• dün sabah otobüslerinden birinde şoförle muavinin tartışması sonucu çıkan olayda iki kızın rehin alınmasıyla gündeme gelen otobüs şirketi

    (bkz: pamukkale)
  • şoför - muavin çatışmasıyla başlayan çirkinlik sonucunda (kanımca) maddi anlamda artık gelecekten ümidini kesmesi gereken şirket. (bkz: ecel turizm)
  • başta giresun olmak üzere genellikle doğu karadeniz bölgesine seferlerini yapan seyahat firması. bazı seferlerinde şirketten bir yetkili otobüse bir yolcu gibi biner ve yolculuğun sonuna doğru teker teker tüm yolculara düşüncelerini sorar. bazı otobüs firmalarının yaptığı gibi kafaya atar gibi servis yapmaz. tabi bunda yılların verdiği birikim de yoğun bir şekide yardımcı olmuştur. zira önceleri bu gibi konularda bazı sıkıntılara sebebiyet vermişlerdir. özellikle hız konusunda rakiplerine bayağı bir fark atıp tehlikeye davetiye çıkarmaktaydılar. şimdilerde ise olması gereken zamanda varıyorlar gidecekleri yere.

    amblemlerinde firma isminden mütevellit fındık çotanağı ve kale resmi vardır.

    (bkz: çotanak)
  • yine yine yine kaza yapmış otobüs firması. her sene kaza yapar bu firma. bu seferki bilanço 31 yaralı. karadeniz' e yolu düşeceklere minik bir uyarı olsun, mecbur kalmadıkça kullanmayınız.
  • metro turizmin otobüsleriyle yolculuk etmek istemeyenlerin tercihi. genellikle neoplan ve travego otobüsler ile yola çıkarlar. merkezi giresundur. ama ulusoy veya varan varken pek de tercih edilmemesi gerekir.
  • ankara'dan bindiğimde yolda 3-4 kere durdu, yarım saat bekletecek diğer amele firmalar gibi sandım başta, ama hemen yolcusunu alıp devam etti. hizmetini pek beğendim, metro'ya filan göre çok kaliteli, nilüfer filan ayarında. mavi ocak gibi kötü bir dinlenme tesisi kullanması da tek olumsuz yönü sanırım.

    3 yıl sonra gelen edit: ankara-karadeniz hattı için, ulusoy, varan, kamil koç, metro ve diğerlerine nazaran tercih edilebilir.

    bir profesyonel muavinleri var, adamı nerede görsem mutlu oluyorum. uzun saçlı, 40larında, orduspor'da uzun süre 5 numara oynamış da, bir sakatlık yüzünden futbolu bırakmış gibi. ya da askerden gelmiş amca sıfatlı. bilmiyorum. selam olsun.
  • servis araçları çok eski ve servis saatleri belli olmayan firma. metro gibi servis' lerin saatleri belli değildir. sürekli mola vermesiyle ünlüdür. odun ekmeği almak için bile mola verildiğine şahit olmuşluğum vardır.
  • orduspor'a ulaşım sponsoru olmuş.
  • otobüslerinden birine binme gafletinde bulundum...
    samsun-trabzon gibi max. 4.5-5 saatlik yolu 7 saatte götürdüler.
    muavinleri ve yedek şoförleri otobüste saat başı sigara içti.
    tanıdıkları bir müşteriyi anayoldan sapıp, ince sokaklardan geçerek neredeyse evinin önüne bıraktılar ve 10-15 dakika harcadılar.

    not: kullanma.
  • ilk ve tek deneyimimde beni memnun bırakan, 11-12 saat süren yolu 10 saatte götürerek zaman kazandıran, ortalama fiyatlara bakılarak 5 lira ucuza götüren, giresun menşeili otobüs firması.
hesabın var mı? giriş yap