• fitbit'in, 2015 başında çıkaracağını duyurduğu yeni nesil fitness tracker.
    fitbit charge'a ek olarak nabız ölçeri var.

    http://www.mensfitness.com/…itness-trackers/slide/1
  • allem edip kallem edip turkiyeye getiren veya turkiye de satan birisini fellik fellik aradigim alet.

    edit: aldim lan.
  • fitbit'in guzel tasarimli aktivite takip bilekligi. surge'e gore eksileri, ekranda notification(caller id haric) goremiyor, yonetemiyorsun. gps tracker'i ve muzik kontrolu yok. ayni zamanda yuzmeye ve dus(banyo) olaylarina dayanikli degil.(atm 1 proof) sadece yagmur, ter ve sicrayan su'ya dayanikli. ama youtube da bir cok eleman suya daldirip cikariyor, sizin bileceginiz is yani. fitbit bunu garanti etmiyor.

    onun haricinde gayet kullanisli ve basarili. purepulse denilen bir teknoloji ile bilegin ust tarafindaki damarlardan kan akisina gore bir nabiz olcumu yapiyor. (green led olayi) bunu gogus bantlariyla karsilikli kontrol ettim, yuksek kalp atimlarinda 4-2 puan arasi, dusuklerde de cogu zaman taktiginiz yere gore ayni ayarda farkliliklar olabiliyor.

    ama fitbit gogus bantlarinin aksine tum gun boyunca nabiz atimini kontrol ettigi icin bunu bir duzene oturtup korele ediyor. antremana baslarken egzersiz modunu actiginizda, sadece o antreman icin ne kadar mesafe yurdugunuzu, kac tane merdiven ciktiginizi (basinc olcer ile), kac kalori yaktiginizi ve bu antreman suresince ortalama kalp hizinizi alip buna gore bir cikarim yapiyor.

    uyku takibi cok basarili olmus, hangi saatte yataga girdiginizi, uyku da hangi donem uyanik oldugunuzu, hangi donem huzursuz bi sekilde yattiginizi ve hangi donem de derin uykuda oldugunuzu rahatlikla gorebiliyorsunuz.

    wi-fi dongle sayesinde bilgisayar ile senkron oluyor. ayni sekilde bluetooth uzerinden mobil telefondaki app ile de senkron oluyor. bu acidan cok basarili. web sitesi uzerinden sagladigi dashboard, grafikler ve cok fazla detay iceriyor.

    mesela 1 ay geriye donuk nabiz grafiginize bakabiliyorsunuz. egzersizlere baslarken egzersiz moduna alirsaniz yine dashboard uzerinden hangi tarihteki egzersizde ne kadar ne olmus gorebilirsiniz.

    suan icin bence en hassas tarafi adimsayar bolumu. burada yalanci pozitifler gosterebiliyor.(fazladan 50-100 adim gibi) bunu da soyle asabilirsiniz;

    app veya dashboard uzerinde fitbit'i hangi bileginize taktiginizi (dominant veya non-dominant) belirtebilirsiniz. ornegin, ben sag elimi kullaniyorsam ve fitbit'i de buraya taktiysam ozellikler icinden dominant'i seciyorum. bu sekilde aletin hassasiyeti degisiyor. en iyi cozumu fitbit app'de dominant secip aleti aksi bilege takmak. yani, solak isen sag bilege takip dominant secmelisin. tabii herkes de boyle olacak diye birsey yok. elinizi ne kadar kullandiginiza gore degisir.

    ekrana iki kere vurdugunda ne gostersin gibi ayarlar yapilabilmesi guzel olmus.

    her seyden once charge hr 101 gibi dokumanlari okumak ve calisma prensibini anlamak en onemlisi.

    bence gayet guzel bir alet.
  • en hassas tarafinin adimsayar degil, kac tane merdiven ciktiginizi gosteren (gostermesi gereken) bolum oldugu fitness tracker. bu falsosu disinda bence gayet mukemmele yakin bir alet yapmislar.

    neden boyle oluyor? yukarida da yazildigi uzere, ne kadar merdiven ciktiginizi basinc olcer ile belirlemekte. ancak bir sorun var. stepmill veya stairmaster dedigimiz alet, merdiven cikiyormus gibi yaptiginiz aletin ta kendisi. merdivenler surekli kendi ekseninde dondugu icin, gercekte herhangi bir yukseklige cikmiyorsunuz. ama merdiven cikiyor musunuz? evet. merdiven cikarken yakacaginiz kaloriyi yakiyor musunuz? evet. fitbit charge hr burada tamamen yanilmakta. ve o surede yaktiginiz kaloriyi sizin kalp atisiniza gore hesaplamakta. ciktiginiz merdiven sayisi ise 0 olarak kalmakta.

    buna nasil cozum getirirler bilmiyorum. ancak okudugum forumlarda, jawbone serisinin bu problemi astigini yaziyorlardi. bunu bir sene kullandiktan sonra, belki onu denerim bir dahaki sefere. bakalim.

    edit: stepmill ile stairmaster ayni sey. stairmaster'i ekledim. stepmill icin ekside tanim yoktu gencler.
  • ilk önce aliexpressten s bedenini alıp kullandığım, sonrasında l bedenine geçtiğim bileklik.
    daha öncesinde miband kullanmıştım.
    s ile l arasında kayışlarda farklılık olduğunu düşünüyorum.
    ilk bilekliğimde ekrana 2 kere vurunca bir menü geliyordu, şimdi ise 2 kere vurduktan sonra her bir tıklamamda menüler arasında geçiş yapıyorum. bu bileklik çift tıklamaya karşı daha duyarlı gibi geldi bana.
    ilk bileklikle 10.000 adım limitini doldurduğumda ekranda çıkan kutlama animasyonu ile şimdiki bilekliğim arasında farklılıklar var.
    neler oluyor anlamış değilim. versiyon farklı olduğunu düşünüyorum.
    android uygulamasını kullanıyorum ve çok detaylı.
    webten ve app üzerinden gün içinde yaptıklarınızı egzersizleri vs fazlasıyla detaylı olarak görebiliyorsunuz.
    bisiklet için strava kullanıyorum, bir ara nabız stravaya akmıştı ama son zamanlarda akmıyor.
    arayanı ekranda görmeniz için o an telefon ile bağlı olması gerekiyor, bluetooth un açık olduğu her zamanda telefon ile bağlı değil sanırım, ara ara kopmaları oluyor ve çağrınız o araya denk gelirse titremeyebiliyorsunuz.
    bilgili olanları, bilgi sahibi olmak istenleri yeşil alana davet ediyorum.
  • şimdi ben bu aletten bir adet edindim. dün kullanmaya başladım. bütün ayarları acaip kolay şekilde yapıldı. ilk uyarım arada bir lütfen web'den login edin. zira birçok ayar ve detaylı analiz sadece web'den görülebiliyor. hatta uyku izleme modunun "sensitive" mi yoksa "non-sensitive" mi olacağını sanırım sadece oradan görebiliyor ve değiştirebiliyorsunuz. şimdilik sensitive olarak ayarladım, sabah kalktığımda 7 saat civarı uykumun sadece 2 saat 56 dakikasında adam gibi uyuduğumu söyledi. bana biraz az geldi ama test ederek göreceğim.

    bir de yerinizde saydığınızda da adım sayıyor, yani günlük 10bin adım hedefinizi yerinizde sayarak da doldurabilirsiniz. bana biraz saçma geldi ama neticede hareket de etmiş oluyorsunuz. bilemiyorum, sporcu arkadaşlar daha güzel açıklayabilirler durumu.

    şimdilik gözlemlerim bunlar. arkadaşları hemen ekleyebilmek ve didişmeye başlamak çok eğlenceli.

    sevdim.
  • merdiven sayma özürlü activity tracker. diğer her şeyi çok iyi yapıyor. nabızda da iyi iş çıkarıyor ama bir türlü merdivenleri düzgün sayamıyor. her türlü merdivende denedim anasını satayım. nerede bir değişik merdiven görsem çıkıyorum tepeye ama yok arkadaş. merdiven sayamıyor. adım sayıyor ama merdiven yok. bir de çok rahat. hiç rahatsız etmiyor. saate bakar gibi yapınca saati göstermesi de ayrı bir çakallığı. gayet memnunum. uykuyu da iyi gözlemlediğini düşünüyorum. sayesinde uyku verimliliğim arttı gerçekten. bir tribe soktu beni mis gibi uyuyorum. hem takibini de yapmak güzel. uyku önemli neticede. tavsiye ediyorum. alın.
  • bugün kullanmaya başladığım akıllı bileklik. ancak anlamadığım bir şey var, telefon uygulamasında her bilgiye ulaşabiliyorum sadece kalp atım hızı bilgisine ulaşamıyorum. o bölüm devamlı sıfır gösteriyor. bilgisayarda kendi sitelerinde profilimi açtığımda ise kalp atım hızı verilerimi görebiliyorum. telefon uygulamasında neden göremediğim hakkında fikri olanların yeşillendirmesini isterim.
  • hr sensörü özellikle koşu anında çok ciddi sapmaya sabit takipçi. bunun yerine göğüs bandı daha doğru istatistik üretiyor. adım konusunda da başarısız. hr ölçümü çok umrunuzda değilse paranızı çöpe atmayın jawbone up move alın derim.
  • 5.10.2015 tarihinde elime ulaşan yeni aktivite bilekliğim ve kol saatim (bkz: swh)

    edit: öyle çok üstün bir sporcu kimliğe falan sahip değilim ama attığım adımları ve çıkılan katları mükemmele yakın şekilde doğru hesaplıyor nabız ve uyku kaydı özelliğini kullanırsanız(diğer ürünlerden asıl farkı bu) pili 2-3 gün gibi kısa sürede bitiyor yatarken kolunuzdan çıkarırsanız 4-5 günü buluyor. eğer hali hazırda pazarlamacılık falan gibi hareketi yüksek bir işte çalışmıyorsanız veya sporcu değilseniz motivasyon olur hareketimi takip eder arttırırım diye satın almanızı önermem bende işe yaramadı.
hesabın var mı? giriş yap