• henüz çıkmamış olsa dahi naslolsa bir gün çıkacak olan oyun... (bkz: ileri görüş teknikleri) (bkz: ne dedim ben şimdi)
  • ciki$ tarihi 1 kasim 2003 olarak belirlenen, larden loughness'in nostradamus ile ili$kisi olup olmadigini merak etmemize neden olan*, daha gercekci grafikleri, oynanabilirlik ozellikleri, gercek stadyumlari ve birkac takima ozel gercek tezahuratlariyla* merak ettiren electronic arts oyunu.
  • oynanabilirlik olarak issin çok çok gerisinde kalmış serinin son çıkacak olanı ... grafik olarak yarmış fakat oynanabilirlik olarak berbat olacağını düşündüğüm oyun ...
  • winningcilerin(yada iss yada pro evolution soccer) gelip nası olsa boktan olcak gene grafik dışında bişey göremeyeceğiz.fifa winning elevenin tırnağı bile olamaz gibilerinden söyleneceği oyun.devamlı mukayese yapmak yerine "fifada şu bu gibi özellikler olsaydı daha iyi olurdu" demek yada easports a mail atıp "şu bu gibi özellikler gerçekçi değil bu konunun biraz daha üzerine gidin" demek bence daha mantıklı.oyunda türkiye ligini görmeyipte yapımcılara kızanlara tavsiyem:"önce gidip orjinalini alın ondan sonra ilerleyen serilerde belki türkiye ligini görürsünüz."
  • önceki fifa'lardan (en azından 2002 ve wc2002'ten) bayaa bi farkı olan oyun.. hızlanma tuşu, koşu yoluna pas tuşu eğişmiş.. oyun daha aktifleşmiş.. ayrıca uzaktan şut daha gerçekçi olmuş, ayrıca tüm şutlar da gayet gerçekçi.. üstüne bi de güzel grafikler de eklenince, fifa serileri arasında en çok oynanası oyun denebilir..
  • kırk yıllık koşma tuşunu değiştirerek klavyemdeki "w" tuşuna rahat nefes aldıran, winning eleven'a benzetilmeye çalışıldığını düşündüğüm oyun*
  • acaba daha gercekci olur mu umuduyla demosunu cekip hala onceki serilerinin artiklarini gordugumuz, 2000/2001 yapimi pro evolution soccer*'in zevkini asla yakalayamayacagini gordugumuz sadece yil ilerlemeli bir oyun
  • oyun türk korsan piyasasında bulunabiliyor, düşmüş, ben almış bulundum.. (ya meraktan...)
    feda ettim kendimi sizler için, madem paylaşayım deneyimlerimi de, fikir olsun.

    full versyonu 2cd olarak piyasaya sürülen oyun. türkiye için sürümündeki kapağında hasan şaş'ın maymun bir pozu var milli forma ile.

    reklamı yapılan iyi özelliklerin hepsi var, tamam ama orada söylenmeyen çoğu özellik ne yazıkki kötü, şöyle sayayım onları da;

    arayüzde zerre değişme yok, mantık tamamen aynı. hatta counterattack mı possession mı oynayacağınız da kaldırılmış.

    3d motoru çok uyduruk. oyun sırasında sık sık buglar oluşuyor. çok güçlü makinalarda ona göre mi çalıştırır bilemem ama ben amd1.2ghz gf2mx ile yeterli performans alamadım sölemek isterim.

    save'lerde autosave vardı world cup'ta bunda o da yok, gerilemiş yani oyun. ilk kez rastlamadık tabii.. zira fifa 96dan beri güzel özelliklerin giderek azaldığını biliyoruz.

    tuşların değişmesi söylendiği kadar önemli değil, ayarlanabiliyor artık tuşlar. ama w devri bitmiş, tabi, basılı tutarak sprint yaptırırsanız daha etkili oluyor.

    oyuncularda ai çok kötü, kalecide özellikle deli edici. oyuncular defans yaparken sizin yönettiğiniz dışındakiler genelde seyretmekle kalıyor. ki eskiden ctrl vardı topluca kapatırdınız falan hani.. alt'a basınca ofsayt taktiği olurdu.. nerdee.. kaleci ise kafasına göre ileri çıkmayı öğrenmiş, q ile siz kontrol edebiliyorsunuz bu olayı ama bazen pozisyona göre ileri çıkıyor ve direk saçma sapan bi gol yemenize sebep oluyor. en iyi kaleciler bile yere düştümü kalkmak bilmiyor, anca top üstüne şutlanırsa çarparak sekerek kurtarış yapıyolar.

    oyuncu modellemeleri daha iyi, formalar özellikle güzel ama oyuncuların istatistik özellikleri kesinlikle gerçekçi değil, artık 7 üzerinden değil 10 üzerinden değerlendirilseler de yinede boktan ve kafadan bir puanlama sözkonusu, oysa ki doğrusu için (bkz: championship manager)

    faulde düşüşler hep aynı. ofsayt nerdeyse hiç yok...
    daha da sayılacak çok şey var da artık hangi birini söylesem boş...

    iyi özellikleri var ama çok sönük kalıyor bu saydığım bir çok anahtar bokluk yüzünden.
    ea sports'un nhl veya nba için yaptığı oyunlardaki gibi bir güncellenen kadro oyuncu özellikleri kısmı olsa, fifa serisi nhl kadar özenli yapılsa böyle olmazdı belki.. ama tabii adamlar minimum emekle maksimum parayı kırarken gerek de kalmamış o arada oyun geliştirmeye..

    son sözüm olarak da diyorum ki bence almayın, yapmayın, etmeyin...
    gidin ps2'si olan birini bulup orda winning eleven, pro evolution soccer falan oynayın...
  • ingilizcede "ea sports olarak her seriye yaptığımız gibi bunun da bokunu çıkartacağız, kekler de para verip alacak, oh oh" manasına gelir.
  • fifa99un oynanabilirligini gecememis ama yaklasmis serinin bilmem kacinci oyunu.
hesabın var mı? giriş yap