• bağımlılık yaratan bi olay.
    acılısı süper.
  • http://www.sinyorx.com/ adresinden igrenc web sitelarina ula$abileceginiz findik markasi. 70 gramina bugunun parasiyla bir milyon lira* vererek yiyebileceginiz, sarimsakli, acili ve dereotlu/peynirli versiyonlari ile her damak zevkine hitap edebilecek cerez.
  • genellikle fazla baharatlı ya da soslu fındıkları olan bir firma... hoş bana göre fazla size göre normal, ama findiklari sade değil...
  • yurticine surulmeyip sadece ihrac edilen a1 kalitesindeki findiklari kullaniyorlarmis. diger findiklara gore buyuklugu ve kalitesi cok acik zaten.. ben en cok acılısını, ondan sonra da baharatlisini seviyorum..

    uzerinde "ozel" yazan paketlerden sade findiklar cikiyor..
  • uzun zamandır bulamadığım, acılısı ile ideal soğukluğunu bulmuş efes şişenin voltranı oluşturduğu paket fındık markası.
  • bakkallarda ve kuruyemişçilerde aranırken çeşitli yanlış anlaşılmalara yol açan, enfes bir lezzete sahip olan ve artık ulaşılamayan çerez. bu yanlış anlaşılmaları örneklerle inceleyelim;

    -selamın aleyküm abi, findux var mı?
    -nedux? *

    -abi kolay gelsin findux var mı?
    -var yeğenim, kaç gram olsun. (o sırada kuruyemişçi abi, kavrulmuş giresun fındığını bize findux diye kakalamak üzere kağıttan kesesini açmış, elde de kepçe beklemektedir.
    -abi öyle fındık değil ya. bu böyle ufak pakette satılıyor. acılı ya da baharatlı fındık.
    -lan acılı fındık mı olurmuş amına koyim. ilk defa duyuyorum. hadi birader almayacaksan meşgul etme beni.

    -abi merhaba. findux var mı?
    -kalmadı be yeğenim. (zaten hiç olmamıştı ki dercesine bir ifadeyle)
  • zannedersem fiyatı nedeni ile tutmamış, şu yaşıma kadar yediğim en lezzetli kuruyemiş olan baharatlı fındık markası idi.
  • bir zamanın en güzel atıştırmalık çereziydi. güzel olan her şey gibi bitti.

    bir gün param, sermayem olursa bu ürünü tekrar piyasaya sokucam amk.
  • 90'ların sonu 2000'lerin başında "findux baharatlı... findux özel... findux a-aaaa-acılı!" şeklinde tanıtılan bir reklamı olan kuruyemiş markasıydı.
  • a 101'de şimdi bu adla fındık ezmesi çıkmış. karşılaştırma amaçlı bir kobayın yorumunu paylaşıyorum. ben fiskobirlikten memnunum.

    --- spoiler ---

    fındık ezmesi seven biriyim, bu ürünü de denedim, gürsoy'un kendi markalı fındık ezmesini de denedim, fiskobirliğin ürününü de denedim. hepsinde %70 fındık %30 şeker var ama findux en ucuzu, sanırım daha düşük kalite fındık kullanılıyor. rengi diğerlerine göre daha kahverengi sanırım iç kabuk var biraz, bir de daha iri çekilmiş, arada ağzıma sert parçalar geldiği de oluyor. gürsoy ezme bence lezzet olarak en iyisi, beyazımsı bir rengi var, püre kıvamında. fiskobirlik de gürsoya yakın lezzet ve kalitede. ben her üç ürünü de aynı anda alıp denedim, evdekilere de denettim, yorumlarım bu şekildedir. findux 10, diğer ikisi 13-16 tl civarındadır.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap