• çok sesli halk müziği derlemeleri takdire şayan, eşi sevinç ereren ile birlikte kurduğu "üç deniz topluluğu" grubuyla tanınan '58 ünye doğumlu sanatçı..

    albümleri:
    kanadım değdi sevdaya (1990)
    yağmurlar dinmeden (1998)
    yine yeşerdi (2003)

    kitapları:
    halk müziği koroları için çoksesli türküler (2003)
    orkestra, bağlama ve ses için türküler (2003)
  • muhteşem çocuk şarkıları yapmış sanatçı. adım adım sayesinde tanıştık. 3 yaşındaki oğlum 30 civarı şarkısına eşlik ediyor. hastasıyız.

    uykum kaçtı gözümden bambarabiribombiribambom diyor adam düşün o kadar seviyor.
  • kendisi doktordur ve darüşşafaka lisesi'nde doktorluk yapmışlığı vardır.
  • ferda ereren 1958 ünye doğumlu. cerrahpaşa tıp fakültesi’nde öğrenci olduğu yıllarda halk müziği çalışmalarına başladı. istanbul üniversitesi halk müziği topluluğu’nda orhan dağlı ile, daha sonra da yavuz top ile bağlama çalıştı. 1978-81 yıllarında özgürlük türküsü topluluğunu çalıştıran ereren, mecburi hizmet ve askerlik nedeniyle ara verdiği müzik çalışmalarına, 1990 yılında eşi sevinç ereren ile birlikte yaptığı “kanadım değdi sevdaya” adlı albüm ile yeniden döndü ve bu yıllarda perihan önder ridder ile armoni çalıştı.

    1992-94 yılları arasında istanbul büyükşehir belediyesi çalışanlarından oluşan çoksesli halk müziği korosu’nu kurdu ve yönetti. bu yıllarda oluşturduğu çoksesli halk müziği topluluğuna 1994 yılında üç deniz adını vererek çalışmalarını sürdürdü. yine bu yıllarda önce zuhal özcengiz’den, daha sonra da 2 yıl süreyle prof.dr.güzin gürel’den şan dersleri aldı. “orkestra, bağlama ve ses için türküler” ve “halk müziği koroları için çoksesli türküler” adlı iki kitabı yayınlanan ereren’in çocuk müziği çalışmaları da bulunuyor ve bu konuda iki cd-kitabı yayınlanmayı bekliyor. ferda ereren' in üç deniz topluluğu ile yaptığı "yağmurlar dinmeden gel" adlı albümü 2007 yılında yeniden yayınlandı.
  • tıpkı bugün olduğu gibi zaman zamam hatırlayıp eski bir dostu görmüş gibi heyecanlanarak dinlediğim üç deniz topluluğu'nun kurucu üyesi, sanatçı ve de doktor kişi.
hesabın var mı? giriş yap