• brandon sanderson'ın 10 kitaplık fantastik kurgu serisinin ismi. serinin ilk kitabı olan kralların yolu'nu iki gün önce bitirdim. kesinlikle okumaktan pişman olmayacağınız bir kitap. yaratılan dünya gerçekten orijinal. özellikle spren, parekılıcı, parezırhı, çivileme, ruh dökümü gibi kavramlar daha önce hiç bir seride göremeyeceğiniz kavramlar. bunun yanında bitki ve hayvan türleri de yaratılmış. bununla da kalmayarak alimlerin kitaplarından kopyalanmış gibi gösterilerek bu türlerin resimleri de kitapta yer verilmiş. kitap gayet akıcı ki sanderson'ın üslübunun muazzamlığını zaten zaman çarkından da biliyoruz. merakla ikinci kitabı beklemekteyim. bu serinin fantastik edebiyat dünyasında özel bir yeri olacağını ve zaman çarkı ile aynı seviyede bir seri olarak görüleceğini düşünmekteyim. son olarak patrick rothfuss da kitaba bayılmış. kral katili güncesinin son kitabını beklerken okunabilecek en iyi kitaplardan biri.
  • akılçelen kitaplar tarafından ikinci kitabı olan parlayan sözler yayınlanmıştır.
  • kitaptaki figuran karakterlerden birinin adı thresh'dir ve tüccarlardan metal almaktadır. buradan sanderson ın thrash metal sever bir abimiz olduğu ortaya çıkmaktadır.
  • hakkında bu kadar az entry olmasına şaşırdığım kitap serisi. ansiklopedi boyutunda kitaplarıyla insanın gözünü korkutuyor ama başlayınca insan bırakamıyor. bana kalırsa yazarın türkçe'ye çevrilmiş diğer serisi olan sissoyludan daha güzel. bütün bir evren en ufak detaylarına kadar öyle güzel betimlenmiş ki kendimi fantastik bir kitap okuyormuş gibi hissetmedim hiç, sanki aslolan o dünya gibiydi. ilk kitabın (kralların yolu) başları evrene alışma dönemi olduğu için bir bocaladım ama sonrası muazzam.
    heyecandan anlayamadım işte okuyun müthiş seri.
    ki kralkatili güncesiserisinden çok çok daha iyi olduğunu düşünüyorum
  • tek kelimeyle harika bir seridir efendim. eğer fantastik kitaplara bir ilginiz varsa- bakın ilginiz diyorum hani çıldırmayı filan geçtim- kitaba bayılacaksınız. bazen okurken heyecanlanıp yumruklarınızı sıkacaksınız dalarin reis savaşırken ''yürrüüüüü be reisss'' diye tezahüratlarda bulunacaksınız. umarım nazarım değmez de brandon reis ölmeden bitirir- bu arada seri 10 kitaplık olması planlanıyormuş-.
  • hali hazırda zaman çarkı'ndan ötürü çok sevdiğim brandon sanderson'ın şaheseridir. karakter gelişimleri oldukça başarılı olmakla birlikte yaratılan dünya, parlayan'lar ve tanrı-yaradan-yokelçi sistematiği fazlasıyla kaliteli bir seri. okuyun, okutun.
  • böylesine muhteşem bir serinin nasıl bu kadar az okunduğunu anlayamadım. yaratılan evren, karakterler, anlatım tek kelime ile muazzam. fantastik roman okumayı sevenler kesinlikle arşivine katmalı bu seriyi.

    yıllar sonra gelen edit: 3. kitaptan sonra çok karışıyor, fantazinin boku çıkmış durumda, sevmedim bu devamı.
  • ilk okuduğumda fantezi türüne çok aşina değildim, ondan bu kadar kocaman bir dünyaya girmek beni afallatmıştı. çok anlamadığım için de sevememiştim. ancak okumaya devam ettikçe hikayenin ve dünyanın kurgulanışına hayran kalmıştım. fantastik edebiyatı "çocuksu" görüp önyargılı yaklaşanlara okutulması lazım.
  • 3. kitap kapak ve boyut değişimi ile çıkacağı konuşuluyor. ilk iki kitabı almış olarak bundan üzüntü duyuyorum. kitapları yanyana koyunca ayni boyutta olmayacaklar şaka gibi. bu güzel seriyi daha kaliteli bir yayınevinde görseydik keşke.
hesabın var mı? giriş yap