• "il existe, vis-à-vis des femmes, un affolement du masculin" diyen psikanaliz.. türkçede islamın psikanalizi ışık ergüden in kendi gibi narin çevirisiyle yayınlandı.

    bir gün sormuşlar üstada
    "böylesine erkeksi ve erkekçi bir sistemde kadınlardan nefret ederken taliban neyi kurmaya çalışıyor" diye

    sistemin katastrofik noktalarında cinsel farklılığın jouissance sının tıkır tıkır işlediğini söylemiş
  • anakronik "gerçek islam" fantezileri ve islam'ın günümüzdeki gerçeği arasındaki uçurumun dipsiz karanlığından fışkıran şiddetin izlerini (sadece inançsızları değil, kendi yapısını da vuran, bozan, paramparça eden ve algılarımızda giderek ölüm/öldürme ve islam kelimelerini birleştirerek canlandırmamıza neden olan o travmatik şiddeti) anlayabilmek için en verimli kitaplardan biri "islam'ın psikanalizi".
    ancak islam'ın hastalığının analizi sayesinde mümkün gibi "hastalıklı islam" (bu defa "gerçek islam" fantezisinin tersine çevrilmiş hali) imajının çözünmesi. kitapların gücü toplumsal ölçekte buna yetmeyebilirse de islam üzerine bir kere daha eğilmek için iyi bir kitap olduğu kesin.
  • yeni kitabı ölüm siyaseti, "cihatçı üst-müslümanlar" alt başlığıyla iletişim yayınları'ndan çıkmıştır.
  • tunus bilimler akademisi üyesi paris-diderot üniversitesi öğretim üyesi. islamcılık ve psikanaliz ve psikolojiyi bağdaştıran oldukça ilginç yorumları var. "ölüm siyaseti: cihatçı üst-müslümanlar" kitabının özeti için; http://politikaakademisi.org/…amadan-olum-siyaseti/
hesabın var mı? giriş yap