinde yerleştirme feng shui açısından olumlu değildir. elementleri pusula yönlerine göre tespit edip, enerjiyi doğru yönlerde doğru objelerle arttırmalıyız.

    tuvalet ve banyo

    -tuvalet ve banyolar enerjinin negatif olduğu yerlerdir. yanlış konumda olan wc ve banyolar o mekanda yaşayan insanların hayatında olumsuzluk yaratır.

    -giriş kapısı karşısında olmamalı. paravan veya bitkilerle bloke edilmeli.

    -tuvalet, yatak ile aynı duvarı paylaşmamalı, negatif enerji duvardan geçecek ve uyuyan kişiyi olumsuz etkileyecektir.

    -müstakil veya dublex mekanlarda tuvalet altında uyumak, oturmak ve çalışmak size kötü şans getirecektir.

    -akvaryumlar tuvalet yanına yerleştirilmemeli, sifonu çektiğiniz zaman bütün bereketiniz gidecektir.

    -oturma odası karşısında olmamalıdır. dostluklarınız ve arkadaşlıklarınız uzun sireli olmayacaktır.

    -yemek odası karşısında olmamalıdır. maddi kazancınız ve iş imkanlarınız olumsuz gelişecektir.

    -tuvalet kapısı yatağın karşısında olmamalıdır. negatif enerji, akışı burun ve akciğer infeksiyonlarına sebep olacaktır.

    yatak odasi

    -hayatımızın üçte birini uyuyarak geçirdiğmizden dolayı, enerjimizi tekrar şarj etmemiz ve iyi dinlenmemiz için yatak odasını yerleştirme düzeni çok önemlidir.

    -ayaklarımız kapıya doğru uyumamalıyız.

    -yatak odasında kullanılan çarşaf ve örtüler düz renklerde seçilmeli, eğer desenli ise geometrik şekiller tercih edilmemeli. çünkü bu şekiller negatif enerji yayarlar ve dinlenmenizi rahatsız ederler.

    -yatak başınız pencereye dayalı veya pencerenin altında olmasın. eğer böyleyse, pencereyi bloke edecek şekilde perde, jaluzi veya yatak başı kullanın.

    -kiriş altında uyumayın. kirişler ayrılığı sembolize eder ve bunların altında uyuyan kişilerin sağlık problemleri olur. bu kural oturma mekanları içinde geçerlidir. böyle bir durumda, kumaştan sembolik bir tavan yapın veya yatağınızın üzerine gelen kısmın krişlerini kapayın. rüzgar çanı, bambu flütler veya kırmızı püskül de asabilirsiniz.

    -evli çiftlerde tek kişilik iki ayrı yatağı yanyana koyup çift kişilik yatak olarak kullanmayın. bu tip yerleştirme çiftlerde ayrılığı sembolize eder.

    -yatağınızın başını, eğer varsa; tuvalet duvarı ile aynı duvara koymayın.

    -evli çiftlerde ebeveyn yatak odasının güneybatı (evlilik ilişkileri ve mutluluk) yönünde olması çok iyi.

    -yatak odanızda mümkün olduğu kadar yang renkleri, kırmızı, altın renklerini kullanmayın, çünkü uyku yin (-) bir aktivitedir ve bu renkler enerjinizi uyararak uyku ve dinlenmenizi önler.

    -yatak odanızda tv, müzik seti, bilgisayar gibi elektronik aletleri bulundurmayın. çünkü bu tip aletler elektromanyetik enerjiyi yansıtır ve sağlığınız için zararlıdır.

    -mümkün olduğu kadar az mobilya kullanın ve temiz, düzenli tutn ki enerjinin akışı bütün odada yumuşak olsun.

    -bitki ve çiçekleri sadece hasta olan kişilerin yatak odalarında yang (+) enerji yaymak için kullanın.

    -yatağınıza dik gelecek şekilde dolap, duvar ve diğer mobilya köşelerinin olmamasına dikkat edin.

    -yatağınızı görecek pozisyonda ayna kullanmayın.

    -yatak odanızın içinde tuvalet veya banyo varsa kapılarını ve klozet kapaklarını her zaman kapalı tutun.

    -elektrikli battaniye ve su yatağı kullanmayın.

    -canlı bitki kullanmayın. bunlarda özellikle kaktüs, sivri uçlu ve dikenli bitkiler olmamalı.

    -su ile ilgili hiçbir şey kullanmayın, özellikle akvuryum.
  • ev sahibimin japon* olması dolayısiyle, evimdeki her duvarda en az 1* çivi bulunmasının nedeni.

    ayrıca evimin kapısı canavarlar girişine bakıyormuş ve içeri canavar girmesin diye önüne bir kase içerinde tuz koyarsam iyi olurmuş*
  • bu naneye göre bir bagua haritası var, evin yönlerine göre dekorasyon ve renklerle ilgili talimatlar içeriyor.
    buna göre bizim evdeki çocukların şansı kapısı yönünde mutfak var ve önerdiği dekorasyonun ilgisi alakası yok bizim mutfaktakiyle. demek ki bizim çocuk şanssızın teki olacak. damadım olacak hayırsızı şimdiden gözümde canlandırabiliyorum. yüzünde meğmenet yok bir kere..
    (bkz: suratinda meymenet olmayan adamlar)
  • lisedeyken, başarısını feng shui'ye borçlu olduğunu söyleyen bir arkadaşımın -ki öyle pek bir başarısı olduğunu görmedim- okumam için oldukça ince olan kitabını vermesiyle başlayan; sayfalarda zar zor ilerlediğim yetmezmiş gibi, gaza gelip günlerce 'kuzey ne tarafta acaba? oraya mor bişey koyim" diyerekten kuzeyi bulamayıp, daha sonrasında oturduğum semtin yakınında bulunan samsun yolunu düşünerek, samsun'un ankara'ya durumuna göre o yolun istikametinin kuzey yönü olduğuna mantık(?) getirmemle devam eden; yok 'yataktan kalktığımda aynayı görmemem gerek', yok 'çalışma masası kapıya bakmayacak' diye , damarlarımdaki asi ergen kanın verdiği enerjiyle evin içinde terör estirmem üzerine annemin 'sabah aynaya kıçının dönersin olur biter' diyerekten kafama fırlattığı terlikleriyle son bulan hevesim.

    yıllar sonra gelen edit: ofansif oynamışım lisedeki arkadaşa. ayıp etmişim. yumuşattım biraz.
  • bunun için danışmanlık yapan "uzman"lar var türkiye'de.
    ben yeni öğrendim, merakım olmamıştı çünkü.

    ve lakin 1000tl para istiyorlar yahu, metrekareye göre değişiyor. şaka mı lan bu?
    ben ki emek ve yılların birikiminin paha biçilmez olduğunu ve her kuruşun değdiğini düşünen biriyimdir, ona rağmen uzun bi "çüş" çektim okuyunca.
hesabın var mı? giriş yap