• internethaber.com'da sivri dilli köşe yazıları yazan bir avukat. yazılarında sık sık cumhurbaşkanı sezer'i ve, üniversiteden öğrencisi olduğunu belirttiği yök başkanı teziç'i eleştirmektedir. yazılarının sıkıcı olmaması için bir parça mizah katma amacıyla fıkralara ve harf oyunlu cin sözcüklere başvurur. bu tarzıyla bazen çok başarılı ironilere imza atabilirken, bazen de oeehhletir. sıkı bir mehmet barlas hayranı, emin çölaşan düşmanıdır. buradan liberal veya liboş (algılamaya göre değişir) olduğu da çıkarılabilir.
  • mehmet barlasın kendisinde gelecek gördüğünü belirttiği internethaber yazarı. arasıra takip ederim. güzel yazılar yazar.
  • bir yiğit kadın: nazlı ılıcak başlıklı, 06 01 2005 tarihli yazısında, "bekir coşkun ve tufan türenç gibi bazı yazarlar vardır, üfleme ile devrilir; nazlı ilıcak ve mehmet barlas gibi bazı yazarlar vardır kasırgaya set olur.." diyerek, mehmet abisi ile bir güzel paslaşan, ortamın yeni liboşu (bkz: hayırlı olsun), medya holdinglerinin tetikçi kadrosuna aday, bilgi sahibi olmadan fikir beyan edebilen, tahrik edici başlıklarıyla ilgi çekmeye çalışan, internethaber.com yazarı.
  • liberal ambalajlı bir arkadaş. ambalajın içindekileri şimdilik çıkarmıyor. bir sürü türdeşi ile sabrediyor. sabır şifre bir kavramdır.
  • sabah gazetesi yazarı yılmaz özdil'e ithafen yazmı$ oldugu "yılmaz özdil hakkında her şey.." ba$lıklı yazısı ile dikkatimi çekmi$ ko$e yazarı..zannediyorumki kendisinin de arzusu bu yöndeydi.arzular $elale tabi.
    yazıya $imdilik buradan ula$ılabiliyor; http://yenisafak.com.tr/…arlar/?i=5932&y=fikriakyuz

    öncelikle her yazarın kendisine has bir uslubu,tutumu,stili oldugunu hatırlatmakta fayda görüyorum.nasıl ki engin ardıç'ın kalemi biraz sarkastikse,nasıl ki çetin altan engin bilgisinin yanında arada fıkralar anlatarak insanı güldürüyorsa,nasıl ki ilhan selçuk kısa ve öz yazıp derdini anlatıyorsa,yılmaz özdil için de durum bundan farksızdır.
    meger kabahatı ne kadar büyükmü$ sayın özdil'in..vay efendim satır atlıyormu$..fakir edebiyatı yapıyormu$..
    bir satır atlanmı$ veyahut atlanmamı$,kelime kelime vurgulayarak yazmı$ veyahut yazmamı$.ne farkı var..bunun nesi rahatsız ediyor anlamadım..
    meger ne kadar da sinsi ve suçluymu$ yılmaz özdil'de haberimiz yokmu$.nasıl da uyutmu$ bizleri bu kadar zaman.akyüz'lü fikri akyüz olmasa biz nasıl anlardık onun iç yüzünü..kendini kahraman ilan etmeye ugra$an,kalabalıgın çıkardıgı korkunc ugultu içerisinden sesini duyurmaya calı$an,kır saçlı,gözlüklü yazar nasıl da içimize içimize i$lemi$..her gün evlerimize kadar girmi$.nasıl da izin vermi$iz biz buna.
    ama artık fikri akyüz sayesinde bin yıllık uykumdan uyandım.gözlerimdeki perdeler açıldı.içeri aydınlık girdi.dünyaya daha degi$ik bakıyorum artık.bu arada uyanır uyanmaz espri yetenegi de kazandım.örnegin;bir yazar mısınız?ve yazılarınızı daha anla$ılır kılmak için kısa ve öz mü yazıyorsunuz?bunun için kelimeleri alt alta sıraladıgınız da mı oluyor?o zaman maa$ınız da size bozuk paralarla verilsin.ne kadar komigim degil mi?

    fikri akyüz hakkında tek $ey,"$u sıralar bir ko$e yazarı,sıradan bir gazete yazarının asgari populerliginin üzerinde,ismide yılmaz öyleyse neden ona saldırarak yükselmeyeyim ki.bakalım yılacak mı.evet bunu yapmalıyım."
    yılmayacak! inadına yılmayacak.!

    kendisini,engin espri anlayı$ı ve gerçekleri meydana çıkartmadaki sonsuz gayretinden ötürü tebrik ederim.
  • belli ki yazılarında ingilizce sözcük kullanacaksa türkçe-ingilizce dil sözlüğüne şöyle bir bakmakla yetinen bir insan..

    ya da ingilizce "size" kelimesinin karşılığının "beden" olduğunu görüp bunu türkçe'de "vücut" olarak kullanabileceğini düşünecek kadar geniş bir vizyonu olan bir yeni şafak yazarı

    (bkz: http://yenisafak.com.tr/…arlar/?i=5932&y=fikriakyuz)
  • yenisafak'in kotu yazarlarindan herhangi biri. ben nacizane her insanin fikrini ozgurce aciklamasi taraftari olan, terbiyesizlige varmayan dusunce ozgurlugunu sonuna kadar destekleyen biriyim. 10 kasim tarihli "facebook milliyetcisine sorular" baslikli yazisinda emre akoz'u referans gostererek yakin resmi tarihe elestiri getirmeyi amaclayan bir yazi dosenmis. yazar bambaska seylerden bahsederken yazisini alakasiz bir sekilde ilkokulda ogrenilen bir siirin sozlerine gonderme yaparak bitiriyor. yazinin son paragrafi su sekilde;

    "eh, kasım ayında “uzun uzun kavaklar yaprak dökerken” ve “doktorun kalkıp lambaları yakması halinde atatürk'ün, gözlerini kapamayacağını” biliyorken bazıları diyecektir ki: “bunları bilsek de bunlardan bize hayır yoktur.”
    hayır, vardır!"

    militan ve gardirop ataturkculugunden zerre hazzetmeyen bunyemde bile bu sozcukler bi tiksinti yaratti. ataturk'ten gicik kapabilirsiniz, nefret edebilirsiniz ama bu size onun anisina saygi duyan insanlara ozellikle de ataturk'un olum yildonumunde terbiyesizlik yapma hakkini vermez.
    ilgili yazinin tamami icin http://www.yenisafak.com.tr/…r/?i=7677&y=fikriakyuz
  • yazılarında bazı bilgileri işine geldiği gibi kırpıp okurlarını eksik bilgilendiren, hakkaniyete ve etiğe uymayan davranışlarda bulunan bir köşe sahibi. gerçi zihniyetlerini biliyorum hepsine demesem de çoğuna güvenilmeyeceğini biliyorum. bir şey demişlerse altında mutlaka bir çapanoğlu vardır. işlerine gelmeyen kısımları karartmak, gözden kaçırmak, manipule etmek, konuyu saptırmak alameti farikaları. işte bugün anaokulu çocuklarına çığırttırılan bir andın haber yapılmasını konu edinmiş. yok efendim antta ne varmış. andın bir kısmını koymuş. koyduğu kısım şu:

    "müslüman'ım, çalışkanım, sabırlıyım, kararlıyım. yasam; kur'an'ı anlamak, kur'an'ı yaşamak, kur'an'ı anlatmak, ahdimde durmak, yaratılanı sevmektir."

    andın tamamını da ben kopyalayayım:

    "müslümanım, çalışkanım, sabırlıyım, kararlıyım. yasam, kuran’ı anlamak, kuran’ı yaşamak, kuran’ı anlatmak, ahdimde durmak, yaratılanı sevmek. bir müslüman olarak varlığım davama, insanlığa ve allah yoluna armağan olsun. ey rabbimiz, duamız şehitler gibi yaşamak ve şehit olmaktır’"

    karartma açık. aptal olmadığınızı biliyorum fikri bey. ama göz göre göre pişkince böyle bir karartma yapmanız da etik sorundur. birileri çıkıp beş altı yaşındaki çocukları koro halinde "duamız şehitler gibi yaşamak ve şehit olmaktır" diye bağırttıracak, ufacık çocuklara ölüm yücelttirilecek, bunu basın gündeme alınca da siz kırpıp masumlaştırmaya çalışacaksınız. hele bir de "eh, bu anttan bu hükmü çıkarmak için herhalde “her yaratılanı sevmemek” gibi bir sevgi ritüeline sahip olmak gerekiyormuş!" demiş ki tam olmuş.

    yani biz bu andı eleştirince "her yaratılanı sevmemek" gibi bir sevgi ritüeline sahip olmak gerektiğini düşünenler olmuş oluyoruz. yazıklar olsun.

    http://www.yenisafak.com.tr/…6.11.2007&y=fikriakyuz
  • internethaber'den beri kendisini takip ederim.genel olarak güzel yazar.fakat akp yi öylesine savunmaktadır ki evlere şenlik.mesela yılmaz özdili ilk çıktığı zamanlarda kendisi okuyucularına tavsiye etmişdir.'bu adamı okumanızı tavsiye ederim' diye ama ne zaman yılmaz özdil akp yi eleştirmeye başladı o zaman özdile karşı yazılar yazmaya başladı.akp avukatı gibi davranıyor. sadece yılmaz özdil ve nihat genç konusunda değil bu tutum her konuda böyle.
hesabın var mı? giriş yap