• tarih içerisinde türk müziğinde kullanılan enstrümanları araştırıp unutulanları günümüze tekrar yaşatan, türk müziği ve bu coğrafyada kullanılan sazlar hakkında oldukça bilgi sahibi olan aynı zamanda klasik kemençe yapımında bir numaralı usta olan elleri öpülesi müzikolog, kemençevi, araştırmacı, hoca.
  • bu akşam trt müzikte dinlediğim harika sesli sanatçı. bu akşamki programda osmanlı müziğinden parçalar tanıttılar. ayrıca çeng çalıyor. geç tanıdım. siz de tanıyın derim.
  • trt nağme'de uzun zamandır "saz ve söz meclisi" isimli programı hazırlayıp sunan değerli insan. klasik kemençe üstâdıdır aynı zamanda. türk müziği hakkındaki bilgisinin (kendisi her ne kadar alçak gönüllü davransa da) ummanları dolduracağını düşünmüşümdür hep. makamların terkibi, tarihçesi, neydi ne oldu bilgisini verirken, radyo başında onu dinleyen ben kendimden geçiyorum.

    ondan bir saat sonra programı yayına giren ve kendinden 3. kişi gibi söz etmeyi seven hüseyin ipek ne kadar iticiyse, sayın karakaya bir o kadar gönül insanıdır.
  • üstadımız ihsan özgen'e, trt istanbul radyosu'nda hazırlayıp sunduğu programın iki bölümünü ayırmış, kendisiyle bizzat sohbet edip yayınlamıştır.

    https://youtu.be/ks4vtqx06lc 1. bölüm

    https://youtu.be/0h_px9rlzia 2. bölüm
hesabın var mı? giriş yap