• sonu gelmez tartışmalardan.
    fifacılar grafikleri ve orjinal takım-oyuncu isimleri nedeniyle fifa'yı tercih ederken pro soccer'cılar pes serisinin üstün oynanılabilirliği ve zevkli-akışkan oyun düzeni nedeniyle fifayı evlerine pek sokmazlar. fifa her sene kendini tekrar etmesiyle eleştirilirken, pes ise lisanssız olması yerilir.

    (bkz: fifa 2004)
    (bkz: pro evolution soccer 3)
  • fifanın bunca yıl ele geçirdiği piyasa ve yarattığı marka olmasa,tek cd oyun satamayarak kaybedeceği beyhude tartışma
  • en sabit fikirli fifacının bile zamanla pes'daki oynanabilirliği ve mücadeleyi gördükten sonra vazgeçtiği tartışma.
  • ps 3 ile birlikte hâlâ fifacı olan tuhaf yaratıklar "nesli tükenen hayvanlar" konulu belgesellere konu olacaklar.

    (bkz: gülşen e hasta olmamak marjinalliktir)
  • fifa 96'dan beri fifa oynamıyorum. arkadaş tavsiyesiyle fifa 07 oynadım, winning eleven'ı 7 den beri oynuyorum, tek söyleyeceğim şudur ki fifa w.e.'dan çok daha gerçekçi, grafikleri çok daha güzel ve winning'de olmayan binlerce ayak hareketiyle çok daha klas bir oyundur. açıkçası gönlüm her zaman winning'den yana, ancak doğruya doğru, fifa daha ileride.
  • artık tartışılması gereksiz karşılaştırmalardan biridir. açık bir şekilde konsolda** fifa, pc'de pes üstündür.
  • yıllarca pc'de fifa oynamış biri olarak orjinalliğiyle ve görselliğiyle takdir edilesi futbol oyunudur. ayrıca pes'e göre fifa oyununa yatırılan para daha büyük meblağadır. fifanın gerçekciliğe uygun olması adına futbolcuların çoğuyla birebir yeşil perde de çalışılmaktadır. böylece oyuna taraftarın sevgilisi olmuş ünlü futbolcuların hareketleri birebir aktarılmış olur. ama gel gelelim konsola geçildiğinde durum biraz farklılaşmaktadır. playstation'un yıllar yılı olmazsa olmazı olmuş oyun pes'dir. oynanabilirlik ve grup eğlencesi adına daha bir tercih sebebidir. fifayı oynuyorsan tek başına oynarsın kupalar kazanırsın takımlar kurarsın bolca zaman geçirirsin sıkılmazsın ama eğlenmezsin. oysa ki pes de nasıl koydum ama geçen sana 8 tane demenin keyfi de bir başkadır.
  • çok uzun zamandır fifa oynamıyorum, ne yaptı ne etti detayını bilemem ama şöyle bir yorumla katılabileceğim kıyaslamadır:

    dediğim gibi ben çok uzun zamandır fifa oynamadım, ben pes oynarım. çok uzun zamandır pes oynamayıp fifa oynayan bir arkadaşla evdeyiz. bir ondan bi ondan yapalım dedik. fifa oynarken başa baş geçen maçlar (hatta yarısına yakın bir kısmını ben kazanıyordum) pes oynarken fuhuşa dönüşüyordu. yani fifanın (benim açımdan) problemi burada bence, çok ustalık gerektirmiyor sanki, benim o adamı değil yenmek gol atamamam falan lazımdı, en son 2000 yılında ellemişim oyuna. arkadaş pes'te ne olduğunu anlayana kadar 4-5 tane yiyodu, üstüne fantazi deniyodum bi 60 dakka.

    bu da böyle bir yorum olsun, sonra fifa vs pro evolution soccer konusunda yorum yapmadı demesinler.
  • en çok anneni mi seviyon babanı mı sorusunun büyüyünce karşılaşılanı.
  • fifanın pes'e göre daha kötü olduğunun söylendiği yıllarda bile fifa daha sempatik gelmiştir, çünkü futbol oyununun simülasyon olması fikri daha ağır basıyor. fifada en kabul edemediğim şey herhangi bir lig veya kupa yapıyorsanız, hep sonuçlar sürpriz oluyor. bir ispanya ligi yapıyorsunuz mesela real madrid ligi 14'üncü bitiriyor. barcelona uefa kupasına gidiyor. siz de şampiyon oluyorsunuz ve seneye şampiyonlar ligi oynuyorsunuz, hiç adı duyulmamış takımlar oluyor şampiyonlar liginde. oyunun bir gerçekçiliği de kalmıyor. pes'te bu tip bir sıkıntıyla karşılaşmadım. mesela şampiyonlar ligi yarı finalinde oynayan takımlar chelsea, manchester, inter, barcelona gibi mantıklı takımlar oluyor. fifa'da glasgow rangers ve udinese yarı final oynuyor..
hesabın var mı? giriş yap