• akp yapımı twitter.

    ülkenin pırıl pırıl yazılımcıları hiç bir destek görmezken yandaşlara peşkeş çekilen milyon liralar ile hazırlanmıştır. sosyal medyayı "yerli" adı altında akp'ye bağlama projesidir. ilerleyen dönemde sanırım daha çok duyacağız.
  • göz yakan muhtemelen 1-2 script çalarak ergenlerce yapılan site. oğlum manyak mısınız lan? bu mu olacak bizim yüzümüz? hiç bir postun boyutu sabit değil, her yerden bir şey fırlamış, rastgele düzenlenmiş masaüstü gibi bir site. o kadar göz yorucu ki, renk seçimleri, font, her şey berbat. standardize hiç bir şey yok. hele o menü butonu gibi şeye basınca açılan kısım, saydam yapılmış arka plan cayır cayır fırlıyor, öndeki şeyler görünmüyor, küçücük yazılar falan var üzerlerinde aboww
  • ahmet hakan yazısında reklamını yapmış okudum geldim;

    efendime söyliyeyim, niyetimi baştan belirterek önce adelet sonra aplikasyon der eyyorlamama geçerim.

    formul şu;

    1 - ülkeyi terk etmiş adelet sistemi geri getirilir. (mümkünse eskisinden daha güçlü)

    2- kullanıcının sürdürülebilirliği sağlaması için mutlaka gerekli. ne gerekli? adalet

    3- yatırımcı neye bakar? ülkede olup olmadığın. neyin? evet.. adeletin.

    4- kullanıcı neye bakar? yüzeysel olarak tasarımına, sonra adil yönetiliyor mu ona bakar. yani ekşi gibi değil, kullanıcısını en azından eşek yerine koyuyuyor mu ona bakar. bak yine.. adalet.

    5- mümkünse orjinal bir fikir olsun, değilse orjinalinden daha iyi olsun. bu finkafe örneğinde gördüğümüz gibi kötü tasarım ve çakma hissiyatı görülüyor ve hissediliyor olmasın. olmaz bu.

    6- sonuncusu da küresel internet diyarında yerli uyguluma diye bir şey olmaz. yerelleştirilmiş uygulama olur. ki bu örnekte ben yerel nimet namına bir şey görmüyorum. bariz birileri yapılsın, yapalım demiş gibi çıkmış ortaya. ya tutarsa? tutarsa twitter'ı engelleriz bunu kullanırlar. aferim! (hissediliyor kardeş kusura bakma)

    kafalar çok güzel kafalar. valla pırıl pırıl.. aynen devam....

    adeletin olmadığı yerde herhangi bir girişimin ucundan tutmuş kişiye (ne kadar iyi niyetli olsa da) ben girişimci demem, olsa olsa salak derim. hem de yüzüne karşı. kimse kusura bakmasın. böyleyken böyle...
  • bu ülke için katma değer üreten ne varsa desteklenmeli felsefesi ve fiiliyatı ile yeni vücut bulmuş twitter fake'i. %100 yerli olduklarını iddia eden bir oluşum.
    tek temennim başarılı bir girişim olursa eğer, siyasallaşmaması ! bazılarının borazanı haline gelememesi. seküler bir atmosfer oluşturabilmesi. malum olduğu üzere bu topraklarda taraf olmak gerek. olmayanın ipi bir gecede çekiliyor. burası* gibi bir kaç liman kaldı özgür fikirleri neşretmek için.
    ben ümitvar'ım bu maceradan.
    10 milyon lira yatırımla hayata gelen, fikirlerin 140 karaktere sığamayacağını anlayıp ufkumuzu açsın diye 280 karaktere çıkarılan mecra.
    ios'a sahip oluşu işe ne kadar iddialı girdiklerinin emaresi.
    yerli teknoloji bunun gibi bir kaç cesaret örneği daha sergilerse, çekingen girişimcilere örnek olaraktır. melek yatırımcı olması gerek ki yazılım ve donanım gibi sektörler bu vesile ile gelişsin güzel ülkeme ve insanlarına faydalı olabilsin.
    15 temmuz şehitler köprüsü gözümden kaçmadı değil ama neyse hüsnüzan edelim.
  • yerli sosyal medya platformu.
    --- spoiler ---

    sosyal medya platformlarının yerli imkanlarla üretilmesi doğrultusundaki girişimlere bir yenisi daha eklendi. donanım ve yazılım açısından türk mühendislerinin ürünü olan "finkafe" kullanıma açıldı. sunucuları yurt içinde bulunduğu için güvenlik açısından daha tercih edilir olan platformun kullanıcıları, 20 farklı konu başlığından istediğini seçerek, ilgili paylaşımları görebiliyor. kullanıcılar, platformu kullanan tanıdıklarıyla "whatsapp"ta olduğu gibi anlık yazışmalar gerçekleştirebiliyor. karakter sayısı açısından twitter'den daha geniş imkanlar sunan platformda 1 milyon kullanıcı aynı anda ve 280 karaktere kadar ileti paylaşabiliyor.
    --- spoiler ---

    bu yönde girişimlerin olması dahi umut verici.
  • 2016 yazının son aylarında ortaya çıkmış twitter benzeri olan uygulama ama twitter'a ek olarak 20 yada 25 adet ortak konular içeren odalar eklenerek değişiklik yapılmaya çalışılmıştır.
  • yaklaşık 4 aydır faaliyette olan,her geçen gün kendini geliştirmeye ve büyümeye devam eden bir sosyal ağdır.kurucusu arif ünverdir.önümüzdeki günlerde büyük atılımlar geleceği söyleniyor.ayrıca faaliyete hem ios hem android uygulamalarıyla başlamıştır.önümüzdeki haftalarda uygulamaların sil baştan yeni versiyonları geleceği söyleniyor.
  • tasarımı bilerek mi bu kadar amatör yapıldı merak etmekteyim.
  • türk tipi twitter.
  • sığ sulara atılmış balık ağıdır.
    denizin dibini trollemekten rezil olan akebenin tuzak programıdır.
    allahtan dileğim ülkenin tüm çomar ve trolleri tası tarağı toplar ve oraya gider.
    yaptığı her şey seçmeninin zeka seviyesine göre düşünüldüğünden tarafımızdan yenmemiştir.
    çomar çomar sosyalleşmeler diliyorum.
hesabın var mı? giriş yap