• yediği yenen, içtiği içilen, kokusu alınan, pisliği temizlenen, her daim her yerde takip edilen, kimi zaman abartılan fikir sahibi liderlerdir... toplum içerisinde çeşitli oluşumlarda oluşumun niteliğine ve grubu oluşturanlara göre fikir liderinin fikri ve lideri` :höh özellikleri ön plana çıkar... absürd bi gruptajackassvari :höh 2.0 `fikirler üreten kişi "süpersin baba" tepkileriyle yere göğe sığdırılmazken, aynı fikir sahibi beşerin ciddi` :sadece höh ortamlarda aynı fikri :yaratıcılıktan yoksun aciz insan modeli `piyasaya sürmesi grupta bulunanların yüzlerinde kırışıklık sayısının artmasına neden olabilmektedir.
  • reklamcılar daha doğrusu iletişim uzmanları fikir liderlerinin fikirlerini etkileyerek grubun totalinin fikrini etkilemeye çalışırlar. bu yüzden politikacılar bir köye gittiklerinde ilk önce muhtarın kapısına varır, sonrasında köyün kahvesinde sağ taraflarına köyün imamını alarak köy cemaatiyle münasebete geçerler...
  • opinion leadership, bir grubun üyelerinin bir konuda lider olarak kabul edilen bir kişiye güvenerek kendi düşüncelerini oluşturma ve karar verme sürecidir. opinion leadership, bir grubun üyeleri arasında fikirlerin yayılması ve karar verme sürecinde etkili bir rol oynayan bir kişidir. örneğin, bir toplulukta bir konu hakkında fikir sahibi olan bir kişi, diğer topluluk üyelerinin bu konuda fikirlerini oluşturma ve karar verme sürecinde lider olarak kabul edilebilir. bu kişi, grubun diğer üyelerine doğru bilgiler verir ve onları doğru kararlar vermeye yönlendirir.
hesabın var mı? giriş yap