• marita lorenz'dir. fidel castro'nun 1959 yılında ilişki yaşadığı 1939 almanya doğumlu amerikan vatandaşı bir kadındır. babası alman bir deniz subayı annesi eski bir broadway yıldızı. bu arada annesinin bir casus olduğuna dair kanıtlar var ve babasının kaptanı olduğu geminin adı berlin. bunlar not olarak kalsın.

    ilginç ve hazin bir hayat öyküsü vardır. çocukluğu ikinci dünya savaşına denk gelir ve savaş sırasında 5 yaşındayken çocuk tutsak kampına götürülür ve ailesinden ayrı düşer. 7 yaşında bir doğum günü partisinde babasının arkadaşının tecavüzüne uğrar.

    19 yaşındayken küba devrimi henüz bitmiş, 1 hafta sonra babası ile birlikte berlin gemisinde havana açıklarında demir atmış beklemektedirler. fidel bir botla kalabalık bir grupla gemiye yaklaşırken marita botu görünce paniğe kapılır. "hepsi aynı sakala sahip 27 kişi! işgal altındayız!" diye bağırır. castro marita'yı gördüğünde ondan çok hoşlanır. gemide tanışırlar ve marita'yı kalması için ikna eder. marita havana'da fidel ile yaşamaya başlar artık onun sevgilisidir. annesi kızının cia'in emri ile oraya gittiğini iddia eder. havana'da ise bir aşk yaşanmakta olduğu iddia edilir.

    ve ondan hamile kalır. fakat bebek 7 aylıkken kürtaj yapılmıştır. kendisi buna fidel'in zorladığını söylese de fidel'in asistanları marita'nın istediğini iddia ederler. bir iddiaya göre ise birileri sütüne ilaç katarak bayıltılır ve uyandığında karnı boştur. bunu cia'in mi yoksa fidel'in mi yaptırdığı belirsizdir. bir kanıt olmamasına karşın alınan çocuğun gözetim altında büyütülüp hala yaşadığına dair söylenceler de vardır.

    1960'ta cia, marita lorenz'i castro'yu öldürmeye ikna eder ve bir dizi askeri eğitimden geçirir. cia marita'ya castro'nun içeceğine katması için onu 30 saniyede öldürecek kapsülleri ve kendisi için ise hissizlik yaratan ve cesaret veren hapları verir. marita miami'den küba'ya döndüğünde onu zehirleyecektir. fakat marita bunu yapamaz. "tarihi değiştirmek" istememektedir. miami havana yolunda zehirli hapları tuvalete atar. castro'ya yine bir suikast girişimi başarısız olmuştur.

    kaynak ve detay 1
    kaynak ve detay 2
hesabın var mı? giriş yap