• sarah waters in yine tipping the velvet gibi bbc ye uyarlanan muhtesem kitabi. harika bir dil ve inanilmaz hayalgücü... lakin dizisi bir önceki kadar berbat.
  • gene bbc tarafından çekilmiştir tipping the velvetten farklı olarak 3 bölümlük mini dizi yerine tek bölüm, film şeklinde çekilmiştir. film, tipping the velvet'a göre daha başarılı kotarılmış olsa da seyredilmese de olur.

    --- spoiler ---
    annesinin ölmesi üzerine dedesi tarafından bakımı üstlenen ve baskı altında sevgisizce yetiştirilen susan'a, gentilmen kod isimli yakışıklı ama akıllı bir dolandırı olan richard göz koyar. amacı kızla evlenip servetine el koyup kızı akıl hastanesine kapatmaktır. kendisine aşık olmasına ikna etmek ve evden haberler almak için kendisi gibi dolandırı olan lilly'i eve hizmetçi olarak tavsiye eder. ancak lilly ile susan'ın arasında aşk yeşerecektir. bu böyle gider.
    --- spoiler ---

    kısmı zaman kaybıdır, eğer seyredecek daha iyi bir şeyiniz yoksa seyredebilirsiniz.

    http://www.imdb.com/title/tt0423651/

    ek: kitap 23 dile çevrilmiş ve booker man roman ödülünde shortlistte yer almıştır.
  • ingilizce, ellerini çok becerikli kullanan kişilere verilen ad. genelde el çabukluluğu marifetine sahip olan hırsızlar tarafından kullanılmaktadır.
  • beşiktaş korsan semalarında gördükten sonra ebay'den son 5 senede çevrilmiş olan herhangi bir film almamaya söz vermeme neden olmuş olan film.
  • figen bengül tarafından türkçeleştirilmiş ve everest tarafından basılmış olan sarah waters romanıdır. türkçede bir kez daha okumayı nezdimde hak eden.

    http://www.radikal.com.tr/…oryid=40&date=20.01.2009

    http://www.everestyayinlari.com/

    umarım ki bir sarah waters'ın başta tipping the velvet olmak üzere diğer romanlarını da yayınlar everest yayınları .... ah bir de
  • kitabini okumadim ama eminim filminden daha guzeldir. filmi icin harikuladeden baska bi sey diyemiyorum.
  • dünyalar iyisi bir insan ve dünyalar güzeli bir kızdır.

    yolu açık olsundur
  • the handmaiden'ın senaryosu yaratılırken esinlenilen roman.

    (bkz: ah-ga-ssi)
  • elaine cassidy ve sally hawkins'in başrollerini paylaştıkları iki bölümlük mini drama. ah-ga-ssi'yi izleyenler konunun aynı olduğunu görecekler -ki zaten roman uyarlaması.
  • yazar (bkz: sarah waters) 2. romanı. 21.yy'ın en iyi kitapları listesinde adı var. (bkz: ustaparmak)

    okurken dinlecek şarkı : (bkz: the gathering) (bkz: saturnine)

    kitabın yeni olduğuna bakmayın, kesinlikle kurgu anlamında mükemmel. önyargılı satın almıştım ama ağzım açık bitirdim.

    "lant sokağı'nda hepimiz hırsızdık. fakat öyle hırsızlardık ki, aşırı becerikli olduğumuz söylenemezdi. flora'yı, eteğindeki gizli bir bölmeden dışarı bir çanta ve parfüm çıkarırken ilk gördüğümde gözlerim faltaşı gibi açıldıysa da, bir daha hiç bu kadar şaşırmayacaktım. çünkü bay ıbbs'in bizi beklediği dükkanına, paltomuzun astarında, şapkamızda, kolumuzun ya da çorabımızın içinde en azından bir cüzdan ya da bir ganimetle gitmezsek, o gün bizim için acı bir güne dönüşürdü."

    "üstün bir anlatım. ustaparmak gerilimli ve enteresan kurgusuyla o kadar sürükleyici ki, son 250 sayfayı resmen bir solukta okudum."

    iki farklı kişi susan trinder ve maud lilly. ikisinin birbirinin tam zıttı ve dramatik hayatı. ve ikisini birleştiren ortak kader. kitap 3 bölümden oluşuyor. 1. bölüm susan trinder gözüyle anlatılıyor. ve bizi bir kandırmaca ve soygunun içine sürüklüyor. 2. bölüm maud lilly gözüyle anlatılıyor ve tüm bu kandırmaca ve soygun bir anda farklı bir yöne gidiyor. 3. ve son bölüm ise tüm düğümlerin çözüldüğü kaderlerin nasıl birleştiği ve hayatların birbirleriyle nasıl bağlantılı olduğunu ortaya koyuyor.
hesabın var mı? giriş yap