• gec tutusan ve su gecirmeyen, aydinger benzeri bir kagittir.
  • kağıtta pastırma yapmak için de kullanılan bu kağıt, yağlı kağıt olarak da bilinir. çoğunlukla pastaneler tarafından kedi dili yapımında kullanılır.
  • pişirme kağıdı olarak da bilinir; hatta bazı markaların paketlerinin üzerinde böyler yazar.
  • orta okul yıllarında ,çekilin ben pasta yapıcam hevesiyle kurcaladığım yemek kitaplarında karşılaştığım bir mutfak elemanı.
    o saate kadar kendisini hiç görmediğim gibi varlığından da bihaber olduğum için ulan bu yağlı kağıt ne menem bişeydir? merakına kapıldığım pasta börek yapımlarında tepsiye yayıldığını cümle içindeki kullanımlarından çıkardığım madde.
    pes etmedim ; harita metod defterinin cilt ortasından kopardığım bir yaprak ve margarin
    yardımıyla kendi yağlı kağıdımı icat ettim,pastamı pişirdim.
    neymiş ? mutfakta çareler tükenmezmiş...
  • teknolojinin hangi boyutlara geldiğini düşünüp korkuyorum bu gereci görünce. sen fırına az yağlı tavuk-patates sür, ve onlar da tepsiye yapışmasın; olacak iş değil!!

    0 bulaşık, 10 puan.
  • aydınger kağıdının yapışmaması için silikon kaplanmış versiyonu. kağıdın pişirilen şeyi bırakması, yaklaşık 160°c'den sonra gerçekleşiyormuş.

    buna yağlı kağıt deyip duruyorlar. hatta çoğunun üstünde öyle yazıyor. ben de 'kim bilir ne yağı kullanmışlardır' diye çekiniyordum. ama gariptir piyasada gördüğüm hiç birinde silikonla ilgili en ufak bir ibare yok. ondan da başka insanların huylanmasından korkuyorlar herhalde.

    bkz: wikipedia şeysi
  • en az galoş geçirme makinesi kadar kullanışlı birseydir.
  • sadece fırın tepsisini değil, tost makinasını da temiz tutmak için kullanıyorum ben bu harika icadı. yok kaşarı erimiş akmış, yok tereyağı yüzünden plakalar yıkanacakmış. gerek yok, yağlı kağıt var.
  • ekmek yaparken kullanılmaması gereken mutfak sarf malzemesi. hamur yapışıyor ve hiç bir şekilde kağıdı bırakmıyor.
  • yağsız patates kızartması yapmak için bire bir, hayat kolaylaştırıcı mutfak malzemesi. yağsız dediysek çok az yağlı. donmuş patatesleri önce bir kaba boşaltın, üstüne çok az yağ gezdirin ve karıştırın. isterseniz patatesleri yağladığınız sırada baharat, sarımsak tozu gibi şeyler kullanarak farklı tatlar da elde edebilirsiniz. karıştırırken ellerinizi kullanmaktan çekinmeyin, normalde yerken de yağlanıyor nasılsa, bu sefer de hazırlarken yağlansın. yıkayınca temizleniyor nasıl olsa. patates diyorduk, yağladığınız patatesleri pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yayın, tepsiyi de sıcak fırına sürün ve birkaç dakika bekleyin. sıçrama yok, başında beklemek yok, batmış ocak yok, yıkanması gereken tava yok. tepsi bile yağlanmıyor. pratik ötesi.
hesabın var mı? giriş yap