• filmlerdeki hayvan öldürme sahnelerine dayanamıyorum! içim acıyor, o sahneler beni ortadan ikiye ayırıyor ve ayarımı bulmakta zorlanıyorum. "beast" filmindeki hayvana yapılan katliam ve öldürme arzusu yüreğimi paramparça etti. kırılan bir aynadan daha kötüydü benim yaşadığım duygu... filmden o sahneyi attığımızda, filme daha iyimser bir şekilde yaklaşabilirim.
  • (bkz: cannibal holocaust) bu durumu protesto etmek için yapılmış harika bir belgeseldir.
  • benim için en dramatik olanı total recall filmindeki japon balıklarıydı.
  • izleyemediğim sahnelerdir. sekiz-dokuz yaşlarındayken bir gece kaşiflerle ilgili bir filme gitmiştik. orada kızakları çeken köpekler vardı ve ben doğuştan hayvansever olarak o köpeklere bayılmıştım. fakat filmin ikinci yarısında kaşifler aç kalınca o köpekleri tek tek vurdular. o kadar dehşete düşmüştüm ki, o andan itibaren filmi görmemek için kafamı koltuğa gömdüğümü ve ağlamamak için uyuyor numarası yaptığımı hatırlıyorum.

    o gün bugündür herhangi bir filmin veya dizinin başında "bu filmde hiçbir hayvana zarar verilmemiştir" yazısını gördüğümde ancak içim rahat ediyor. film çekmek için cana zarar vermek değmeyecek bir vahşet.
  • özellikle 1970'li ve 1980'li yıllarda çekilen korku ve italyan giallo türü filmlerde bu sahnelere çok rastlanır. o dönemlerde buna dair yasal bir sınırlama dünya genelinde mevcut olmadığı için hayvanların katledilişi gibi iğrenç sahnelere yer veriliyordu. ama şimdi günümüzde bu yapılmıyor. görülen sahnelerin hepsi görsel efekten ibaret. filmlerin sonuna dikkat ederseniz " bu filmin çekiminde hiç bir hayvan zarar görmemiştir." ibaresini görürüz. gerçek anlamda hayvan öldürülmesinin en korkunç örneğini , 1980 yapımı cannibal holocaust filminde görebiliriz. ayrıca yine aynı yıl çekilen western filmi the long riders filminde de atların gördüğü eziyet içler acısıdır.
  • yıllar önce bir ergenken, her ergen gibi kurtlar vadisini izliyordum ve bir sahne geldi gözümün önüne başlığı okuyunca. çakırla memati bir ofise racon kesmeye gitmişlerdi, ofisteki köpek hırlamaya başlayınca çakır mematiye sustur şu iti memati dedi ve malum mafya filmlerindeki olay yaşandı ve hayvancağızı orda katlettiler. artık nasıl etkilemişse aradan 15 yıl geçmesine rağmen bilinçaltımda kalmış.
  • çoğu filmde, özellikle son yıllarda gerçekten öldürülmüyor hayvanlar. ama gerçekten hayvan öldürülen filmlerdeki insan öldürme sahnelerinde de insanlar gerçekten öldürülsün.
    tanım: filmlerde hayvan öldür’me’ şeklinde kelime oyunu yapacağım başlık.
hesabın var mı? giriş yap