• gazi üniversitesi iletişim fakültesi radyo televizyon, sinema bölümü mezunu , soprano olarak müzikal çalışmalarda bulunmuştur. ayrıca polifonik korolar derneğine de bir süre devam etmiştir... kırmızı gül adlı kaseti anadolu türkülerinden oluşan semah ve deyişlerin de yer aldığı klasik eserler var. ikinci kaseti olan nazende sevgilim (nazlı sevgilim) ise genellikle azeri ağırlıklı bir albümdür.

    nazende sevgilim albümünde bulunan şarkılar ;

    1 nazende sevgilim
    2 dözerem
    3 gözelim sensen
    4 bu dağda maral gezer
    5 malrova'dan aldım sümbül
    6 sarı gelin
    7 bülbülün kanadı sarı
    8 aman avcı
    9 kara teller
    10 ceylanım gel gel
    11 sarı çiçek
  • kendisi timur selcuk’tan iki yil muzik dersi almis... timur selcuk’un da hocasi prof. jirayir arslan’la uc yil calismis.
    azeri turkulerini yorumlama konusuna ustune bir baska turk sanatci yoktur...
    sesinin zerafeti insani mest eder... modern muzik egitimini aldiktan sonra dogu-bati sentezinin nadide bir ornegi...
    albumlerinin alinip dinlenmesi tavsiye olunur. yok boyle bir ses... o yuzdende kasetlerini bulmakta cok zor...
    toplum icin sanat anlayisini benimsemistir ki turkulerimizi yorumlamaktadir...
    zaten sanatcida biricik olandir. cok etkilense de birine benzemek, varolan bir ekolun icinde erimek taklitten baska bir sey degildir.
    taklitlerinden sakinin dostlar...
  • ne kırılgan sessiz bir çığlık. tekniğinin başarısını ne hafif dengeliyor öyle, acıya dokunmadan, kırmadan.
  • sesinin titrekliği, ürkekliği en çok "nazende sevgilim" şarkısında tavan yapmıştır.. tatlı bir uykudan uyandırıp, kırlarda koşma istegiyle dolup taşıracak kadar etkileyici bir sesi var bu kadının. ama gel gör ki aynı ses, buruk bir hüzün olup biner sırtınıza, yük olur, ağırlık olur, yüzünüzden düşen bin parça olur bazen. kırlarda koşmak kadar özgür, mutluluk veren ama yalınayakmışçasına batan dikenler kadar da hüzün kokulu bir ses işte ama anlatamadım ki ben onu..
  • nazende sevgilim yorumu ile uzaklara götüren, ağlatan, insanı alkole teşvik eden, uzak durulması gereken seslerden birine sahip olan güzel insan.
  • bu gece fizy den entarisi ala benziyor u dinleyelim dedim ve karşıma figen genç çıktı ..iyi ki çıktı ..hayatıma hoşgeldin.. tanıştığımıza memnun oldum ..
  • bu kadar mi icli söylenir bir sarki, bu kadar mi hissederek okunur. nazende sevgilim gibi güzel söyledigi bülbülün kanadı sarı vardir bir de. dinlemeli, dinletmelidir:

    nazende sevgilim

    bülbülün kanadı sarı

    ----------------
    düzelti: link
  • muhteşem sesiyle bugün tanıştığım, bugüne dek dinlemeyişimi kayıp saydığım soprano.

    nazende sevgilim şarkısını ayrı bir güzel yorumlamış.
  • bu kadar naif, bu kadar kadife gibi bir ses çok az kişiye nasip olur herhalde. melihat gülses ve dilek türkan da bu şanslı solistlerden. nazende sevgilim adlı eseri ise figen gençten daha güzel yorumlayanına rastlamadım. kusursuz.
hesabın var mı? giriş yap