• dr. feridun batmangelic
    ya da
    dr. fereydoon batmanghelidj

    "vücudunuz sizden su istiyor: hasta degil susuzsunuz" (your body's many cries for water:you are not sick, you are thirsty! don't treat thirst with medications ) adlı kitabın yazari. 1931 iran dogumlu. ingiltere'de, penisilinin mucitlerinden alexander fleming'in de hoca oldugu tıp fakültesinden mezun olur. sonra üniversitede kalabilmeyi başarsa da, ülkesine dönerek hizmet etmeyi tercih eder. ancak ihtilal olur. ihtilal'de ailesi ile birlikte tüm mal varliğina el konularak hapse atilir. hapisteki hastaları, doktor oldugu icin tedavi etmesi beklenmektedir ancak elinde hic bir ilac yoktur. bir gün, ülser sancisindan yerlere kapaklanmis bir hastaya bir bardak su verir ve agrisinin oldukça azaldigini gözlemler. ve kendi tabiriyle klinik tıbbın paradigmasinin yikildigi andir bu an. 32 tane mesnetsiz iddia ile mahkemeye cikar ve idamina karar verilir ancak hakime sundugu su ile ilgili makale sonrasinda calismalarina devam edebilmesi icin serbest birakilir ve iki ay sonra amerika'ya kacar. calismalari zamaninda washington post, new york times gibi büyük gazetelerde yanki bulmus, ancak kendisinin de kitabinda belirttigi gibi, ilac endüstrisinin gücü, bu basit ilacin kullanilmasi icin halkin bilinclendirilmesine izin vermemistir. defalarda nih ve ama gibi dev organizasyonlara mektuplar göndermis, kendi yaptigi calismaları anlatan makaleler yollamis, ancak "tesekkür ederiz, ilgilenecegiz" cevabindan baska hic bir cevap alamamistir. kitabinda ise acik adresleri ile birlikte dr. batmangelic'in tedavi ettigi hastalarin mektuplari bulunmaktadir.

    iddiasina göre insanlar zamanla su içme hissini unuttular ve su yerine de çay, kahve, gazoz gibi suyun yerini asla tutmayacak içecekler ikame ettiler. vücut da bu susuzluga tepki olarak degisik belirtiler göstermektedir; migren, peptik ülser, kabızlık, astım, insüline bagımlı olmayan şeker... dr. batmangelic'e göre günde içilecek bir kaç barkdak su, buna benzer onlarca şikayeti yok edecektir. kitabinda cogu hastaligin mekanizmasini ve neden su ile geçecegini anlatmaktadır. kitap'ta ayrica aids ve kanser ile ilgili, okuyanları şok edecek degisik görüsleri vardır.

    2004 yilinda gecirdigi zatürre sonucu aramizdan ayrildi. eger dedikleri dogru ise bizi bu ilac sirketleri, dr batmangelic'in tabiriyle, para kazanmak icin resmen zehirliyorlar... ve doktorlar da bu düzenin bir parcasi oldugu icin gikini cikarmiyorlar. gerci dr. batmangelic'e göre, "doktorlar ta tip fakültelerinde yozlasiyorlar. orada suyun önemsiz bir çözücü oldugu akillarina kaziniyor. kitaplarin bilgileri depolama araci oldugu unutulup, tüm bilgiler ezberlenmeye calisiyor. ne zaman ki doktorlar ezberlemeyi birakip düsünmeye baslarlar, iste o zaman her doktor birer düsünür ve filozof olur, ve ancak bu sekilde insanliga faydasi olur".

    edit:
    bir de dr batmangelic'e giydiren söyle bir site var:
    http://www.quackwatch.org/11ind/batman.html

    bu da batmangelic'in kendi sitesi:
    http://www.watercure.com/
  • bugün akraba whatsapp grubuna atılan klasik "tüm sevdiklerinizle paylaşın bu bilgiyi" mesajlarından biriyle tanıdım kendisini. iddialarını ve üstteki yazarın paylaştığı eleştiri yazısını dikkate alırsak çok da ciddiye alınmaması gereken biri olduğu söylenebilir.
hesabın var mı? giriş yap