• türkiye'deki ekmek fırınlarının en az %95'inde yaşanan durum. ekmeği bile hijyenik bir şekilde yiyemiyoruz.
  • kimler nelere çıplak elle dokunuyor aklınız durur. takılmayın böyle şeylere.
  • ay çöreği yemeyin kardeşlerim, bakın yemeyin...
  • yapım aşamasında hamuru her türlü parmakladıklarına emin olduğumdan çok da şey yapmadığım durum. müşteriye verirken eldiven taksa ne, takmasa ne?
  • unun temin edildiği buğday, buğdayın temin edildiği ülke, una katılan koruyucu, beyazlatıcı, hamura katılan maya, mayanın etkisini güçlendirmesi için katılan madde, ve sair diğer tüm konularda sorun yok; ustanın elinin değmesi sorun! öyle mi?
    ben mi yanlış anladım.!?

    usta, yani işi gücü hayatı o ekmek olan kişi.. hatta ekmeğini bile o işten kazanan insan..!!

    hemen edit: bu entry ekmek satanın bu konuyla alakası olmadığı düşünülerek girilmiştir. konu fırındır, fırıncıdır, ekmek yapan ustadır.

    gelen mesaj üzerine edit: ilk editteki ‘ekmek satan’dan kasıt, bakkalda markette hatta fırının tezgahında müşteriye ekmek satan kişidir. ekmek satanın ekmeği ellemesi zaten pek kabul edilir bir şey değildir.
  • bir tespit. aklıma direkt tırnak pidesi geldi.

    bunu sırf fırıncılar için kısıtlamaya gerek yok, büyük bir rahatlıkla gıda sektörünün büyük bir bölümü için bu tespiti yapabiliriz. plastik eldiven mi taksın, andaval eldivenle toz alır sonra gıdalara dokunur, eldivenli elini ağzına sokup durur. tuvalet temizlenen fırçayla dükkan da süpürür vs. zihniyet sıkıntılı olunca eldivenmiş filan fayda etmiyor anlayacağınız. adam güya eldiven takmış, para üstünü de aynı eldivenle veriyor. ne anladım ben o işten.

    dışarıdan yemek yiyecekseniz hijyen beklentinizi düşük tutmakta fayda var. hiç beklemeyin demiyorum tabii ama bir çok yerin beklentinizi karşılamayacağını bilmekte fayda var.
  • hatırlarsanız bir ara poşete koymuşlardı ekmekleri.
    fakat ülkemizde tutmadı bu iş
    olmadı, olamadı...
  • bir dönem ekmeklerin poşetli satılması zorunlulugu vardı. ne oldu o bilmiyorum da. sabah bakkaliniza gelen ekmeğin kasasini yere koyup bakkal amca para tutan elleriyle o ekmekleri dolaba yerleştiriyor. o sebeple fırıncının ellemesi en son problem edilecek şey.
  • elle değil, gözle seçiniz yazıyorlar yine ipleyen olmuyor. fırıncı kadar, müşteri de hijyeni düşünmeli.
  • ilk önce ekmği nasıl şartlarda yaptıklarını incelemek gerek tabii. ama yapma be tezgahtar! sen ön yüzündesin bu işin. paralara dokunuyorsun, parmağını ağzına sokup tükürük yapıyorsun kağıt alıyorsun, zaten ağız sigara kokuyor, dişler kahverengi. bir sürü yere dokunuyorsun ve müşteri bunu görüyor. bir de bizim görmediğimiz yüzü var tabii. midesi bulanıyor insanın ya.
hesabın var mı? giriş yap