• akp'li ali rıza demircan'ın samimiyetle yaptığı itiraf.

    https://twitter.com/…ottv/status/623129266327289856

    e biz zaten biliyorduk bunu da, inanmak istemeyenler de bilsinler.

    edit: fıkıh ayrı, kur'an ayrı, fıkıh yanlış, kur'an aslında onu demedi etc. kaç yıldır bıkmadınız amk. ben bıktım. şu kitabı 1500 yıldır doğru anlayan bir allah oğlu çıkmadı demek. ben onu anladım. ha tamam fıkıh demişse ok.

    edit 2: arkadaşlar herkesten özür diliyorum. "geleneksel fıkıhımız" denilen şey yahudilerin, islam düşmanlarının, ateşperest zerdüştlerin uydurmasıymış alhaksjh.
  • ışid'in yaptıklarının geleneksel fıkha göre meşru olduğunu, lakin bunun doğru olmadığını ve kendisinin de bu fikre karşı olduğunu açıkça belirten adamın bir cümlesidir. açıklamanın tamamı şu adresten izlenebilir.

    not: bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ve insanları bu şekilde yönlendirmek de bir tür insanlık suçudur.

    https://www.youtube.com/watch?v=5sq2nbgwzk8
  • fıkha göre meşru olduğunu ama doğru olmadığını iddia edenlerden "gerçek islam" açıklaması bekliyorum.

    nerede lan bu gerçek islam?
  • 'girçik islim bu diyil'cileri göreve çağıran açıklama.
  • gerçek islam bekleyenleri sabaha kadar tatmin etmek üzere giriş yaptığım başlık.

    kısacık lan, din, fıkıh demek değildir. dinin yegane direği vardır, kur'an-ı kerim'dir. bir iş, bir eylem, hareket, söz, düşünce, kur'an ile bağdaşıyorsa, doğrudur, meşrudur. bir iş, bir eylem, hareket, söz, düşünce, kur'an ile çelişiyorsa, yanlıştır. meşru değildir. basit değil mi?

    konu anlaşılmaya çalışılırken illa kötü örnekler göz önüne getirilmesin. bu radikal örgütler gelmesin hemen göz önüne. fıkıh diye yumurtlanan, kıymeti olmayan bazı çıkarımlar, kur'an ile çelişiyorsa, söyleyeni kim olursa olsun, yanlıştır.

    adam zaten, '' ışid'in yaptıkları fıkha göre doğru, dine göre değil'' dedi yanılmıyorsam. ben de dini, fıkhın kuralları ile değil, kur'an emirleri ile yaşamaya çalışıyorum. hal bu olunca '' kur'an'ı yeniden yazıp güncellemek isteyen'' ışid, benim gözümde, yalancı, talancı, zorba mahluklardan öte birşey değildir.

    gerçek islam elbette bu değil. bilmiyorum bu fıkıh ile kur'an ayrımını yapamayıp, şu slogan olmuş sözü söylemeye tenezzül edecek kadar acı ne yaşadınız?
  • "itiraf" ile "itiraz" sözcüklerini birbirinden ayırt edemeyen kimselerin haliyle anlamakta güçlük çektiği açıklama.

    adam bunun inandığı kitapta yeri olmadığını, fıkıh denilen şeyin kitabın üzerine çıkartıldığını, fıkhı kitaptan üstün tutan çevrelerin dolayısıyla bu ışid denen lanete itiraz etme haklarının bulunmadığını anlatıyor. "ahanda itiraf etti" denilecek bir durum yok özetle.
hesabın var mı? giriş yap