• çıktığından yeni haberimin olduğu, beklediğim kitap.
    olumsuz yorum okudum ama umarım beklediğim gibi olur.
  • isim çevirisi pek iyi olmayan kitap. orijinal ismi white river burning.
    bunun önemli olmasının nedeni serideki diğer tüm kitapların isimlerinin olayla derinden bağlılığıdır. --- spoiler ---

    diğer tüm kitapların isimleri o kitapların son kısmına daha doğrusu katilin yakalandığı kısma bir atıfken son kitaptaki ve çeviri nedeniyle bu bağı göremiyoruz.
    --- spoiler ---
  • an itibariyle bitirdiğim serinin son kitabı. kurt gölü ve bu kitabı çok beğenmedim. jack hardwick karakterine hastayım, kesinlikle gurney yerine bu adamı baş kahraman yapmalı. arabası, ceketi hayal ediyorum da. tam bir kahraman
  • john verdon serisinin son kitabı. bugün bitirdim birkaç şeyde ben eklemek isterim. serinin bütün kitaplarını okudum gerçekten güzel vakit geçirdim her birini okurken. benim için '' aklından bir sayı tut'' ve "peter pan ölmeli" kitaplarının yeri bir başkadır. evet bir kaç eleştiri getirmek gerekirse bütün seriyi okuyanlar burada katilin kim olduğunu kitabın ortasında tahmin edebilir, ancak hiç okumayan bir insan kesinlikle şudur diyemez. o yüzden john verdon'a yine mükemmel kurgusu için teşekkür ediyorum. umarım bizi dave gurney'den mahrum bırakmaz...
  • dave gurney'nin karizmayi ciddi anlamda zedeledigi serinin son kitabi.*

    butun romanlarini bugune kadar okumustum. genel olarak hepsini begendim.

    fakat nedense benim gozumde gurney'nin karizmasi bu seride cizildi.

    bu noktadan sonrasi henuz okumamis olanlar icin uygun degil.

    --- spoiler ---

    kahramanimiz her zaman oldugu gibi cinayete iliskin bakis acisini ve ic gudusunu konustururken, katilin bariz kendini belli etmesi konusuna o kadar takiliyor ki, olayin gercekliginden uzaklasiyor. bu da kontrolunu kaybederek yanlis noktalara odaklanmasini sagliyor.

    bu ilk basta bir sorun degil gibi gorunurken, olaylar cigrindan cikiyor ve fazladan 6 kisi daha hayatini kaybediyor. hele son uc kisi ise kameralarin gozleri onunde feci sekilde oluyor.

    yazar her ne kadar sonunda yazdiklariyla, bomba patlamasini kline'in kontrol kaybina baglamaya calissa da bence bu gurney'e yazar.

    --- spoiler ---
  • zaman zaman sıkıcı geldiği anlar oldu.
    yazarın diğer serilerini, tabiri caizse bir çırpıda okurken, bu seri biraz süründü ve çok heyecanlandırmadı açıkcası.
    ama yine de john verdon hatrına okunur.
  • şimdi bitirdim.
    kitabın ilk sayfaları çok sıkıcıydı, az kalsın yarım bırakacaktım. kendimi zorladım ve devam ettim, iyi ki devam etmişim. ilk sayfaları saymazsak çok sürükleyici ve merak ettirici bir kitaptı. okurken katil kim sorusunun cevabını tahmin edemedim. ve sonuna kadar katil tahmin edilmiyor. finalde ters köşe yapıyor. yani ben kitabı çok sevdim. en son okuduğum peter pan ölmeli ve kurt gölü kitaplarındaki düşürdüğü çıtayı, bu kitabıyla tekrar toparlamış.
hesabın var mı? giriş yap