• final fantasy serisinin ps3'te boy gösterecek ilk iki bireyinden biri **,fabula nova crystallis serisindeki bir halka.kendisi hakkında henüz fazla açığa vurulmuş bir şey olmasa da, şuradan gayet leziz bir e3 2006 videosu izlenebilir:

    http://www.gamershell.com/download_14084.shtml
  • son yayınlanan trailerı şuradan indirilebilir:

    http://www.finalfantasytr.com/ff13trailer2.avi

    bu videonun yayınlanmasından bu yana fazla zaman geçmemiş olsa da, aslında gösteriminin bazı kişilere aylar önceden yapıldığından bahsediliyordu. yani o açıdan bakıldığında, oyunun gelişim süreci açısından çok güncel bir video değil gibi. yine de ufak da olsalar oyuna dair bazı yeni şeyleri görebilmek hoş. mesela motor ve ikiz shivalar *... buradaki motor da "motor hatun" babında değil; bildiğin üzerine binip gittiğin motor. dur bakalım, daha neler göreceğiz...

    şu linkten de oyunda kullanılacak savaş sistemine dair daha ayrıntılı bilgilere ulaşılabilir: http://ps3.ign.com/articles/769/769653p1.html
  • artik ps3 exclusive degildir. xbox 360'ye de cikacagi aciklandi az evvel e3'de.
  • sonunda kendine ait bir siteye kavuşmuştur, her ne kadar şu an sadece japonca olsa ve içeriği çok dolu olmasa da:

    http://www.square-enix.co.jp/fabula/ff13/

    avrupa ve amerika siteleri de gelmiş:

    http://www.finalfantasy13game.com/
    http://na.square-enix.com/ff13
  • bir hafta kadar önce resmi sitelerinde başlayan geri sayım, dün itibariyle sona ermiş ve yeni bir videosu yayınlanmıştır. cgi olanlar yanında, ilk kez oyun içi görüntüler de açığa çıkmıştır. her ne kadar savaş sistemine dair çok ayrıntılı bir fikir edinilemese de, sistemin aksiyonu çok daha akıcı sunmak için kurulduğu belli. bundan yapımcılar da söz etmişti zaten. "turn" kavramı hala mevcut, ama artık ff serisinde savaşların daha gerçek zamanlı bir hale geldiğine de alışmak gerek. final fantasy xii savaş sisteminin en köklü değişikliği geçirdiği ff oldu ve belli ki bundan sonrakiler de bu yeni sistemden pek uzaklaşmayacak. doğru düzgün bir işlerliğe sahip oldukça, oyuncunun strateji kasma imkanını elinden almadıkça, yeni sistemin çok sorun çıkaracağını sanmıyorum. ffxii'de gördüğümüz gibi oyunu biraz daha loot toplamacaya çevirse de, eğer ff'çilerin bu seriye bağlı olmasını sağlayan değerler korunursa, bu sistem bir göz boyama aracı yerine güzel bir çeşni olacaktır.

    taze videoya resmi sitelerden de ulaşmak mümkün, ama yine de şu linkin bulunmasında yarar var:

    http://www.gametrailers.com/…er/44895.html?type=flv
  • trial versionunun ilk 40 dakikası hd kalitesinde internete düşmüştür. birinci bölümü için:

    http://www.youtube.com/watch?v=qmzmzul8okg

    ...evet, evet inanılmaz bir şey bu!
  • demo versiyonuna bakınca lightning'in ordan oraya zıplayıp mükemmel kombolar yaparken düşmanların arada iki kez ateş etmesi veya bir saldırı yapması dövüşlerin çok bayık gözükmesine sebep olmuş. düşmanlar üzerinde çok çalışılmalı, umarım bu oyun bu şekilde piyasaya çıkmaz.
  • trial versiyonunda eksi diyebileceğim iki sey vardı sadece. ilki boss dövüsünde bile düşmanin iki hareketi yapmaktan aciz sadece belli bir saldirisi olan alelade bir dusman olmasi ki bu bence kesinlikle trial versiyonuna özgü bir olay cünkü bilen bilir final fantasy serisinde mini bossta olsa bu tarz dövüşlerde hep büyü,vuruş gücü ve combolar acisindan karsi tarafin bir üstünlüğü vardır sizde durumu esitlemek için mevcut durumda elinizde olan bilumum büyü, item ve özel hareketleri birlestirip dogru zamanda kullanirsiniz. o yuzden artik on üçüncüsü çıkacak bir seride square enix'in böyle bir hataya dusecegine inanmiyorum. oyunun ikinci negatif yanı ise videoda oynayan herifin de belirttigi gibi özellikle zenci elemanin saldirilarinda cikan bir sürü ufak damage (6,8,13 gibi) ibaresinin gözü yormasi. bilmiyorum bu bir tek bana oyle gelmiste olabilir ama bu da oyun basinda vakit geçirildikce alisilabilecek bir durum. bana gore ff vii' nin ps3 icin remake'i gelene kadar (ki bu konuda da kesin bir sey yok) bence final fantasy x mu yoksa vii mi serinin en iyisi sorularina alternatif bir cevap üretecek bir oyun bizleri bekliyor.
  • kuzey amerika ve avrupa çıkış tarihi kesinleşmiştir. bir terslik olmazsa, 9 mart 2010 itibariyle ps3 ve xbox360 sahiplerinin bekleyişleri nihayete erecek.
hesabın var mı? giriş yap