• bizim dükkandaki alet çantasında bulduğum bir adet paslı 608zz rulman, şansa bulduğum aynı kalınlıkla bir adet kauçuk anahtarlık, yedişer vida ve somun ile bir saatte basit bir spinner yaptım. pek göze hitap etmiyor, taşınabilir de değil ama yine fena olmadı, zihni sinir sistemler üretmekte usta olan babamın bile bayağı ilgisini çekti.

    spinner'ın daha uzun dönmesi için rulmanı aseton gibi çözücü bir sıvıya atıp içindeki yağlardan kurtulmak gerekiyormuş fakat ben gül kokulu dandik asetona attığım için hiçbir fark olmadı, anca 5 saniye dönebiliyor ve buram buram gül kokuyor. işin ustaları "döndükçe de açılır, uzar süresi" diyorlar. wd-40 sıkıp tekrar deneyeceğim, pası kiri de sökülür.

    rulmanın tek başına ne kadar dönebildiği değişkenlerden sadece biri. gövdenin ağırlık dengesi de bir o kadar önemli. bulduğum kauçuk anahtarlık her ucunda delik olan şerif yıldızı gibi simetrik bir şekildi, vida ve somun ikilisini bu deliklerde ağırlık olarak kullandım. rulmanın ortasından geçirdiğim daha büyük bir vidayla da tutacak yaptım. fakat rulmana yuva açmak için göz kararıyla kestiğim kauçuk biraz içe doğru büküldü. hem bükülmeden hem de rulmanın tam ortada olmamasından dolayı yalpalayarak dönüyor. ağırlığı göz önüne alınınca gayet kısa bir sürede duruyor. tahtadan ölçüp biçip yaparsam, çok daha başarılı bir sonuç elde edebilirim.

    bütün bunlara rağmen kaç saattir elimden düşmedi. çevirdikçe insana huzur geliyor. zaman geçirmeden ucuza rulman sipariş ettim, birkaç tane de tahtadan yapmak istiyorum. kaliteli olsun diye seramik alacaktım fakat bizim rulman s.ken adamımıza misilleme olarak adam s.ken rulman yapmışlar, çin'den bile gelse metal rulmanın 6-7 katı fiyatına geliyor.
  • sallamalık tespihin modern versiyonu. herhangi bir şeyin ortasına rulman takılmasıyla yapılabilir. seramik rulmanlı olanı makbüldür.
  • o değil de feci keyifli bu meret.
  • yeni nesil tespih
  • "stres carki" adi altinda abd'de 1$, turkiyede 10 tl gibi rakamlara satiliyor

    stresten uzaklasmak namina hicbir halta yaramiyor. enteresan bir oyuncak/alet. hizlica cevirince 1.5 dakika donuyor
  • kesinlikle bir powerball olacak kapasitede bir oyuncak değil. powerball'a hakaret etmeyelim lütfen.
  • powerball elimde nasir yapiyordu oynamaktan. bildigin ellerimin derisi soyuldu kac kere.

    powerball'in yarattigi hissiyati vermiyor ama enazindan nasirla ve soyulan, terden alev alev yanan bir elim olmuyor.

    powerball'in nasir yapmayanini icat ediniz.
  • sadece cocuklarin degil, ruhu cocuk kalmis yetiskinlerin de yeni oyuncagi, sosyal medyayi hizla fethetmis pazarlama harikasi.
hesabın var mı? giriş yap