• fransiz radyo istasyonu.
    merhume 6. nesil yazar kirithika'nin en sevdigi radyodur kendileri.
    http://www.radiofrance.fr/chaines/fip/endirect/
  • felin infection peritonitis-pleuritis olarak da bilinen bir sinsi puşttur bu hastalık
    kediniz hırlamaya başlar kan kusar veterinere götürürsünüz
    daha çok gençmiş derler ve bundan sonra hep genç kalmasını sağlarlar
  • (bkz: peritonit)
  • patronum sayesinde kesfettigim, günlerimizi renklendiren radyo istasyonu. dünya müzigi, yeni/eski fransiz chansonlari, caz, klasik müzik derken vaktin nasil gectigini anlamiyorsunuz. tanidik sevdik pek cok ismi dinlerken, hic bilmedigim pek cok iyi yeni sesle de tanistim. müzik dinleyerek calisabilen ve gerekli internet baglantisina sahip bütün bünyelere tavsiye ederim.
  • faydalari çok çesitlidir bu radyonun. örnegin rengarenk müzik çesitleri arasinda, gün içinde yarim saatte bir paris çevresindeki yol durumu ve trafik akisini bildiren ipekli kadife tadindaki ses size "aman allahim, bu hâl böyle ! iyi ki paris’te yasamiyorum" dedirtmek suretiyle bir çesit zügürt tesellisi firsati vermis olur.

    her sey yana, her allah’in günü tsi 20:30 – 22:00 arasi oldukça kaliteli bir caz programi, jazz à fip yayinlar bu radyo. zannediyorum bir 1 mayis’ta yayinlanmiyor sadece.

    asagidaki adresi i-tunes’a –ya da ne kullaniliyorsaniz ona iste- yerlestirdiginizde 128 kps kalitesi ile dinleyebiliyorsunuz :
    http://viphttp.yacast.net/…4/radiofrance/fip_hd.m3u

    (isyerinizdeki, üniversitenizdeki bazi isgüzarlar bilmemne 'port'unu kapatmis olabiliyorlar, o zaman dinleyemiyorsunuz)

    "yok ben dinledigim müzik hakkinda ayrintili bilgi isterim, cd’lerin kapaklari ve kayit numaralarini görmeden kulaklarimdan geçmez o notalar" diyorsaniz suraya buyurun.
    http://viphttp.yacast.net/…/fip_main_v4.html?id=fip
    ama ses kalitesi daha düsük (bir çesit vpr galiba, yanilmiyorsam windows media player istiyor bir de).
  • 'tarihin sonu' misali, 'evde ne müzik dinlesek?' sorusuna ilelebet yanıt veren radyo istasyonudur. insan france inter paris, nam-ı diğer fip'e 1 kez müptela olunca, daha artık başka müzik dinlemez olur (en azından evde).

    doğrudan kısayol yapayım, hatta toolbar'a ekleyeyim, tek tıkla dinleyeyim diyenler için;

    http://viphttp.yacast.fr/…ofrance/index.html?id=fip
  • harflerinin asil acilimi "france inter paris" olup, yayin hayatina 1971'de baslamis, radio france'a bagli france inter, france culture gibi istasyonlarin disinda kalan ve sadece muzik yayini yapan yegane radyo istasyonudur. sabah 7 aksam 23 ve gece 23 sabah 7 olmak uzere iki yayin kusagi vardir. saat basi gecen haber bultenlerinin disinda yayin akisi sadece calan parca ve albumler hakkinda kisa bilgiler verilmek icin bolunur. radyonun spikerleri kadin spikerler olup yayinlar fransa'nin belli basli on sehrinden canli yayin seklinde yapilir. kurulusundan bu yana yayin akisinda gerceklestirilen tek degisiklik 1982'de yayina giren ve tatil gunleri dahil haftanin her gun saat (fransa saati ile) 19:30-21:00 arasi yayinlanan "jazz à fip" adli programdir.
  • kedilerde görülen bir çeşit bulaşıcı hastalıktır. kan damarlarını ve dolayısıyla o damarların beslediği organları etkiler. sars'a da neden olduğu bilinen corona isimli virüsün kedilerde görülen bir türünün (fcov) mutasyona uğramasıyla ortaya çıkar. fcov sokak kedilerinde yaygın olarak görülmektedir ve kesin olarak bilinmese de dışkı ve vücut sıvıları yoluyla bulaştığı düşünülmektedir. (yani dışarıda giyilen bir ayakkabıyla bile eve sokulması mümkündür) bu virüse maruz kalan kedilerin bir çoğu hastalığı hafif olarak atlatır ve bir kaç ay içerisine bağışıklık kazanır. ancak yine tam olarak bilinmeyen nedenlerden ötürü kedilerin %2'lik bir kısmında virüs mutasyona uğrayarak fip'e dönüşür. (mutasyonda bağışıklık sisteminin bir hastalık yada operasyon sonucu zayıflaması ve stresin etkili olduğu düşünülmektedir.) fip'in bilinen kesin bir tedavisi yoktur. yüksek oranda öldürücüdür. iki farklı şekilde ilerler:

    islak fip : hastalığın akut halidir. çok sayıda damar hasar görmüştür. virüs eğer karın çevresindeki damarlara yerleşmişse karın boşluğunda, göğüs çevresindeki damarlara yerleşmişse göğüs kafesinde sıvı birikir. hastalığın en öldürücü ve ağır seyreden şeklidir.

    kuru fip : hastalığın kronik halidir. daha yavaş ilerler. iştahsızlık, kürkte matlaşma, kilo kaybı gibi bir çok diğer tedavi edilebilir hastalıkla benzer belirtiler gösterir. iyi bakım, interferon ve vitamin takviyesiyle kedinin ömrünün uzatılması ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi mümkündür.

    veterinerlerin bir çoğu fip olduğunu düşündükleri kedileri uyutmayı önerirler. ancak kesin olarak fip tanısı koymak güçtür ve genellikle ancak ölümden sonra mümkündür. veterinerler fip tanısı koyarken öncelikle kedilerdeki belirtilere sonra da bir test yardımıyla vücuttaki fcov antikoru miktarına bakarlar. kedinin yalnız fcov antikoruna sahip olması tek başına tanı için yeterli değildir. (burada fcov'un yaygın olarak görülen ve bir çok kedinin bağışıklık sisteminin kolayca üstesinden geldiği bir virüs olduğunu hatırlatmak istiyorum.) ayrıca belirtilerinin bir çoğu da başka hastalıklarla karıştırılabilecek türdendir. dolayısıyla bir kediyi uyutma kararı almadan önce fip olduğu konusunda emin olmakta fayda vardır.
hesabın var mı? giriş yap