• dsp genel başkanı önder aksakal'ın, 23 haziran'da tekrarlanacak olan seçimlere dair yaptığı açıklamada, imamoğlu'nu kastederek sarfettiği cümledir. devamı da aynen aşağıdaki gibidir:

    "bazı arkadaşlar parti meclisimize ekrem imamoğlu’nun desteklenmesi konusunda teklif getirdi. teklifi tartıştık. uzun uzun tartıştık ve sonra oylamaya geçtik. hatta iki kez oyladık. ekrem imamoğlu reddedildi.

    dsp demek, kıbrıs demektir. dsp demek, bağımsızlık demektir. dsp demek, bayrak demektir. dsp demek, milli hassasiyet demektir. fetö’cülerin amerika’dan, pkk’lıların kandil’den, hdp’lilerin de meclis’ten destek verdiği birine... o birisi kim olursa olsun, dsp kurumsal olarak destek vermez, veremez…

    31 mart’ta, büyükşehirde 31 bin, ilçelerde 112 bin oy almışız. yani dsp’nin istanbul’da 112 bin oyu var. bu oyun toptan bir yere gideceğini düşünmek yanlıştır. öyle şey olmaz. seçmen kitle halinde hareket etmez, herkesin aklı var fikri var.
    bana göre, dsp tabanından gelen, dsp’nin niçin kurulduğunu bilen ecevitçi seçmen, chp’ye oy vermez. bu durum adaylarımız için de geçerlidir. chp’den gelip bizden aday olanların tutumu farklıdır, dsp kökenli adaylarımızın tutumu farklıdır.

    mesela, istanbul adayımız av. muammer aydın kendisi çekildi. oysa muammer aydın’ı, dsp aday göstermişti. ama o çekildi. çekilmesinin ardından yeni bir aday çıkarmayı düşündük. fakat tam olarak, layıkıyla seçim çalışması yapamayacağımızı gördük. bunun için ekonomik gücümüz de yoktu.

    aday çıkarmadık. aday çıkarmadık diye bir yeri işaret etmedik, buraya oy vereceksiniz demedik. dsp seçmeni, her zaman olduğu gibi. türkiye’nin hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak kararını verecektir."
hesabın var mı? giriş yap