• asıl adı ahmet tanrıverdi nam i diger fıstık ahmet, bir büyükada aşığı.büyükada'yı anlattığı her sohbette eskiye olan özlemini dile getiren,ada hakkında birkaç kitap yazan (atina'daki büyükada,hoşçakal prinkipo: bir rüyaydı unut gitsin,büyükada'nın solmayan fotoğrafları) halen büyükada'da meyhane işletmeciliği yapan istanbul beyefendisi.
  • barba'nın mezeleri adında, tatlı dilli bir rakı kültürü, çilingir sofrası adabı ve meze kitabı yazmıştır. kitabın önsözünü de aynı tatlılıkla bitirir: "tariflerimden hareketle yapacağınız mezelerle kuracağınız çilingir sofranız afiyet şeker gülbahar, sohbetiniz bal, rakınız kaymak olsun."

    adının anılması bile insanının canını amansızca rakı çektirir. denk gelse de bir de barba'nın elinden içilse.
  • kendisi aynı zamanda büyükada prinkipo restaurant'ın sahibidir. mezeleri üzerine kitap yazdığı nışantaşı mekanı barba'yı devretmiş, kendisini yazacağı yeni kitabına yoğunlaştırmıştır.
  • keyif adamı.
    büyükada'daki prinkipo'nun sahibi.
  • fıstık ahmet'e gelip içince gece de gidip sergüzeşt'te kalınır.
  • mekan güzel. mezeler standart ne çok iyi ne de kötü…

    20:00 gb oturduğunuzda yunan ağırlıklı müzikler çalarken… fakat ses yüksek!
    21:00 gb bir abimiz çıkıyor canlı müzik yapıyor. abimize saygı duyuyoruz ama hakikaten vasat bir müzik ve şarkı söyleme hali…

    22:00 gb ise türkçe popla eller havaya…

    ya anam babam allahınızı severim muhammed isa aşkına nedir bu durum?

    sakin sakin inceden inceye yunan müziklerini çal. bu müzikler seninle özdeşleşsin zaten iyi kötü bir isim yapmışsın bu popülizm hallerine girmeye ne gerek var?

    vesselam, yer manzara olarak güzel rakı olarak sadece beylerbeyi var. ortalamanın altı bir mekan…

    görsel
hesabın var mı? giriş yap