• nam-ı diğer taş.
    balığınızı ortadaki tezgahlardan alır, kenardaki lokantalara pişirtirsiniz. tevellütü pek eski değil. ilk yıl tadından yenmezken, devam eden yıllarda tamamen turistik mekana dönüşse de,ekmeklerden salatalara kadar lezzeti düşse de, eski alışkanlıktır, mundar denmez.
  • sevdiğiniz bir insanla hayatınızın en güzel rakı balık sofrasını yaşayabileceğiniz mekandır.

    peki bunu nasıl yapacaksınız? önce kafadengi ve maceracı ruha sahip, ota boka vık vık etmeyecek bir sevgili yapıp fethiye'ye gitmeniz gerekiyor. sonra fethiye limanından tekne gezisi ayarlarsınız. o koy senin, bu mavi ege benim gezerek akşamüstü 6 sularında fethiye limanına geri dönüş yaparken, işte tam bu esnada fethiye'nin sırtını dayadığı tepelerdeki kaya mezarlarını görürsünüz. "hadi gel şu kaya mezarlarını görmeye gidelim" dersiniz, ki maceracı sevdiceğiniz buna dünden razıdır. sonra turistik fethiye'yi bırakıp, eski fethiye'nin ege kokan sokaklarından kaya mezarlarına ulaşırsınız. sizi "abi 5 ytl'ye içerde gezdireyim mi" diye kafalamaya kalkan 18 yaşındaki elemanı ekarte edip, "abi kalenin içinde de mezarlar var, aha şurdan gidiceniz" diyen ufak elemanın peşine takılırsınız. ufak eleman bir arkadaşını daha alıp ve size gizli saklı mezarları gösterir; akabinde de gene o eski köy evlerinin arasından bir yerden, bir bakkalın yanından çıkarsınız kaleden. çocuklara gofret almak için bakkala girersiniz, bakkal sizi ve mahallenin çocuklarını görünce muhabbete başlar. karnınızın acıktığını hissedip "abi buralarda nerde birşeyler yeriz?" sorusunu sorarsanız, o ulvi yanıtı alırsınız: "burada balık yeyin. ama restoranda yemeyin. balık pazarı var (tarif eder) orada balığınızı pişirirler. siz önce gidin migros'tan deniz çuprası alın. balık pazarında deniz çuprası diye 5 ytl'ye çiftlik çuprası satarlar. deniz çuprası 5 ytl'ye olmaz. gidin migros'tan alın, sonrada orda pişirtin."

    ve siz bu tarife uyarak fethiye balık haline gelirsiniz. oranın atmosferi sizi etkiler, başınızı döndürür. balık kokusuyla, kedi miyavlamaları, kızarmış ekmek kokularıyla çingene fasıl grubunun nameleri birbirine karışır. servisi bir bayan tarafından yapılan köşedeki yere oturulur. siz söylemeden salatalar gelir, kızarmış ekmekler, sarımsak soslu tereyağlar gelir. migros'tan alınan deniz çupralarını verirsiniz, onları beklerken buzluktan çıkmış boş rakı bardakları, onlara arkadaş yeşil efe ve diğer mezelerde masadaki yerlerini alırlar.

    hiç unutulamayacak bir gece, işte bundan sonra yaşanır. siz o sevdiğinizden ayrılsanız da, yıllar sizi çok farklı yerlere getirse de, buradaki o gecenin lezzeti, ömür boyu damağınızda kalacaktır.
  • enteresan bir muhit.

    çınaraltı 'na benzerliği ile dikkat çekiyor. sahile bir kaç sokak arkada yer alması enteresan. yani balığınızı yerken deniz göremiyor, ortadaki çınar ağacına bakıyorsunuz. merkezinde perakende balık satıcıları var. balık satıclarının hemen arkasında ise balıkçılar.istisnasız her balığın üzerinde "deniz" ibaresi konulmuş ama çupra ve levreklerin çiftlik olduğu hemen anlaşılıyor zaten. yalnız karideslerin boyları makul. jumbo karides fakiri türkiye'de en büyük karidesler burada satılıyor dersek abartmış olmayız. oldukça ucuz fiyata satılan balığınızı, karidesinizi alıp ayıklattıktan sonra elinizde torba, balıkçılardan birini seçip pişirtiyorsunuz. pişirme parası alıyorlar, ben 9 tl verdim geçen hafta. 1 levrek ve 5 karidese. balıkçılarda mezeler falan var ama genel servis ve meze kalitesi cunda, boğaz, dalyan ile karşılaştırılamaz. vasat.

    sonuç olarak büyük boy levrek ve 5-6 jumbo karidese 20 tl. salata, 3 bira, 1 meze, 1 porsiyon midye dolmaya da 43 tl verdim. toplam 63 liraya tıka basa doyma söz konusu. fiyat fayda oranı açısından çok başarılı. servis rezaletti.
  • fethiye'nin zaferiyle kendini hatırlatmış ziyafet mekanı.
  • fethiye'de en sevdiğim yer..nedendir bilinmez orada yenen balığın bile tadı daha güzel geliyor bana..
  • içersinde recep'in yeri isimli bir mekan bulunduran balık halidir (ki akıllara zarar). eğer sadece iki yetişkin bir bebek gitmişseniz, ve sadece aldığınız balığı pişirtip yanında kola istemişseniz masa için size işgalci gözüyle bakar. yemeğiniz bitmeye yakın yanınıza gelip "çabuk yeyip kalkın, müşteri gelecek" diyebilir. demişliği de vardır...
  • kesinlikle guzel bir balik yeme ortami ancak bu baslikta yazilanlarin aksine hilmi adli restorani kesinlikle tavsiye etmiyorum. inanilmaz saygisiz ve kabalar. mezelerin cogu haftalik gibi duruyor. favanin ustu dove reklamlarindaki kurumus toprak gibi ilgi ve alaka istiyor
  • mezeleri şahane olan rakı içilebilecek fakat turist kaynayan yer. bu kalabalığa değer mi değer
  • mezeler yetersiz ama balık çeşit ve kalitesi ile enfes bir yer. kendi tuttuğun balığı yer gibi kendi seçtiğim balığı yemek de ayrı güzel..
  • fethiye'de rakı balık yapmak istiyor ve kabarık hesap ödemek istemiyorsanız,
    1.taş kapısından girin,
    2.yağız balıkçılık tezgahından esnaf gibi esnaf olan mahir isimli abiyi bulun,
    3.yemek istediğiniz balığı seçin, nerede pişirilmesi gerektiğini ona sorun, söyler.
    başta ahtapot ızgara ve karides ızgara ile sayısız mezeleri, rengarenk lambaları, sıcak ambiyansı ile kaçırılmaması gereken yerdir.
hesabın var mı? giriş yap