• samanyolu tv de başlayan iki dünya arasında dizisinin başrol oyuncusu. aynı zamanda mükemmel tatlı kişilik. bana tiyatroya dair bilmediğim birçok şeyi öğreten güzel insan. umarım önü açık olur çok daha iyi projelerde görürüz kendisini.
  • bazı insanların ışığı vardır. binlerce, milyonlarca insanın arasında onları ayırırsınız. internetin bu kadar yaygın kullanıldığı bir gezegende ünlülerin çoğu bir şablona sığınır. granitten oyulmuş gibi biçimli çene hatları ve güzel güneş gözlükleriyle stüdyoda ayarlanmış ışığın altında muhteşem pozlar çekip bunların içinden seçerek sanki doğal alanda öylece çekilmiş bir fotoğraf izlenimi vererek kamuya sunarlar. çoğu ünlü oyuncunun yahut ünlendirilmeye çalışılan kişinin benzer bir destek aldığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.
    ülkemizin estetik algısı sınırlı bir değer aralığında olduğundan bu aralığın dışında kalan, gerçek, özgün ve sahiden yetenekli insanların görünmesi zor oluyor. ben bunlardan birini keşfettim. çimdik kumpanya'da bir atölye yürütücüsünün yığınla dizi film ve reklamda da rol almış bir oyuncu olduğunu görünce şaşırdım.

    av mevsimi, iki dünya arasında, kurt seyit ve şura,emanet, kırgın çiçekler,kanıt ateş üstünde, yol ayrımı, ufak tefek cinayetler gibi film ve dizilerde rol almış, berlin'de tiyatro üzerine öğrenim görmüş, perküsyon, binicilik,hentbol gibi yetenekleri olan yani hem sanat hem de spor alanında uğraş veren kukla yapabilen ve oynatabilen bir oyuncunun geleceğine dair not düşmek istiyorum. yıl 2029 olduğunda bu entrye dönüp bakacağım ve "ben görmüştüm" diyeceğim.

    oyunculukta profesyonellik sahnede kendinden başkasını canlandırabilmektir. çoğu oyuncuyu bir dizi filmde gördükten sonra başka bir projede rastlar rastlamaz tanır ve ilk gördüğümüz rolle anarız. bazı iyi oyuncuların da adlarını ilk anda hatırlayamayız çünkü onlar her projede rolü yeniden yaratmışlar ve senaryoya uygun biçimde işlemişlerdir. dünyada tek tip kahraman, psikopat yahut deha yoktur. bizim ülkedeki oyuncular izledikleri filmlerden bir şablon öğrenip onu taklit ediyor ve estetik algılaması düşük toplumumuz o şablonun güven veren kısmına kanıp oyuncuyu benimsiyor. filiz kaya her projede yeniden bir insan yaratıyor desem yeridir.

    ekşi'ye baktım ve hakkında pek az şey görünce bu insanın başkaları tarafından da görünmesinin tiyatromuz ve sinemamız için umut verici olacağına karar verdim. kendisi bir oyunculuk eğitmeni olduğu için rolü yapıyı zihninde sökebilen bir mühendis gibi parçalarına ayırabiliyor, sosyolojik, psikolojik ve fizyolojik özellikleri en yetkin oranlarda birleştirerek karakter üretebiliyor. üstelik saf yeteneğe sahip. çoğu insanın uzun yıllar izleyerek ve taklit ederek yapabileceği ve belki de asla içselleştiremeyeceği durumları müthiş bir yetenekle çözümleyip işleyebiliyor.
    oyunculuk yapan kadınlara bakınca içimi kaplayan bulantıdan beni uzaklaştırdığı, hem güzel hem de nitelikli olduğu için buradan kendisine teşekkür etmek istiyorum. karmaşık mesleki meseleleri herkesin ele aldığı yerlerin dışından rahatlıkla açıklayabilmesi ve bulduğu çözümlerin heyecan uyandıracak kadar zekice olması yüzünden bu kadın görülmeli.

    instagramı da varmış
    tık tık
hesabın var mı? giriş yap