• fiat bravo'nun 5 silindirli,20 valfli,2 litrelik motora sahip,207 bg gücündeki,195nm tork üreten 1245 kg lık aracı
    tercih edilebilecek en iyi fiattır bence

    edit: evet evet 154bg miş
  • simetrik olmayan motor yapısı ve silindir dizilimi bulunan motor.
  • fiat'ın 207 değil 154 bg gücündeki aracıdır
  • alması kolay, satması zor, kullanması keyifli benzin canavarı.
  • fiat mühendislerinin show yaptığı 90'ların sonlarından kalma aşmış bi zevk aracıdır.
    coupe, hgt vb. olağanüstü tasarımlara imza atmış italyan firmanın aynı gruptaki lancia'dan arakladığı 5 silindirli 2 litre 20 sübaplı motoru yerleştirmesiyle ortaya çıkmış acaip bir sportif otomobildir.
    sağ-sol çamurluktaki sinyal lambaları, arka spoileri, yan etek ve ön tampon haricinde dışardan ancak dikkatli gözlerin 1.6 sx modellerinden ayırabileceği bu muazzam makina motorun çalışması ile insanı kalıcı dumura sürükler. 5 silindirli 2.0 20v motor resmen kükremektedir, evet bildiğin arslan gibi kükrer bu motorlar!
    iç tasarımı, genişliği bazı ufak-tefek detaylar haricinde sedan kardeşi marea ve beş kapılı dişi versiyonu brava ile aynıdır.
    özellikle mk1 diye tabir edilen, 96-99 model 1.versiyonlarının sesi ve gidişi takdire şayandır.
    günümüzde üretilen o sünepe fiat'larla alakası olmayan, atmosferik olması sebebiyle devir yükselirken kusursuz bir mekanik senfoni dinleten, üst devirlerde duyduğunuz zaman "ohaa lan bu nee...?" dedirten, gerçekten acaip bir motor sesi vardır.
    performans anlamında stock halleri pek etkileyici olmasa da, ülkemizde çok nadir bulunan, zevkli ve teknik adamlarca yapılmış, kozmetik modifiye haricinde teknik olarak gırtlağına kadar dolu bir kaç araç vardır.
    bu araçların gidişi; şahitlerin tabiri ile "görüyorum, duyuyorum ama inanmıyorum" olarak açıklanabilir.
    ağır modifiyeli bu hgt'lerin sahipleri ölmediği sürece satın alma ihtimaliniz pek yoktur.
    onno usta'nın da bir dönem kendisinin bindiği kırmızı haricinde, bizzat uğraştığı, yaptığı 175hp'lk ankara'lı parlement mavi renkli bir hgt vardır. efsaneyi hala yaşatmaktadır...
  • orjinal ve ellenmemiş bir adet bulmak, çok afedersiniz, kerhanede bakire kız bulmak kadar zordur. lakin bulursanız, bu otomobil, gerçekten çok keyif verir.

    türkiye’ye o yıllarda gelen rakipleri, honda civic vti (1.6 vtec 160 bg), peugeot 306 gti(2.0 167 bg 6 ileri şanzıman), opel astra gsi( 1994’te 150 bg efsane motor, sonrası 136 bg malesef), bir kaç yıl fark ile megane coupe(f7r motor 140 bg) ve son olarak rover 200 vi (1.8 lt 145 bg) gibi otomobillerdi.

    bu araçların arasından, o dönemde türk ustalarının en çok anladığı motorlardan birine sahipti. parçası falan kolay bulunuyor diye tercih edildi, ama yine de hakettiği ilgiyi görmediğine inanıyorum.

    elbette bir peugeot 306 gti gibi değil ama, fiyatı da ona göre hep ucuzdu.

    bugün bile, iyi bakılmış bir bravo hgt, kendini çok hızlı zanneden fındık motorlu turbo araçlara 3 boy saplayabilir. ama iyi bakılmış bir bravo sürücüsü uğraşır mı bu işlerle? sanmıyorum.
  • bu aralar gözüm kalıyor. civic 1.6 vti'lar korkunç halde ve aşırı pahalı. peugeot 206-306'ler ise hiç güven vermiyor, piyasada bulunanların altından çok masraf çıkar gibi duruyor. 2.0 hgt'de aynı şekilde, 5 silindir olmasının apayrı bir çekiciliği var. astra gsi zaten bulunmuyor, gm ürünü de zaten tercih etmiyorum. ford'un bu konuda rakip çıkartmamış olması tam bir lanet, 4. jenerasyon fiesta için 1.6 sport 100hpler aşırı pahalı ve o kadar da mükemmel araçlar değil, ka sürmesi çok keyifli ancak güçsüz, zaten değiştirmeye çalıştığım aracın ta kendisi, 2.0 jenerasyon 5 fiestalar tamamen uçmuş fiyatlarda, aradığım 90'lar hot hatchback heyecanını da biraz yitirmiş, 2.0 focus'lar 130 hp ile çok güçlü gelmiyor. türkiye'ye 1.6 ford sportka sokmayan otokoça çok ağır küfürler ediyorum. hgt'lerin 50 bin tl altında olanları bildiğin hurdalığa bir adım ötede duruyor. ayrıca yukarda saydığım araçların benzinlisi bulmak imkansız. lpg de lpg. ben öğrenci halimle benzinli kullanırım diyorum, yok hepsi lpgli.
hesabın var mı? giriş yap