• bugün if istanbul 2018'de izlemiş olduğum, yönetmenlik koltuğunda paul mcguigan'ın bulunduğu, başrollerinde annette bening ve jamie bell'in bulunduğu 2017 yapımı film.

    ''peter turner''ın anılarından uyarlanan filmde 26 yaşındaki peter turner ve 55 yaşındaki oscar ödüllü gloria grahame'ın eğlenceli ve tutkulu aşk hikayesi anlatılmaktadır. efsanevi femme fatale star ve onun genç aşığı hakkında eğlenceli bir aşk hikayesi gibi başlayan film, bir anda çok daha derin ve ikisinin de hayatları hakkında sınandıkları bir ilişkiye dönüşür. ''gloria'', ''turner''ın enerjisiyle teselli bulur, hayata tutunur.

    film, 70'li yılların renkli ve aynı zamanda sade bir portresini ortaya koyuyor. ''annette benning'' ve ''jamie bell''in yakaladıkları kimya ve muazzam performansları ise göz alıyor. daha önceden ismini duymadığım bu gibi ünlü kişilerin biyografik filmlerini izlemeyi seven biri olarak filmden son derece keyif aldığımı söyleyebilirim. eğlenceli başlayan film, ilerleyen dakikalarda bambaşka yöne evrilince hikayenin ardındaki dram kısmı da ortaya çıkmış oldu. filmde son derece beğenmiş olduğum iki şey vardı. bunlardan ilki filmdeki sahnelerin bir kısmında kullanılan flashback geçişlerinin yaratıcı olmasıydı. zamanın çok yumuşak bir şekilde değişmesi ve bir yıl önce, iki yıl sonra gibi seyirciyi saf yerine koyan yazıların olmayışı filme ayrı bir hava katmış adeta. ikinci olarak da filmdeki bazı sahnelerin filmde tekrardan ama farklı açılardan ve diğer karakterin bakış açısı ile verilmesiydi. olaya farklı yön ve duygulardan bakmak amacıyla bu tür tekniğin kullanılması da bana kalırsa çok hoştu.
  • liverpoollu aktör peter turner'ın anılarını temel alan, genç bir aktör ve olgun bir holywood yıldızının arasındaki ilişkiyi anlatan bol britanya soslu film.

    filmin bafta adaylıkları dışında dişe dokunur bir ödül yarışına girememiş olması bilinirliğinin az olmasında en büyük etken sanırım.
  • en yakın pmsimde hakkını vererek izleyeceğim film, atalım hafızaya.
  • olağanüstü sıkıcı bir film.
    hani yapacak hiçbir şey yoktur. evde elektrikler 10 saat gelmemek üzere kesilmiştir, şehirdeki tüm sinemalarda da sadece bu film gösterimdedir. hıh işte ancak o zaman bu filmi izlemek çekici hale gelebilir.
  • filmin sıkıcı olduğu doğrudur.
    hiç mi sıkıcı film izlemedik, diyip katlanilabiliyor. ancak, müzikleri ve bazı 80'ler nostaljisi havası veren sahneleri dışında, ne olacak diye beklemekle geçiyor film.
    aslında filmde, filmden çok gloria grahame karakterini sevmedim. kadın resmen bencilce ilişkiler kuruyor. bence genç liverpool'lu çocuğu sevmiyor. onun kendisini sevmesine izin veriyor ve bundan faydalanıyor.
    kadınsılık böyle 15 yaşında genç kızlar gibi naz yapmaksa, zamanının femme fatale rollerinin aktristine hiç yakışmıyordu. belki de gloria karakteri gerçekten antipatik gösterilmek isteniyor. eğer amaç öyleyse, başarılı olmuşlar.

    kötünün iyisi.
  • klasikleşmiş bir olgun kadın-genç erkek ilişkisini anlatıyor. gloria grahame isimli eski bir film yıldızı -ki neşesi ve umursamazlığı 20 yaşlarının başında- ile genç bir aktör arasındaki ilişki. bu açıdan klasikleşmişin dışına çıkıyor.

    ayrıca, günümüzde artan bir ilişki çeşidi olduğunu düşünürsek vizyona girdiği tarih iyi denk gelmiş.
  • sıkıcı bir filmdi..kadın gerçekten peter'a göre fazlaca yaşlıydı annesinden cok anneannesi gibi durmuştu.
  • 105 dakikalık, 2017 yapımı film. 7 / 10.

    peter turner'ın anılarından yola çıkarak senaryolaştırılmış, biçim olarak özenli ve çok iyi oynanmış bir biyoğrafi. ( bu konuda 3 dalda bafta adaylığı da kazanmıştı.)

    düzgün ve organik yaşlanmış annette bening gloria grahame rolü için çok iyi bir seçim olmuş. yıldızı yükselen ingiliz aktörlerden jamie bell de aynı derece başarılıydı. ikisinin kimyasına alıştığınız anda film çok akıcı ve etkileyici bir hal almaya başlıyor. liverpool ve new york atmosferleri, kullanılan müzikler de zaten özenli stile ayrıca estetik katan unsurlar.

    film uluslararası medyada en çok biçim tarafıyla övgü almıştı, bu övgüleri de fazlasıyla hak ediyor. yönetmenin lineer zaman akışıyla yumuşak bir şekilde oynaması, bu akışı kırma stili özellikle dikkat çekici ve analtımın yapısına çok yakışmış.

    sonuç olarak sade ama özenli, tercih edilebilecek, dengeli bir ingiliz biyografisi.

    ek1. notes on gloria grahame
  • gece gece boğazımı düğümleten film. burada yazılanları okuyunca daha da üzüldüm. ben mi çok duygusalım yoksa insanlar mı duygusuz? ayrıca gerçek bir hikayeden yapılmış filmdir.

    aşk acıtır.
hesabın var mı? giriş yap