• ankara'da çevre ve orman bakanlığı lojmanlarının alanının içerisinde açılan balık restoranı. akçabat köfte de yapıyorlar. karadeniz'den her gün uçakla taze balık getiriyorlarmış, bir de balığı kızartırken yağını iki kere değiştiriyorlarmış. hizmet, lezzet ve fiyatıyla ankara'nın en güzel balık restoranı olacak gibi görünüyor.

    restoranın sahibi ilkokul öğretmeni fevzi hoca, aynı adla trabzon akçabat'ta, bilinen bir restoranı yıllardır işletiyormuş. fevzi hoca'nın "fevzi hoca'dan karadeniz balıkları" adında bir de yemek kitabı bulunuyor.
  • tobb üniversitesi'ni geçince hemen sağda, orman genel müdürlüğü lojmanları içinde yer alan, süper balık lokantası. sahibi trabzonlu, akçaabat köftesi de, balıkları da birbirinden lezzetli. yemekten sonraki laz böreği ikramı ise süper. ankara'da böyle güzel balık yapan yer bulmak çok zor.
  • hayatımda ilk kez çipura üzerine çay içtiğim lokanta olmuştur. restaurantta alkol servisi yoktur ona göre.

    ancak onun dışında yemekler lezzetli, servis başarılı, fiyatlar uygun.

    (bkz: akp nin papermoon u)
  • hakikaten rte'nin özel ricasıyla (fevzi hocanın deyimiymiş) ankara'ya açılmış olan lokanta imiş. enteresan.

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8232027.asp
  • ilk baslarda akcaabatin cikisinda kucuk bi lokantada hizmet verirdi bu fevzi hoca.baliklari cidden cok taze olurdu her daim,günlük hatta saatlik taze balik yiyebilirdiniz.sonradan isi buyutup ankaralara tasinmis rte'nin ozel istegi uzerine.muhabbeti gercekten cok iyidir ikramlari da o derece boldur.
  • nenehatun caddesi üzerinde yeni şubesini açmış mekan.en son gördüğümde bahçesinde fatoş abla ve birkaç milletvekili yemekleri götürüyordu.orman genel müdürlüğü lojmanlarının içindeki yeri o kadar pahallı değildi.umarım gop havası fevzi hoca'yı bozmamıştır.

    not : laz böreğini çok muazzam yapıyorlar.
  • ilk şubesini trabzon'dan akçaabat'a giderken yıldızlı beldesinde açmıştır. daha sonra işleri büyüterek kahramanmaraş caddesinde bulunan ipekyolu işmerkezi ( çalıştığım yer) 2. katında 2. şubesini açmıştır. laz böreğini güzel yapıyorlar ama bir trabzonlu olarak benim favorim tabiki necla hanım. daha sonra ankara'da iki şube açmıştır. bir an önce istanbul'a da el atması gerekiyor bence.

    hemen iki kat üstünde çalışan biri olarak sadece balık yemeye gidilmesi tavsiye olunur. çünkü balıklar hem günlüktür hem de sosu çok güzeldir. trabzon'daki balıkçılardan balıkları normal fiyatının çok üstünde almaktadır fevzi hoca. bu sebeple iyi balıklar direk olarak fevzi hocaya gelmektedir.

    balık fevzi hoca'da; laz böreği necla hanım'da; akçaabat köftesi cemil usta, nihat usta,körfez köfte üçlüsünde yenir.
  • ankara'da balık yiyebileceğiniz belki de en iyi mekan, balıklar her gün trabzon'dan gelir. fiyatları biraz pahalı da olsa, yemekler o kadar güzel ki parayı son kuruşuna kadar hakediyorlar. mıhlamasından laz böreğine, balığından meyvesine kadar hepsi kusursuz.. canınız balık çektiğinde bir uğrayın eminim çok memnun kalırsınız, sonra da beni hatırlarsınız. bu kadar övgüden sonra bir tane de eleştiri yapmam gerekiyor, o da içkinin olmaması. o güzelim balıkların yanında bir duble de rakı olsa şukela olurdu..
  • nenehatun caddesi'ndeki şubesinin önünden her akşam geçiyorum, her akşam sinek avlıyorlar. gaziosmanpaşa'da balıkçı açacaksın ve içki olmayacak öyle mi? git işine ya.. bulunduğu semte hiç yakışmıyor.

    balık ve meze konusunda en azından dengi, ve çok daha iyileri için:
    (bkz: kalbur)
    (bkz: trilye)
    (bkz: agora)
    (bkz: yosun)
    (bkz: park fora)
hesabın var mı? giriş yap