• fitbit'in 2016 gamı ürünlerinden biri. tipi düzelmiş eskisine göre. umarım pure pulse olayı da eskisine göre düzelmiştir. dahili gps yok, telefondan senkronize oluyor imiş. bileklik kısmı değişebiliyor. şurada bi şeyler söylemiş. halen türkiye ve türkçe desteği yok tabi.
  • isminin hakkını veren fitbit. şarjı en az 1 hafta dayanıyor. onun dışında görünüş olarak fitbit blaze'in eline su dökemez tabii ki.
  • yeni cicim :)

    eski bir fitbit charge hr kullanıcısı olarak yorumlarımı yazayım.

    temelde çok büyük farklar yok!

    öncelikle display ekranı daha geniş, daha güzel. görmek istediğim temel bilgilerin tamamını ana ekranda direk görebiliyorum.

    charge hr'dan farklı olarak gelen mesajları ve calendar notifikasyonlarını da gösterdiği için display ekranının geniş olması kullanışlı olmuş.

    nabız sensörünü geliştirmişler, nabzı daha hassas algılıyor. charge hr kullananlar bilir, bileğe taktıktan 30-40 sn sonra nabız görüntülenirdi, şimdi takınca hemen nabzı algılıyor. nabız değişimlerini de aynı şekilde hemen yansıtıyor.

    ara ara hadi kalk bi yürü gel diyor, o güzel. bir de uyku zamanı hadi yatağa diyor. o da iyi oldu yoksa yatmak bilmiyorum..

    egzersiz seçenekleri gelmiş. gerçi eskiden direk track exercise deyip nabız grafiğime bakıyordum. çeşidini seçmek ne kazandırdı bilemiyorum. bana göre önemsiz bir feature..

    sakinleştirici nefes guidance ı eklemişler. anlamsız bulduğum başka bir feature..

    charge hr'dan farklı olarak kayışları değiştirilebiliyor. mesela ben şu rengini aldım. fakat lacivert ceket giydiğim gün eflatun rengin kenarları lacivert oldu ve temizlesemde çıkmadı... bu sebeple muhtemelen bulduğum yerde siyah kayış alacağım gibi duruyor. siz siz olun bu tarz plastik kayışlı modellerde koyu renklerden şaşmayın..

    edit: en önemlisini unutmuşum! batarya ömrü oldukça uzun, 9-0 gün kadar dayanıyor ve şarjı çok hızlı 1-2 saatte full şarj edebiliyorsunuz! (bkz: uber)
  • yaklaşık 1 yıldır kullandığım * "fitness tracker".

    özelliklerini, ilgisi olan herkes az çok biliyordur. bence vaatlerine göre oldukça iyi performans gösteriyor.

    fitness için gerekli adım sayma, kalori yakma, nabız takibi ve spor tarzının seçimi çok başarılı. nabzının üzerinden fitness seviyenizi, gelebileceğiniz üst noktayı gösteriyor. buna ulaşmak için yapmanız gerekenler için tavsiyelerde bulunuyor.

    fitness takibinin yanı sıra uyku takibini de oldukça başarılı buluyorum. uykunuzun tüm aşamaları (uyanık, rem, hafif, derin) zamanıyla birlikte görülebiliyor ve aynı zamanda uyku kalitenizi artırmak için size küçük tipler veriyor.

    hareket uyarıcısı, sessiz alarm, relax vs. de diğer güzel yanları.

    şarj olarak da kurcalamanıza ve spor yapmanıza göre 5-7 gün gidiyor. yeni çıkan fitbit ionic bi ara aklımı çelse de üstüne pek bi şey koymadığı için (en azından iki kat fiyatı hak edecek kadar- 150$/300$) charge 2'den vazgeçmemeye karar verdim.

    yazılımcılarından ricam; şu saat yüzlerinde bazı yenilikler getirseler artık. her güncellemede hevesleniyorum ama yok.

    iki kötü yanı: yüzerken su geçirmesi* ve dahili gps olmaması. olunca o zaman da 300$ oluyor. :)

    sporla ilgilenip almayı düşünenlere tavsiye ederim.
  • yeni edindiğim über alet. alacaklar için bir kaç bilgi vermek isterim.

    öncelikle eski bir (bkz: fitbit charge hr) kullanıcısı olarak, kordonlarının değişebilir olması iyi olmuş. zira önceki aletimin kordonu kopmuştu, o yüzden kullanmayı bırakmıştım. yine charge hr ye göre charge 2 nin ekranı büyüdüğü için malesef birazcık kalın olmuş diyebilirim.

    bunun haricinde, cihazın kurulumunda yaşadığım zorluğu paylaşmak isterim. fitbiti telefonuma bir türlü eşleştiremedim. biraz araştırınca telefonum huawei p9 ile fitbit'in bluetooth uyum problemi olduğunu buldum. ayrıca bilgisayarımla eşleştireyim bari de kurayım dedim. meğer high sierra işletim sistemi ile de problemi varmış. gittim dandik eski windows 10 kurulu laptopum ile cihazı kurabildim. güncelleme yaptı. devamında telefonu bazen görüyor (fitbit mobil uygulaması), çoğu zaman görmüyor. yani telefonumdan günlük verilerimi (özellikle sabahları kontrol etmekten hoşlandığım; önceki geceki uyku kalitemi ve adım sayılarımı filan) kontol edemiyorum. umarım fitbit bunu bir güncelleme ile çözer. haftalık şarj sırasında windows 10 kurulu laptopuma bağladığımda ancak verilerimi -o da haftalık- görebiliyorum. alacak olanlar buna dikkat etsin bence. kullandığınız cihazların eşleşme problemleri olabilir.
  • yeni modeli (bkz: fitbit charge 3) (bkz: ifa 2018)' de tanıtıldı.
  • yaklaşık iki senedir ağırlık ve cardio çalışmalarımda kullandığım akıllı bileklik.

    arkadaşta xiaomi mi band mevcut (hangi versiyon bilmiyorum), koşu bandının nabız ölçüm demirini tuttuk ve fitbit, koşu bandı ile aynı değeri gösterdi. mi band ile koşu bandı arasında 10 birim fark vardı.

    bu durumda doğru nabız ölçümü açısından bakarsak; ya mi band düzgün ölçüm yapmıyor, ya da koşu bandı ile fitbit düzgün ölçemiyor.

    öte yandan çalışmalarınızı guruplayabilmeniz güzel. bandın üzerinde bulunan ekrandan cardio, koşu bandı, ağırlık, eliptic vs seçeneklerini seçerek, çalışmanın geçerli olduğu zaman dilimini özel olarak kayıt altına alabiliyorsunuz.

    bununla beraber spontane yürüyüş yapmaya başladınız, avm ye gittiniz veya sokağa çıkıp bisiklete binmeye başladınız, cihaz otomatik olarak yaptığınız hareketi algılayıp ona göre loglama da yapıyor.

    su altında kullanım için uygun değil, kulaç sayısını hatta derinliği vs hesaplayabilen daha güzel cihazlar mevcut.

    uyurken kolumda bir şey olması beni rahatsız ettiği için 1-2 denemeden sonra uyurken takmamaya başladım. fakat uykunun hangi evresinde yoğun, hangi evresinde hafif, uyanık kaldığınız zamanlar vs detaylı loglama yapılabilmekte. otomaik olarak uykuya geçtiğinizde detayları tutmaya başlıyor.

    nefes alıp verme egzersizleri var, nasıl algılıyorsa verip-alma anını ekrandan görebiliyorsunuz.

    telefon araması, sms leri ve mail bildirimlerini görebiliyorsunuz. whatsapp yok malesef. olaydı iyiydi.

    araştırıp bakıp alın, "ben çok fazla spor yapmıyorum, adım göstersin, ortalama bir nabzımı göstersin, arama kaydı, whatsapp mesajı göstersin" derseniz mi band alın.

    fakat daha profesyonel ve anlık nabız, spor loglamaları ve gruplamaları isterseniz cihaz güzel.

    edit: fitbit charge 3 whatsapp bildirimlerini gösteriyor.
  • 3 yıllık seviyeli birlikteliğimizi bu sabah tek taraflı fesheden fitness saati. 7 farklı renk kordon almıştım onlar da ezip suyunu içerim artık :(
  • adım takibini yanlış yaptığını düşündüğüm akıllı saat. kol hareketini sıklıkla adım olarak görüyor. en sinir bozucu özelliği ise senkronizasyon sıkıntısı yaşaması. bazen hiç bağlanamıyor, tamamen cihazı kaldırıp yeniden kurmak gerekiyor, başlarda nadiren oluyordu, artık sık sık oluyor. su altında kullanılamaması da oldukça kısıtlayıcı. yalnızca mesajları ve aramaları göstermesi de diğer bir eksik yanı. özetle 2019 itibariyle yenisi alınabilecek bir cihaz bence değil. çok daha kullanışlı alternatifleri mevcut.
hesabın var mı? giriş yap