• 15 temmuz akşamı darbemtrak kalkışma sonrası ağzımızda fetö adında bir sakız, çiğne çiğne bitmedi tükenmedi; yağmur yağıp sel alsa sorumlusu belli, fetö ya da yağmasa kuraklık olsa yine aynı adres, fetö.

    böyle bir isim ilk baştan beri bana çok komik gelmiştir, fetö. hem ülkede devrim(?) yapmak isteyen sol örgütlerin hem de kürt sorununu çözmek (?) için kurulduğunu iddia eden örgütlerin alfabede harf bırakmamasından mütevellit yüce devletimiz hemen bir kısaltma yoluna gidip komik, alaycı bir isim olan fetö'yü türetti.
    öncelikle bu ismi kullanmak, gülen cemaatinin bir dini cemaat olduğu gerçeğini saklamada gayet başarılı olmuştur. böylelikle halk, bir islami örgütün böyle pis işlere girmeyeceğini, bunların müslümanlıkla ya da cemaat olmayla alakası olmadığını düşünerek bu gruba 'fetö' diyip geçecekti. ama şu bir gerçek ki tüm islami cemaatlerin dün fetö diye adlandırılan bu örgütün yaptığını yapma potansiyeli vardır hem de o her gün aşağıladıkları sol örgütlerden daha da fazladır bu potansiyel.

    bir diğer konu da bu cemaatin zamanında kumpaslar kurup hem orduda hem de devletin diğer kurumlarında kadrolaşmaya gittiği yalanıdır. asıl acı olan ise bu yalana, bu kumpasın mağdurları da ya farkına varmadan ya da gayet farkında destek veriyor olmasıdır. birincisi bu kumpasları 'fetö' dediğimiz tayfadan ziyade şu an iktidarı elinde bulunduranlar tertipledi. bu abd'de ikamet eden titrek hoca efendi ve ekibi de zaten bu iktidarın bir parçasıydı. yani bildiğin suç ortakları ve doğumda birbirinden ayrılmış ikiz kardeşlerdi bu iki grup. bugün iktidar içerisinde maklube tadına bakmamış bir kimse yoktur bu maklubeyi kimi gülen'in dizi dibinde kimi bilmem ne hoca efendinin dibinde yemiştir ama mutlaka yemiştir.

    bu yüzden bu reisçi tayfanın oluşturduğu 'fetö avı' hezeyanına katılan sözde ulusalcı ve atatürkçü kesim artık şunu anlasın bu ülkenin istikbali bu insanlarla yapılacak ittifaklarda değil bundan 94 yıl önce hedef koyduğun laik, demokratik cumhuriyet peşinde koşan demokrasiye inanmış kişilerdedir. belki bir çoğu ile ideolojik farklıların vardır ama temelde çağdaş, demokratik bir cumhuriyet isteyen kitlelerde bir araya gelmezsen sonunda bu 'fetö', 'retö' ya da okuyuzu-yazıcı-cübbeli-sakallı-bilmem ne ağalı cemaatler ilk seni yer. bu yüzden aklınızı başınıza alın bu ülkeyi bu zombi koalisyonuna bırakmayın yoksa çok değil on yıl sonra pişmanlıktan ne yapacağınızı bilemez 'yetmez ama eveçi' tayfadan daha da rezil duruma düşersiniz!
hesabın var mı? giriş yap