• bunu reisleri söylese aniden inanacak olan kişilerin tespitleri, yahu beyniniz başkasında, düşünmeyin siz, yiyin, sıçın nefes alın yeter..
  • yav he he.
  • gittim gördüm atatürk anıtı var adam bizzat kendisi yaptırmış
  • atatürk hiç olmasaydı nasıl bir yerde yaşayacağınızı düşünüyorsunuz acaba.
  • mustafa kemal gibi halkına çağ atlatmış bir liderin yanında, castro'nun esamesi bile okunmaz. örnek almışsa da, becerememiştir belli ki.

    mustafa kemal, emperyal devletlerle savaşırken, edebiyattan sanata, bilimden hukuka kadar onların medeniyetinin olumlu yanlarını alıp halkına sunmuş büyük bir devlet adamı idi. castro ise, savaştığı emperyal devletlere sonradan sadece kin güden, inatçı bir askerdi sadece.

    bakmayın siz castro güzellemelerine. soğuk savaş zamanı ülkesini rusya'ya kiralamamış olsa, tarih kitaplarında adı bile geçmezdi castro'nun.

    edit: o değilde, hani başlık engellenebiliyordu. ben engellediğim elemanın başlığını neden hala görüyorum? bir haltı da düzgün yapın şu sözlükte.
  • yalan değildir. atatürk sadece castro'ya değil, dünyanın bütün ezilen halklarına ilham kaynağı olmuştur. emperyalizme attığı okkalı tokat ve türk milletinin azimli direnişi hindistan'dan güney amerika'ya kadar bütün dünyada yankı uyandırmıştır. birlikte savaş kaybettiğimiz almanlar bile türk milletinden ilham alıp, intikam için ikinci dünya savaşını başlattılar. böyle bir etkiden bahsediyoruz.

    kemalizm bu toprakların aydınlanma ideolojisidir, atatürk'ün kendisi ise bütün ezilen uluslara umut veren güçlü bir tarihi karakterdir.

    edit: imla
  • demistir, dememistir, hayrandir, degildir bilemem ilgimi de cekmiyor. ancak kendisini begen ya da begenme koskoca fidel castronun seninle ayni cahillikte oldugunu dusunduren ne acaba sana. en basit sekilde ifade ediyorum: adam devrim yapti, yillarca devlet yonetti. ustelik kuba gibi bir ulke, ic ve dis dinamiklerin karmasikligini tahmin edebilirsin herhalde. ve bu adam, dunyanin gormus oldugu en buyuk olaylardan biri olan 1. dunya savasi ve bu savasta onemli rol almis ulke ve komutanlardan bi haber sekilde siyaset yapmaya kalkisacak oyle mi?

    yukarida bahsi gecen veya gecmeyen herhangi bir lidere hayranligim yok ancak bu kadar sacma sapan ve cahil bir sekilde savunmayin argumanlarinizi rica ediyoruz.

    not: tarih (ozellikle siyasi tarih), cografya, sosyoloji gibi alanlarda yeterli bilgi birikimi ve arastirma becerisi olmayan insanlarin siyaset yapabilecegi tek ulke turkiye'dir maalesef. bence.
  • tipik aktroll atatürk'e nasıl ne şekilde laf atsam diye düşünen,kendini geliştirip araştırma yapamayan ancak kendini türkiye cumhuriyeti'nin gelmiş geçmiş en önemli şahsına laf atarak bir yerlere geldiğini sanan çomar beyanı.
  • her ne kadar bazi arkadaslar bu entry gireni comar olarak nitelesede soyledikleri dogru oldugunu dusunuyorum. kuba da 1 yil havana universitesinde ispanyolca egitimi aldim bu donem boyunca hem kuba hem de castro hakkinda elimden geldigince bilgi toplayip fikir sahibi olmaya calistim. ataturk ile soyledikleri kismi ne internette herhangi bir video ne de ispanyolca ya da ingilizce yazan bir haber kaynagi vardi. havana devrim muzesinde sordugum yetkililerden de herhangi bir bilgi alamadim. aslinda ataturkle ilgili o kadar mitlestirilmis hikayeler varki acaba bize yillardir okullarda anlatilanlar resmi idolojiyi empoze etmek icin abarti oldugunu sorgulamaya basladim.. che olduruldugunde yaninda nutuk bulunmasi, ezanin ilk okundugu yere ataturkun cami yaptirmasi hepsi bizim uydurmalarimizmis. dunya da hic kimsenin yapamadigi devrimleri yapipta bir castro ya da bir napolyon kadar dunyada taninmamasi beni hayrete dusuruyor. hatta buenos aires in en buyuk kitapcisinda ataturkle ilgili bir cok sey arastirdim sadece 1 ve 2 dunya savasi adli bir ansiklopedi tarzi bir kitapta isminin kazim karabekirden daha az gecmesi beni saskinliga ugratti. hatta canakkale savasinda alman komutanin ismi ve resmi bulunmasina ragmen ataturkle ilgili en ufak bir ibare yoktu. bence dunyanin gelmis gecmis en buyuk devrimcilerinden birinin unu en az bir mandela kadar olmaliydi.
  • devrime kalkışmadan önce avukatlık yapan castro büyük ihtimalle türkiye'yi ve atatürk'ü duymuştur, ama soğuk savaş boyu karşıt blokta yer almış bir ülkenin kurucu liderini övmesi, ki ideolojik olarak çok uzaktır, ihtimal dışıdır. soğuk savaş sırasında rusya, kübaya nükleer başlıklı füzeler yerleştirirken, karşılık olarak da abd türkiye'ye nükleer füzeler yerleştirmekteydi. böylesine kendi ülkesinin antitezi haline gelmiş bir ülkeyi mi övecek castro? atatürk övücem diye uydurma rivayetler yaymak çok modaydı bir ara, neyseki google çıktı da aratınca bir gerçekliği olmadığını görüyoruz. (bir de şu var mesela, 10 kasımlarda falan görülüyor, yok atatürk öldüğü gün italyan radyoları "sezar, iskender, napolyon ayağa kalkınız, büyüğünüz geliyor…" diye anons geçmiş, öldüğü yıl 1938, mussoli'nin faşist iktidarı var italya'da, bununla mı övünüyorsunuz?)
hesabın var mı? giriş yap