• biri işgalcilere karşı savaşmaktadır, diğeri her fırsatta "kurtuluş savaşında biz de savaştık, bu ülkede biz de varız" dedikleri halde kendi ülkesine saldıran hain it sürüsüdür.
    bilale göre bi daha açıkayalım; israil birçok farklı ülkeden 60 yıl önce toplanarak getirilen yahudilerle kurulmuş işgalci bir devlettir. filistinliler bunlarla savaşır. senin kğrdistan dediğin yer 1000 yıldır türk toprağıdır. kürtlerin orada yaşıyor olması hakimiyetin kimde olduğunu değiştirmez. kürdistan dediğin yerde devlete karşı savaşanlar 1000 yıldır aynı toprakta birlikte yaşadığı insanlara saldırmaktadır. bu yüzden biri şehit olur, biri leş. biri kahramandır, biri terörist.
  • giderek azalmaktadır.
  • filistin, vatan bütünlüğünü savunan mülk sahibidir.
    kürdistan, bir başka vatanın bütünlüğüne saldıran ayrılıkçı hayalperesttir.
  • birini dünya destekler birinin karşısında bir dünya vardır.
  • filistinliler terörlerini islamın arkasına saklanarak estirdiklerinden dünyada ne kadar geri zekalı varsa desteklerini alırlar. ayrılıkçı kürtler ise din bayrağını sallamadan mücadele ederler. bu bağlamda biraz daha kurnaz olsalardı şu an türkiye'nin %80'i kendilerine açıkça destek veriyordu.
  • ikisi de tarih boyunca hiç bağımsız devlet olmamış azınlık bölgeleridir
    ikisi de işgal altındayız mağdur edebiyatına başvurur
    ikisi de resmi olarak tanınmazlar
    ikisi de osmanlı dönemindeyken vilayet statüsünde birbirlerine eşittir

    tek fark şudur biri dincilik sömürüsü, diğeri milliyetçilik sömürüsü yapar. onun dışında fark yoktur ve bu türkiye-israil ilişkilerini düşününce gülünçtür. birini yüceltip diğerini gömmek tipik sağcı ikiyüzlülüğüdür.
hesabın var mı? giriş yap