• bknz: osmanlıya isyan eden araplar fotoğrafı.

    arap seviciliği aşılayan başlıktır. araplardan bir halt olsaydı 6 devlet birleşip israil'e bir haftada yenilmezlerdi. filistinde toprak satan arapların hepsi şuan avrupa'da zengin bir yaşam sürüyorlar. bunca şerefsizlikten sonra ölmeyi hak ediyorlar mı? hayır. ancak buna karşı çıkabilecek bir islam dünyası yok. malum "rüşvet" ile bir şeyler satmak ülkemizde bile "yapıyorlarsa allah için yapıyorlardır" denilerek geçiştiriliyor. filistin bizim için bir ibret vesilesidir. ancak gören var anlayan yok.

    müslümanlar öyle saçma insanlar tarafından yönetiliyor ki (evet o aklınıza gelen devlette dahil) inşallah olmaz ama tüm islam alemini işgal etseler kimse karşı çıkamaz. biz hala oturduğunda ayağı yere değen kızla evlenmeyi tartışalım, sakal bırakıp cübbe giymekle müslüman olduğumuzu sanalım.

    tüm arap dünyası türkiye'nin 1923 ayarlarına dönmediği sürece hiç bir yere varamayacağız. kadınlara araba kullanmayı yasaklayan araplarla, kudüs'ü mü koruyacağız? aynı araplar yurt dışına çıkınca çıplak kadınlarla barlarda sevişiyorlar.
  • arap devletlerinin bayrakları neden birbirlerine benzer?
    çünkü o bayrak osmanlıya ihaneti temsil eder, ingilizler tarafından tasarlanmıştır.
    (bkz: mark sykes)
    http://img01.alkislarlayasiyorum.com/…/205549_0.jpg
  • hitler leningrada stalingrada geldiğinde tüm yerli halk nasıl savaşır bunun dersini vermiştir. kudüste 23 nisan korteji gibi dolaşan ingiliz askerlerini görünce filistin halkının benzer bir mücadele verdiğine insan inanmakta güçlük çekiyor.
  • bence arkadaş haklı. filistinliler'in, arap isyan bayrağıyla neredeyse bire bir aynı olan bayrağını, laisistler ve türk milliyetçileri belirlemiş olmalı(!)
  • ulan filistin ermeni soykırımını tanıdı. bırak 100 yıl öncyi bugün de ihanet etti.
    hala arap göt öpücülüğüne devam ediyorsunuz.
  • cümle baştan yanlış. evet filistinliler içerisinde ihanet etmeyenler de vardır dense belki kabul edilebilir bir görüş olabilir. ama filistinlilerin bizi sattıkları aşikardır. bu arada hala bile neredeyse hiçbir uluslararası platform da birleşmiş milletler de veya islam ülkeleri konferanslarında bizi desteklememişlerdir. ama para için arap kıçı yalamak son dönemde moda olduğu için, rabia mabia ayağına ülkedeki gündemi değiştirme aleti olmuşlardır. islam ülkeleri kardeş falan değil bildiğin kalleştir. tarih sevgi barış dini deyip, biribirine kazık atan islam devletleri ile doludur.
  • hadi islamcıların "osmanlı'ya isyan edip kendi devletini kurmayı ihanet saymasını" anlıyorum. yine de islamcılar diyor k:
    -bütün araplar osmanlı'ya isyan etmedi, müslüman araplar kardeşimizdir.
    tabi ki bu kanka ayağı ümmet ayağına alt-emperyalist yayılmacı neo-osmanlıcı görüşlerini savunuyorlar, yani bütün müslüman arap "kardeşlerinin" kendilerine tabi olmaları hayali yatıyor bu söylemin ardında. ki bence bu da kendi içerisinde tutarlı sayılabilir. aynı şekilde bu islamcı arkadaşlar doğal olarak cumhuriyetin kurulmasını, saltanatın ve hilafetin kaldırılmasını da ihanet olarak görüp buna karşı tavır alıyorlar. ee buna da eyvallah, yine kendi içerisinde tutarlı.

    ben cumhuriyeti ve mustafa kemal'i sahiplenen milliyetçi güruhun "araplar osmanlı'yı hançerledi" goygoyunu anlayamıyorum. (şaka, tabi ki anlıyorum ama tutarlı bulmuyorum) öncelikle osmanlı'ya isyan ihanet ise bifiil osmanlı'yı yıkıp kendi ulus-devletini kurmak bu mantıkla ne oluyor? ikinci olarak abdülhamit'e karşı taşnaklardan arap milliyetçilerine kadar çeşitli vaadlerle birleşen itthatçıların bu vaadleri yerine getirmemesi sonucu patlak veren isyanları "ihanet" olarak nitelendirmek ne kadar mümkün? bence değil. sen eşitlik adalet kardeşlik diye çıktığın rotayı türkçülüğe kırmışsın, diğerleri de kendi milliyetçiliklerine dönmüşler; ortada çok şaşırtıcı bir durum yok.
  • bunu diyen adamlara gerçekleri öğreteceğim diye boşuna uğraşmayın bir yol katedemezsiniz.adamların size en son söyleyeceği şey "yöneticileri hain ama halk bizi seviyor" olur.hadi anlat bunu diyen adamlara neyi antalatacan.
  • arapların osmanlıya ihaneti elbette din ümmetlik din kardeşliği penceresinden ele alınıyor.

    yoksa niye kimsenin yunanlar osmanlıya ihanet etti gibi bir söylemi yok. çünkü yunanlarla osmanlı arasında bir din kardeşliği iddiası yok.

    ama araplar lafa geldi mi din iman deyip icraata gelince ingilizlerin tarafını seçmiş kimseler.

    bu denklemden dini çıkaralım kimsenin sıkıntısı kalmasın. mesela bugün niye filistin'in derdi bizi geriyor? işte bu yüzden ihanet ettikleri söylemi doğrudur. (filistin meselesinde konu din değil insanlık demeyin yemiyoruz artık bunları)
hesabın var mı? giriş yap